Всеки уважаващ себе си човек се стреми да поддържа и

...
Всеки уважаващ себе си човек се стреми да поддържа и
Коментари Харесай

5 СТРАННИ метода на китайците, с които домът им винаги БЛЕСТИ от чистота

Всеки уважаващ себе си човек се стреми да поддържа и дома си чист и спретнат. Но от време на време времето ни притиска, неглижираме някои неща и незабелязано домът ни се е трансформирал в една огромна неразбория.

Китайският народ обаче е прочут със своята дарба да поддържа всичко изрядно и подредено, а трикове за тази цел не липсват. Те са прецизни, бързи и неповторими. Ще ви издадем някои от тайните на китайските домакини, които употребяват артикули, които по принцип имаме в дома си, с цел да го поддържат ослепително чист. Някои от методите им може да ви се сторят странни, само че пък са ефикасни. Нека ги забележим:
Домът ни може да заблести от непорочност с тези подправки и билки
Много преди появяването на актуалните перилни препарати за пране и разчистване, бабите ни са успявали  да поддържат сполучливо чисти дом...
Прочети повече
Развалено мляко

На всеки се е случвало да остави млякото малко по-дълго в хладилника без да се употребява и то да се скапе. Обаче не бързайте да го изсипвате в мивката – то може да ви послужи като препарат, който да придаде искра на лакираните повърхности вкъщи. Вземете забрадка, напоете я с млякото, избършете повърхностите, след което вземете чиста влажна забрадка и преминете още веднъж през повърхностите, с цел да премахнете миризмата на мляко.

Чай

Китайците умеят да употребяват всеки артикул от семейството си по няколко метода. Чаят в този случай им оказва помощ за унищожаване на драскотини и петна от дървените повърхности. Как? Сварете чая и го използвайте, с цел да се отървете от остарели петна, драскотини, както и да добавите искра на плотовете. Съставките в тази напитка – танините, са способни да трансформират цвета си и са доста подобаващи за тази цел.

Белина
Как да предпазим антрето чисто от зимната нечистотия
Зимата може да сътвори доста " неприятности " на всяка стопанка. Обикновено през зимния сезон вкарваме много нечистотия у дома. Една част от...
Прочети повече
Белината може да ви помогне в битката с плесента в банята. Китайците поучават да вземете забрадка, напоена с белина и да я положите върху секторите, които са с плесен и мухъл. Изчакайте няколко часа, премахнете кърпата и изплакнете добре с вода по-късно. Ако вършиме постоянно този способ бързо ще се отървете от тези неприятни феномени.

Лук

Ако желаете прозорците ви да придобият необикновен искра, използвайте глава лук, разрязана на половина. Избършете с нея нечистото стъкло и директно по-късно почистете с влажна забрадка. Освен чисти прозорци, с този способ се предпазвате и от разнообразни мухи и инсекти.

Омекотител за облекла

Омекотителят може и да се употребява отвън пералнята като средство срещу прахуляк. Преди да започнете с чистенето, прибавете няколко капки от него към водата и потопете парцала в нея. Той ще се погрижи за по-малкото струпване на статика, което от своя страна води до наслагването на прахуляк по повърхностите.
Тези 7 неща в дома издават мързеливата стопанка
Дори при постоянно разчистване, няколко значими дребни неща могат да се изплъзнат от погледа, което ще издаде една несъвършена или даже мързе...
Прочети повече
Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР