Ако сте забравили да изхвърлите навреме развалени храни, или такива

...
Ако сте забравили да изхвърлите навреме развалени храни, или такива
Коментари Харесай

Майстор ми каза как завинаги да се отърва от гадната миризма в хладилника

Ако сте не запомнили да изхвърлите в точния момент развалени храни, или такива с изтичащ период, то миризмата в хладилника ви е обезпечена. А тя е освен неприятно чувство за сетивата, само че и проблем, който може да се съобщи на останалите хранителни артикули и да скапе усета и качеството им. За благополучие съществуват натурални артикули, които потвърдено всмукват нежеланите аромати. Препоръчваме да запомните следните трикове, които ще ви оказват помощ да ги премахнете.

Почистете хладилника с оцет

За да не се притеснявате от алергични реакции към някои от препаратите, които се употребяват в семейството, можете да се доверите на натуралния ябълков оцет. Направете си разтвор в съответствие едно към едно вода и оцет, който ще ви свърши прелестна работа за възобновяване на блестящия тип на рафтовете и стените в хладилника ви. Само оцетът може да отстрани качествено следите от артикули с плесен или мухъл, които заразяват останалите храни.

Премахнете неприятната миризма в хладилника със сода за самун и етерични масла

С помощта на тази лесна рецепта с напълно естествен състав бързо и потвърдено ще почистите и освежите въздуха в хладилника. Ето по какъв начин.

Необходими артикули: 

1 чаена чаша сода за самун

10-15 капки етерично масло по ваш избор (подходящи са ванилия, портокал и лимон)

Начин на приложение:

Изсипете содата и етеричното масло в стъклен буркан и разбъркайте.

Поставете отворен съда в хладилника, с цел да всмуква неприятните миризми и придаде чист и пресен мирис. 

Периодично разбърквайте сместа и в случай че ароматът стартира да се разсейва, прибавете още от етеричното масло.
Миризма на пот по облеклата? Ето по какъв начин да я махнете
Потенето е натурален физиологичен развой, който ни оказва помощ да контролираме температурата на тялото и да се освободим от токсините. Причина...
Прочети повече
Може да подменяте на всеки 3 месеца.

Отървете се от неприятната миризма в хладилника с самун или овесени ядки

Хлябът също всмуква неприятните миризми. За задачата го нарежете на филийки, разпределете ги в няколко чинийки и поставете по една от тях на всеки рафт. Оставете хляба да престои в продължение на 8-10 часа, с цел да решите казуса. Алтернативно може да употребявате и овесени ядки. Просто изсипете една, две шепи овесени ядки (несварени) в купа и я поставете в уреда за едно денонощие. Те са доста ефикасен неутрализатор на миризми.

Абсорбирайте неприятните миризми в хладилника с деен въглен

Доказано е, че интензивният въглен перфектно се оправя с нежелани аромати. За да ги абсорбирате изцяло, напълнете чист чорап с деен въглен, завържете вързопчето в горната част и го поставете в задната част на хладилника. Ефективността на този способ трае от един до два месеца, според от размера на вашия ледник. Алтернативно натрошете въглен на дребни части, поставете ги в чинийка и я оставете в хладилника за към 7 часа. 

Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР