Често докато почистваме у дома, се сблъскваме с тежки миризми,

...
Често докато почистваме у дома, се сблъскваме с тежки миризми,
Коментари Харесай

Домашни продукти, с които може да чистите дома си!

Често до момента в който почистваме вкъщи, се сблъскваме с тежки миризми, пострадвания по ръцете, поемане на мощни химически съставки от разнообразни препарати. Но в действителност има и други по-ефективни и бързи предписания за непорочност вкъщи,  с артикули които всеки има в кухнята си. В тази публикация ще ви дадем няколко хрумвания от бабиния бележник, които биха улеснили живота ви на домакини.

Пакетчета чай за разчистване на огледала
Как най-добре да почистим разнообразни повърхности?
В вярното разчистване на повърхностите има повече просвета, в сравнение с наподобява. Най-добрият метод да извършите поддръжката и почистванет...
Прочети повече
По огледалото се образуват много упорити замърсявания, които елементарно и бързо могат да бъдат отстранени с потребление на към този момент използвани пакети от чай. Просто ги накисвате в гореща вода и с течността напоена на мека забрадка, може да почистите огледалото си. После подсушавате неговата повърхнина с забрадка с микрофибърни нишки.

Суров картоф за огледало и прозорци

Друг и по-лесен метод за придаване на искра на огледалата е със недопечен картоф. Може просто да потъркате нечистите зони на огледалото с късче картоф, а след това да измиете повърхността с вода. Подсушавате със суха забрадка и готово! Може да почистите и прозорците си по същият метод.

Тебешир и оцет, премахващи варовика

Ако по вашите огледала забележите засъхнали частици варовик, може да ги отстраните доста елементарно със примес от тебешир, оцет и вода по една супена лъжица в съд. Тази каша може да бъде нанесена върху повърхността на огледалото посредством гъба или парцал от велур.
Как да почистиш с лекост загорелите съдове
Загорелите съдове са проблем, който се случва освен на начинаещите готвачи, само че и на най-хубавите. Как да ги почистите с домашни способи...
Прочети повече
Оцетът и водата отстраняват ръждата

Често се случва в банята да се появи труднопочистваща се наслойка, без потребление на препарати с химикали в наличието си. Вместо това може да опитате разтвор с вода и оцет, като към тях добавите и малко сода бикарбонат. Разтвора се оставя за няколко минути да работи върху нечистия сектор, след което се изплаква с вода и мястото се избързва със суха забрадка.

Почистване на дъската за рязане с лимон и сол

Ако дъската ви за рязане на зеленчуци е изхабена, може да я натъркате с лимон и едра сол. Лимона се разрязва на две половини, едната се натърква върху дъската, а след това се посипва  солта от горната страна. Изчаква се да подейства за десетина мин., а с другата част на лимона се отстранява солта и измива с топла вода.

Премахване на петна от килим с царевично брашно и хлебна сода
Оцет и сода за самун против наслойка, чай за чисто огледало
Агресивните почистващи препарати имат своите последствия върху нас. Техните миризми са доста мощни, съдържат нездравословни химикали и повреждат...
Прочети повече
Много бързо може да бъдат отстранени всевъзможни петна от килима ви, като ги поръсите с хлебна сода и царевично брашно. Изчаквате петнайсет минути, след което разчистване мястото с прахосмукачка.

Чистене на фурна с вода и хлебна сода

За да премахнете всевъзможни мазнини и наслоявания от вашата фурна, може да извършите примес от  вода и сода за самун. Тази паста се нанася върху нечистите повърхности на фурната ви и се изчаква петнайсет минути. После се изплаква и подсушава с забрадка.

Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР