Чистофайници


Поради заетото ежедневие всяка домакиня би искала почистване на дома

Поради заетото ежедневие всяка домакиня би искала почистване на дома ...

... точно по този начин, не с вода. Хладилник – един трик за премахване на неприятната миризма от хладилник е да поставите пълнители за котешка тоалетна в него. Те ще неутрализират лошата миризма от хранителните продукти. Важно е да не ползва дървесина, защото тя също има специфичен мирис. Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:


Доста хора разчистват дома си от непотребните вещи, които само

Доста хора разчистват дома си от непотребните вещи, които само ...

... повече гости и вие искате да украсите масата с нещо по-така. Веднага се сетете за "непотребните" кухненски пособия и сервизи. Добре, че сте ги запазили, защото идват точно навреме. Споделете тези ценни съвети с някой ваш близък човек и му кажете да внимава при разчистванията у дома. Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:


Когато чистим дома, ние често пъти пропускаме някои важни неща.

Когато чистим дома, ние често пъти пропускаме някои важни неща. ...

... прахът не е изчезнал. Той просто е станал на ситен мъх. Снабдете се с кърпи от микрофибър. Те са много издръжливи, улавят прах и влага. Те се перат лесно и съхнат бързо. Споделете тази ценна информация и помогнете на някой да направи домът си чист и блестящ. Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:Един човек може да обича миризмата на скъп парфюм, която

Един човек може да обича миризмата на скъп парфюм, която ...

... приятелски настроени и проявявате искрен интерес към другите. Цените приятелствата и винаги знаете как да развеселите някого, след като са имали лош ден. Ароматите на лавандула са чудесни за вас, а парфюмите Libre на Yves Saint Laurent и Obsessed на Calvin Klein са перфектните аромати за вас. Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:


Замърсена миризма Когато влезете вкъщи, обикновено не усещате нещо необичайно.

Замърсена миризма Когато влезете вкъщи, обикновено не усещате нещо необичайно. ...

... време да се разпръснат във водата. След това извадете от водата розмарина и лимоновите резенчета и изсипете част от водата в лампата. Тя ще разпръсне естествено аромата, защото свещта/нагревателят загрява течността и така няма да се налага да оставяте тенджера да къкри на котлона през целия ден. Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:


Фармацевт на име Джон Пембъртън е изобретява колата през 1886

Фармацевт на име Джон Пембъртън е изобретява колата през 1886 ...

... днес. Броят на брилянтните начини на употреба на тази напитка за дома не спира – тя наистина може да бъде помощ за домакинството и да ви спести много пари. Във видеото можете да видите как жена ефективно почиства тоалетната си с кока-кола. Много лесен и ефективен метод. Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:Без химикали Специалисти съветват да не използвате никакви химикали, когато

Без химикали Специалисти съветват да не използвате никакви химикали, когато ...

... вода в канализацията. Тази смес може да се пребори с всичко, предизвикващо запушена мивка. Пероксид и сода за хляб Смесете половин чаша пероксид с половин чаша сода за хляб. Изсипете това в канализацията и го покрийте. Изчакайте тридесет минути и след това изсипете вряла вода в канализацията.  Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:


Солта е нещо, което може да се намери във всеки

Солта е нещо, което може да се намери във всеки ...

... с нагорещения уред. 11. Гъбите за миене на чинии са сериозен развъдник на бактерии. Затова от време на време ги почиствайте като ги потапяте в смес от гореща вода и сол. 12. Неприятните следи по вазите с цветя може да бъдат почистени с гъба, поръсена със сол.  Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:


При пускането на пералната машина домакините допускат грешки, за които

При пускането на пералната машина домакините допускат грешки, за които ...

... машината на пълен цикъл, но без да слагате в нея пране. 6. Не оставяйте прането да стои дълго в барабана. Ако веднага извадите и прострете дрехите, чаршафите или пердетата, може дори да си спестите гладенето. Използването на закачалки, на които изпраните неща да съхнат, е добра идея. Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:


С всяка изминала година ставаме свидетели на все по-модерни технологии.

С всяка изминала година ставаме свидетели на все по-модерни технологии. ...

... няколко топчета и да реши проблемите си с пералнята. Освен, че прането ще бъде съвършено чисто, дрехите ще ухаят на любимия ви омекотител. Звучи страхотно, нали?! Опитайте и няма да съжалявате. Не е нужна скъпа инвестиция, за да бъдат оправдани очакванията на крайния потребител, а именно вашите. Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:


По време на карантина мнозина успяват да стигнат до онези

По време на карантина мнозина успяват да стигнат до онези ...

... се нуждае от по-малко. 8. Използвате абразивна гъба Тя е чудесна за миене на съдове, но изобщо не е подходяща за почистване на неръждаеми или керамични повърхности. Абразивът надрасква повърхностите, те избледняват и се замърсяват по-бързо. Същото важи и за абразивни почистващи препарати, различни прахове и пасти. Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:Поддържането на вашите растения чисти не само ще създаде повече

Поддържането на вашите растения чисти не само ще създаде повече ...

... или лятото в моменти със студено време или когато не ги държите на открито поради ниски температури. Не е препоръчително да използвате продукти, придаващи изкуствен блясък на листата, тъй като те могат да запушат устицата на листата с масла или восък, блокирайки циркулацията на кислород към тях. Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:


Вмирисано пране Никой не иска да носи дрехи, които миришат

Вмирисано пране Никой не иска да носи дрехи, които миришат ...

... температура (за предпочитане 90 градуса). Не използвайте препарат за пране, а вместо това използвайте таблетка за съдомиялна! Това ще направи всичко отново свежо. Друг съвет е да се опитате да не използвате течен препарат за пране постоянно, а да редувате с прахообразен препарат. Веднага ще забележите разликата. Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:


Сигурни сме, че малцина от вас са се замисляли върху

Сигурни сме, че малцина от вас са се замисляли върху ...

... да разчитате на кухненска хартия, за да почистите седалката на тоалетната, казанчето или прилежащите им аксесоари, не правете грешката след това да я хвърляте в тоалетната. Така рискувате тя да се запуши и да си създадете сериозни неприятности. Вслушайте се в съветите ни и няма да съжалявате! Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:


Скарата е един от домакинските уреди, които използваме най-често. Ходим

Скарата е един от домакинските уреди, които използваме най-често. Ходим ...

... я с разтвор от вода и оцет – 2 към 1. Неприятната тежка миризма изчезва веднага Грижата за скарата е нещо, което изглежда досадно, но ако свикнем да го правим всеки път, щом я ползваме, се превръща в полезен навик, който по никакъв начин не ни обременява. Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:


Когото сме си вкъщи, обградени от обичайната домашна среда, познати

Когото сме си вкъщи, обградени от обичайната домашна среда, познати ...

... почистим. То събира всичката мръсотия у дома. 10. Дръжките на вратите Вероятно последното, което ще избършете грижовно. А всъщност е най-необходимо да чистите именно там, защото при всяко отваряне на вратата по дланите ви полепват неописуеми неща. Идеалното средство за почистване на дръжките са антибактериалните мокри кърпички. Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:Пералня, която не си върши добре работата, води до вмирисани

Пералня, която не си върши добре работата, води до вмирисани ...

... препарат, остатъци или плесен. Ако има, напръскайте района с препарат за почистване на повърхности или със смес от сода за хляб, оцет и вода. След това пуснете празен цикъл (без дрехи!) с оцет и гореща вода. Това би трябвало да помогне за премахване на запушвания или натрупвания. Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:


Пластмасата пожълтява под влиянието на ултравиолетовите лъчи. За да я

Пластмасата пожълтява под влиянието на ултравиолетовите лъчи. За да я ...

... на скъпата белина под формата на натриев пероксихидрат. Използвайте окислен водород в естествената му форма: изсипете върху салфетка; изтрийте пожълтяването; изплакнете много добре. Избършете повърхността със салфетка и я оставете за един час. Използвайте само за бяла пластмаса, за да не се обезцвети цветната повърхност.     Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:


Когато режете чесън по ръцете ви остава миризма за няколко

Когато режете чесън по ръцете ви остава миризма за няколко ...

... вземете празен стъклен буркан. 2. Поставете главата чесън в буркана, затегнете капачката и разклатете. 3. Отворете капачката и ще видите – скилидките са разделени. 4. Изсипете съдържанието в купа и вземете от колкото скилидки имате нужда. Просто, нали? Повече няма нужда ръцете ви да миришат на чесън. Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:


Дори и да използвате протектор за матраци, леглото ви несъмнено

Дори и да използвате протектор за матраци, леглото ви несъмнено ...

... сода за хляб отгоре. Поставете кърпа върху зоната и я оставете да престои един до два часа. След това изсмучете с прахосмукачка, като не забравяйте да почистите машината след това, особено ако содата за хляб е все още мокра, тъй като може да създаде запушвания и натрупвания. Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:


Дори и на най-опитните домакини често може да се случи

Дори и на най-опитните домакини често може да се случи ...

... и добавете оцет. След това поставете съда на котлона и оставете да заври. Когато го премахнете от котлона добавете сода. Изпразнете съда и изтъркайте с грубата страна на гъбата. Ако мръсотията е упорита, използвайте и тел за съдове, а можете да добавите още малко сода за хляб. Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:Банята не е най-любимото ни помещение от гледна точка на

Банята не е най-любимото ни помещение от гледна точка на ...

... съдомиялна машина. 6. Ако налеете оцет в казанчето на тоалетната и пуснете водата, той ще изчисти тоалетната чиния от мръсотия, бактерии и дори мухъл. 7. Четката за тоалетна чиния и стойката лесно ще поддържате чисти, ако налеете вътре почистващо средство и оставите да подейства за половин час. Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:


Защита от слънцето – задача от първостепенно значение по време

Защита от слънцето – задача от първостепенно значение по време ...

... С помощта на тези трикове можете да премахнете малките и плитки драскотини от очилата си. Нашият съвет към вас е да използвате любимите вещи правилно и да се грижите за тях. Всички изброени по-горе методи са подходящи, както за обикновени очила, така и за очила с диоптър. Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:


Край на изхвърлянето на плодове и зеленчуци, защото са изгнили

Край на изхвърлянето на плодове и зеленчуци, защото са изгнили ...

... дланите си и изтъркайте ръцете си. Остава само да ги изплакнете и те ще ухаят свежо на мента. Сега вече знаете как да съхраните зеленчуците за дълго и как да се отървете от неприятната миризма на лук и чесън. Изпробвайте тези трикове, които ще улеснят живота ви! Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:


След пране кърпите ви често миришат? Може би не сте

След пране кърпите ви често миришат? Може би не сте ...

... нормална програма за пране при температура от 90 градуса, след това да я пуснете. Така вашата техника ще ви служи дълго време и няма да се развали. Споделете статията с приятелите си. Информацията никак не е сложна, а и ще се радват, че се грижите за тях! Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:


Килимите са любима подова настилка. Те успяват да придадат уют

Килимите са любима подова настилка. Те успяват да придадат уют ...

... Не се налага да приготвяте нова смес всеки път, в който решите да почистите килимите у дома. Единственото, което се изисква от вас да направите, преди ползване, е да разклатите добре бутилката, така че съставките да се смесят и да свършат работата си по възможно най-качествения начин! Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:Поддържането на обувките чисти е важно за добрия външен вид.

Поддържането на обувките чисти е важно за добрия външен вид. ...

... изсъхнат. Зловонието се изпарява. Още по-лесно е почистването на вътрешността на обувките със сода за хляб. Тя унищожава бактериите, водещи до неприятните миризми. За целта е достатъчно само да се сипе малко сода вътре в обувките, да се остави там няколко часа, а после да се изхвърли. Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:


Всяка домакиня е изпадала в ситуация, в която й се

Всяка домакиня е изпадала в ситуация, в която й се ...

... Солта е абсорбирала белтъка и почистването е почти като детска игра. Няма по-лесен начин от този. Следващия път като счупите яйце на пода, не изпадайте в паника, а бързо грабнете пакета сол и поръсете обилно засегнатия участък. Опитайте и се уверете, че тази подправка действа като магия! Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:


Има отличен трик за постигане на безупречно чист дом, който

Има отличен трик за постигане на безупречно чист дом, който ...

... при четката за прах, прахта ще изчезне и ще се появи на друга повърхност. Леко навлажнете кърпата с вода. Не забравяйте да се грижите за прахосмукачката, т.е. редовно да сменяте филтъра – в противен случай праховите частици няма да останат вътре, а ще се разлетят във въздуха. Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:


Старите завеси с времето пожълтяват и гледката е много депресираща.

Старите завеси с времето пожълтяват и гледката е много депресираща. ...

... сместа в легена и задръжте тюла в разтвора за около 3 минути. След това трябва да изперете завесата (за предпочитане два пъти) и да изчакате да изсъхне. Стъпка 5. Погледнете колко чисти и бели са станали старите завеси! Не забравяйте да разкриете този метод на вашите приятели! Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:


Забелязали ли сте, че всяка къща има своя собствена миризма?

Забелязали ли сте, че всяка къща има своя собствена миризма? ...

... върху тях и няма да попаднат в канала. Периодично изсипвайте в мивката няколко лъжици сол, заливайки я с вряла вода. Можете да използвате и сода с оцет. Обърнете внимание банята и мивката ви да не се запушват с коса, защото не могат да я разтварят дори химикалите. Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:


Висок процент от хората по цял свят са на мнение,

Висок процент от хората по цял свят са на мнение, ...

... забити в твърдата повърхност, може да увредите ставите си. Почиствайте с моп с дълга дръжка, така че да предпазите тялото си. Бъдете отговорни към чистотата в дома си, но в никакъв случай не се вманиачавайте. Понякога прекаленото дезинфекциране може да се окаже не толкова здравословно за човек! Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:


Чистенето на телефона е също толкова важно, колкото и почистването

Чистенето на телефона е също толкова важно, колкото и почистването ...

... че няма да надраскате екрана на телефона. Нанесете лек слой почистващ разтвор, който работи с вашата марка. Например телефоните на Samsung могат да се почистват с алкохол, стига да избягвате всички букси и отвори. При всички положения, никога не пръскайте директно върху телефона, без значение от модела. Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:


Копчетата на печката се замърсяват много бързо по време на

Копчетата на печката се замърсяват много бързо по време на ...

... умерен огън и варете за 7-10 минути. Изсипете водата в мивката и оставете копчетата да се охладят. Изсушете ги и ги сглобете отново на панела. Ако никога не сте обичали да почиствате печката, след като опитате този трик за лесно почистване, вече ще го правите с удоволствие! Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:


Кърпите за съдове, постелките за баня и кърпите за тяло

Кърпите за съдове, постелките за баня и кърпите за тяло ...

... може да бъде прането на зацапаните кухненските кърпи. След няколко измивания те започват да и... Кърпите са доста издръжливи и без проблем можете да ги ползвате поне няколко години. Дори с времето стават все по-абсорбиращи, ако са качествени, разбира се. По-тънките кърпи за ръце сменяйте веднъж годишно. Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:


С толкова много универсални почистващи препарати на пазара, може да

С толкова много универсални почистващи препарати на пазара, може да ...

... които НИКОГА не трябва да смесвате Всички предпочитаме да използваме естествени почистващи препарати, но резултатите невинаги са достатъчно задоволителни и се налага да п... Екстериорът на вашите уреди може да изисква целенасочени грижи. Някои уреди с повърхности като неръждаема стомана изискват специални препарати, които не оставят ивици. Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:


Щoритe - кaктo външнитe, тaкa и вътрeшнитe, ca нeзaмeними зa

Щoритe - кaктo външнитe, тaкa и вътрeшнитe, ca нeзaмeними зa ...

... нaнeceтe прeпaрaт зa пoлирaнe нa дървo, зa дa cъхрaнитe бляcъкa му и дa прeдпaзитe щoритe oт нaтрупвaнe нa прaх зa извecтнo врeмe. Хитър трик e дa зaмeнитe прeпaрaтa зa дървo cъc зeхтин - рaзрeдeтe ¼ ч.ч. зeхтин в купa c тoплa вoдa и c тeчнocттa пoлирaйтe щoритe. Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:


Не всички микровълнови могат да се похвалят с функция за

Не всички микровълнови могат да се похвалят с функция за ...

... ръцете. Добавете 2-3 супени лъжици лимонена киселина към 0,5 литра вода. Накиснете една кърпа в подкиселена течност и избършете вътрешността на микровълновата печка с нея. Ако мазнината е по-стара и упорита, може да изчакате една нощ след нанасянето на сместа и едва след това да почистите фурната. Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:


Всяка домакиня знае колко е трудно да се почисти дъното

Всяка домакиня знае колко е трудно да се почисти дъното ...

... оцет. 3) Изчакайте, докато реакцията между оцета и содата свърши. 4) Избършете с гъба, за да отстраните въглеродните отлагания. Сега ще можете да го почистите лесно! 5) Ако остане мръсотия, просто повторете процедурата със сода и оцет. 6) Изплакнете тигана с топла вода. Готово! Всичко ще заблести! Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:


Дори най-красивите стъклени чаши с времето губят блясъка си, а

Дори най-красивите стъклени чаши с времето губят блясъка си, а ...

... да не е гелообразна) върху стъклото и разнесете с мека влажна кърпа. Същият трик работи и за почистване на батериите в банята. Котленият камък се появява, когато водата е твърда. Затова е добре да използвате омекотители в съдомиялната машина. Също така може да добавяте сол при плакненето. Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:


Как почиствате очилата си? Само с кърпичка, със сапун и

Как почиствате очилата си? Само с кърпичка, със сапун и ...

... за миене на съдове Сипете всички съставки в шишето и леко го разклатете. Напръскайте очилата и избършете с чиста, мека памучна кърпа. Ако шишенцето за спрея е компактно може да го носите със себе си и в дамската ви чанта. Така винаги ще имате идеално почистени очила. Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:


Мухъл често се появява там, където е мокро и влажно.

Мухъл често се появява там, където е мокро и влажно. ...

... добре всички играчки след къпане и, че сте ги измили наистина добре. Козметика Да, това се случва и с козметиката ви и трябва да изхвърлите продуктите незабавно. Точно затова е важно да съхранявате каквато и да е козметика на сухи места. Банята е основната причина за мухъл. Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:


Сребърните бижута са любим аксесоар за много жени, но след

Сребърните бижута са любим аксесоар за много жени, но след ...

... вода. След това обърнете бижутата, за да се докоснат от всяка страна с алуминия. Извадете сребърните накити и ги поставете да изстинат в студена подсолена вода за няколко минути. Изплакнете, подсушете с мека кърпа и сте готови. Блясъкът на сребърните ви бижута ще се възвърне без усилие. Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:


Микробите и болестотворните микроорганизми, бактериите и гъбичките – всички тези

Микробите и болестотворните микроорганизми, бактериите и гъбичките – всички тези ...

... да се докоснете в банята, включително хавлиите и кърпите за лице. Специалистите съветват всяко домакинство да си създаде навика да затваря капака на тоалетната след употреба и преди пускането на водата. Това намалява значително риска от разпространение на микроорганизми и патогени в банята, респективно в цялото жилище. Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:


Не успявате да почистите мазнините от грила или фурната? Това

Не успявате да почистите мазнините от грила или фурната? Това ...

... нощ. Това е достатъчно време за горещата вода и прахта да разтворят мазнините и да омекотят изгорелите остатъци от храна. На сутринта вземете обикновена гъба и без усилие премахнете остатъците от мазнини. На местата, труднодостижими с гъбата, използвайте четка за зъби. Готово. Сега решетката е като нова. Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:


Винаги е добре да знаете няколко трика, за да улесните

Винаги е добре да знаете няколко трика, за да улесните ...

... това е подсказка, която ще промени всичко.  Поставете два гумени ластика около двата края на сапуна, вашият сапун ще остане сух и твърд! Друго предимство на този трик е, че вие в крайна сметка използвате много по-малко сапун, тъй като той вече не се разтваря във водата. Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:


Дори когато напълно почистите фурната, стъклената част понякога е недостатъчно

Дори когато напълно почистите фурната, стъклената част понякога е недостатъчно ...

... по стъклото. В този случай използвайте прахосмукачка, но може да почистите с обикновена четка или сух парцал. Избършете стъклото няколко пъти със суха салфетка или кърпа. Това е прост, евтин и безопасен метод за почистване на стъклото на фурната. Печката ще бъде чиста, без следи от химикали. Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:


Миенето на прозорци не е от най-приятните занимания и всяка

Миенето на прозорци не е от най-приятните занимания и всяка ...

... покаже. Измих прозорците около 23-24 май. Още на първия дъжд видях как капките буквално се търкалят по стъклото. Още тогава разбрах, че методът работи. Може и да не ми повярвате, но и сега прозорците ми продължават да блестят, сякаш са току-що измити. Това е просто някакво чудо! Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:


Когато чакат гости, всички домакини се опитват да подредят всичко,

Когато чакат гости, всички домакини се опитват да подредят всичко, ...

... скуката и просто да мине времето, когато сърфирането в интернет ни писне. Но стари периодични издания с изтъркани ъгли и корици веднага издават небрежната домакиня. Ако тези публикации са ценни за вас, тогава е по-добре да ги скриете в килера и да заемете мястото им с нови. Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:


Домакините много добре знаят колко трудно може да бъде прането

Домакините много добре знаят колко трудно може да бъде прането ...

... тенджера с разтвора, сложете й капака и изчакайте докато течността се охлади (за 4-5 часа, за предпочитане през нощта). След изтичане на определеното време остава само да извадите кърпите и да ги изплакнете обилно. Кухненските кърпи след такова измиване придобиват свеж вид, сивкавият оттенък и петна изчезват. Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:


Дори и най-добрите домакини, които редовно следят за чистотата на

Дори и най-добрите домакини, които редовно следят за чистотата на ...

... съд и след това добавете солта. Поставете буркана в микровълновата и го загрейте до 65 градуса. Получения разтвор нанесете с чиста кърпа върху замърсените места. Оставете разтвора да подейства в продължение на 15-20 минути, след това измийте остатъците с течаща вода. Това е изключително просто и ефективно! Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:


Вие често трябва да миете касеролата ви и останалата посуда

Вие често трябва да миете касеролата ви и останалата посуда ...

... Водата с белина излейте в банята, предварително затворете канала. Този разтвор ще свърши добра работа и в банята. Трябва да изплакнете тенджерата със студена вода и да я оставите да изсъхне и да се проветри.  Хлорът бързо изчезва, а вашата касерола ще засияе от белота като нова. Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:


Запушените канализационни тръби са общ проблем, който обикновено се случва

Запушените канализационни тръби са общ проблем, който обикновено се случва ...

... През това време затоплете около 2,5 литра вода. След това бавно налейте топлата вода в канала. В никакъв случай не наливайте топла вода в тоалетната! С тази процедура ще почистите всичките затлачвания. Ако при първия опит, не сте успели да отпушите канализацията, просто повторете всички манипулации отново. Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:


Почистването на тоалетната не е една от най-любимите отговорности на

Почистването на тоалетната не е една от най-любимите отговорности на ...

... по-добре е да ги оставите да изсъхнат през нощта. Когато са напълно сухи, те се съхраняват в запечатан стъклен буркан в близост до тоалетната. Всеки път, когато видите, че вашата тоалетна е за почистване, просто хвърлете топка в тоалетната. Можете да правите това често, 2-3 пъти седмично. Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:


Проблемът с разстоянието между ваната и стената е познат на

Проблемът с разстоянието между ваната и стената е познат на ...

... ваната и стената – е керамичният перваз. Той се поставя със специално лепило за плочки. Трябва да отделите повече време и усилия, но резултатът ще надхвърли всички очаквания! Избрахте ли си метод? Тогава действайте! Малко усилия и готово – ваната ви ще бъде свежа, приятна и уютна! Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:


Всички знаят, че миенето на ръце е основна мярка за

Всички знаят, че миенето на ръце е основна мярка за ...

... когато свалите пръстена, ги предпазвате.  В противен случай, експертите препоръчват веднъж седмично да се почистват пръстените със суха и мека кърпа. Ако имате възможност, поставете бижутата под ултравиолетов стерилизатор за отстраняване на бактерии, а можете да си послужите и с някои домашни рецепти за почистване на бижута. Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:


Всички жени обичат чистотата в дома, особено когато в края

Всички жени обичат чистотата в дома, особено когато в края ...

... се образува пяна, което е напълно нормално, в резултат от комбинирането на тези продукти. – След утаяване на пяната, добавете тази смес в бутилка с пулверизатор. Така ще можете да използвате препарата по-лесно. Не забравяйте да споделите тази рецепта с приятелите и семейството си в социалните мрежи! Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:


Банята трябва да бъде най-чистото място в апартамента. В края

Банята трябва да бъде най-чистото място в апартамента. В края ...

... ви чиста по-дълго време след почистването, използвайте следния метод: Смесете вода и оцет в съотношение 1:1 и напръсквайте с течността фугите на плочките два пъти седмично. Това естествено средство ще се превърне в надежден помощник в ежедневието ви. Содата е тайното средство за почистване на всяка домакиня. Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:


Дори да сте прали дрехите си години без проблем, най-добрият

Дори да сте прали дрехите си години без проблем, най-добрият ...

... Ако имате работа с естествени влакна, като спално бельо и коприна, вероятно е безопасно да ги перете на ръка и да ги оставите да изсъхнат на въздух. Но за предмети като кожа, велур и „структурирани дрехи“ (като блейзери и костюми), вероятно ще искате да спазвате този етикет. Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:


Във всеки дом има ненужни вещи, които обаче не изхвърляме,

Във всеки дом има ненужни вещи, които обаче не изхвърляме, ...

... затворени преди да ги подредите на стелажите в мазето. Пресни плодове като ябълките, както и картофи за зимата, които са издръжливи за по-дълъг период от време също се съхраняват в подобни помещения. Лошото е, че могат да ги нападнат насекоми, които да ги направят негодни за консумация. Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:


Известно е, че прахът не представлява само частици от тъканни

Известно е, че прахът не представлява само частици от тъканни ...

... отколкото измиването на цветя с вода, защото в някои растения може да се провокира развитието на гъбични заболявания или мухъл. Сега вече е време за подовете Мийте ги всяка седмица и не забравяйте да вдигнете мебелите или поне да ги отместите, за да почистите и под тях.  Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:


Вратата на фурната е мястото, където се задържа сериозно количество

Вратата на фурната е мястото, където се задържа сериозно количество ...

... хартиена кърпа, а след това и с влажна. Опитайте този лесен трик. Резултатът ще ви  изненада! Отървете се от нагара във фурната без усилие Всяка домакиня е изправена пред този проблем: ако редовно използвате фурната, с времето тя се покрива с плътен слой нагар, който е труд... Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:


Почистването на тоалетната чиния е едно от най-неприятните домашни задължения,

Почистването на тоалетната чиния е едно от най-неприятните домашни задължения, ...

... в Русия: Необучени не могат да ги ползват Федералната служба по екологичен надзор на Русия установи срок, след който използването на тоалетни със септични ями без лиценз ще е не... С помощта на тази смес можете да почистите и мивката и ваната. Опитайте и няма да съжалявате.   Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:


Всички хора по земята сме безкрайно благодарни на изобретателя на

Всички хора по земята сме безкрайно благодарни на изобретателя на ...

... я съсипете. Сортираме само по цвят Тъмно, светло, бяло и черно – делим ги автоматично, но е добре да делим и по структурата на плата, за да постигнем максимална чистота. Добре е да се перат дрехи със сходни материи и да не смесваме дънки и ризи. /jenata.blitz.bg Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:


Няма какво да се лъжем, гладенето не е любимо занимание

Няма какво да се лъжем, гладенето не е любимо занимание ...

... всички хора гладят правилно. За да си спестите време и неприятни петна/черти по дрехите, гладете ги с движения по цялата дължина на дрехата, без да местите много ютията напред-назад. Именно това често местене на ютията може да причини на дрехите разтягане, особено ако са от фабрични материи. Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:


Пералнята е един от тези уреди, за които не се

Пералнята е един от тези уреди, за които не се ...

... часове на нощния режим. Така, дрехите ще стоят вътре по-малко време. Тези начини за почистване на пералня ще ви помогнат да се справите с варовикови наслоявания, мухъл и миризма на застояло. Не забравяйте от време на време да почиствате машината външно, с помощта на сапун и вода. Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:


Бисквитки, печени зеленчуци, бърза вечеря... Вашето безкрайно меню е виновно

Бисквитки, печени зеленчуци, бърза вечеря... Вашето безкрайно меню е виновно ...

... Стъпка 1: Поръсете няколко супени лъжици сода за хляб върху тавата,а след това добавете малко кислородна вода, докато содата за хляб се намокри. Стъпка 2: Оставете цялата смес да престои няколко часа. Стъпка 3: Използвайте шпатулката, за да отстраните вградената мръсотия. Почистете с телената гъба всичко по-упорито. Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:


Почистете фугите между плочките с тези домашни средства!Предлагаме ви ефективно

Почистете фугите между плочките с тези домашни средства!Предлагаме ви ефективно ...

... ще бъдат много полезни за почистване на фугите. Просто изстискайте малко бяла паста върху стара четка за зъби и изтъркайте фугите. Когато пастата изсъхне, пространствата между плочките ще бъдат бели. Оцет, сода и лимонов сок Смесете тези съставки, за да получите идеалното средство за почистване на фугите. Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:


Със сигурност в голяма част от домакинствата има дървени лъжици,

Със сигурност в голяма част от домакинствата има дървени лъжици, ...

... Потвърждавайки тази теза, блогърът Miss.clean.with.me публикува в TikTok видео, в което показва колко много мръсотия се натрупва върху една обикновена дървена лъжица, която на пръв поглед изглежда доста чиста. Клипчето ѝ предизвика истински фурор. И нищо чудно, защото никой не е очаквал подобно "зрелище". I was not prepared for this


Колкото и чист да поддържате вашия дом, рано или късно

Колкото и чист да поддържате вашия дом, рано или късно ...

... две бели кърпи в уреда. Това ще ви помогне да изтъркате петната и също така ще предпази завесата от намачкване. Стъпка 3: Добавете половин чаша сода за хляб към обичайното количество препарат за пране. Стъпка 4: Пропуснете цикъла на центрофуга и оставете завесата да изсъхне на въздух. Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ: