Уморихте ли се от факта, че не след дълго почистването

...
Уморихте ли се от факта, че не след дълго почистването
Коментари Харесай

Създайте си тези навици за по-малко безпорядък вкъщи

Уморихте ли се от обстоятелството, че не след дълго почистването още веднъж се трансформира в неразбория? Имате ли усещането, че непрекъснато почиствате жилището си и в никакъв случай не е чисто в него? Днес ще ви кажем какви привички ще ви оказват помощ да поддържате непорочност. Благодарение на това освен ще отделите по-малко време за разчистване, само че и ще си възвърнете насладата да сте в дома си.

1. Дръжте допустимо минимум неща от горната страна

Минимализмът вкъщи улеснява поддържането му чист. Колкото по-малко неща са от горната страна, толкоз по-малко време лишава почистването. Когато избърсваме праха от мебелите, би трябвало да пренаредим нещата, които са върху мебелите. След избърсване би трябвало да ги върнем на вярното място. Това прави почистването по-дълго и в същото време усилва обезкуражаването ни.

2. Отървете се от неща, които не са нужни

Отворете първото чекмедже на ръба. Какво ще откриете в него? Стари и ненужни касови бележки? Или може би списания, които към този момент не четете. Чекмеджетата ни постоянно са места, където крием доста ненужни неща, от които бихме могли да се отървем.

Изхвърлете неща, които не ви трябват. Не ги слагайте в чекмеджетата и шкафовете, макар че в този момент има място там. Благодарение на този елементарен табиет ще спестите време и нерви.
4 неща, които карат жилището ви да наподобява разбъркано
Можете да почиствате дома си колкото желаете, да търкате паркета и плочките, само че апартаментът отново ще наподобява повърхностно поддържан и разхвъ...
Прочети повече
3. Не си затваряйте очите за бъркотията

Струва си да си изградим табиет, в който няма да си затваряме очите за бъркотията. Виждате ли една чаша останала на плота? Трябва да се постави в съдомиялната машина. Но това е единствено една чаша, още не е неразбория. Това обаче води до резултат на счупено стъкло. Веднага, с изключение на една чаша, до нея ще се появят няколко чинии, чаши и други ястия.

Ако обаче сложите чашата незабавно в съдомиялната, идващите неща също биха били в нея. Така че, в случай че видите нещо, което можете да извършите незабавно, това не лишава доста работа и време, просто го направете. Не си затваряйте очите за бъркотията.

4. Почистете, до момента в който приготвяте храната си

Най-често бъркотията в нашата кухня се основава след подготвяне на ядене. Въпреки това бихме могли да предотвратим това, като почистваме, до момента в който храната се подготвя.
Никога не правете ТЕЗИ неща, тъй като домът ви ще става все по-мръсен
Ако се стремите да поддържате дома си постоянно изчистен и поддържан, само че въпреки всичко усещате, че нещо ви липсва, може би не почиствате както...
Прочети повече
Като отделите малко време за готвене, вие избягвате почистването за час по-късно, което евентуално ще отложите, тъй като след готвене няма да ви се прииска.

5. Върнете нещата по местата им

Всяко нещо има своето място в нашия дом. Благодарение на това знаем къде да го търсим. 

За страдание, не постоянно го връщате назад, откакто го употребявате. Затова го оставяме на масата, скриваме го в чекмедже или го хвърляме някъде в ъгъла, с цел да не ни пречи. С течение на времето обаче става огромната неразбория...

 

Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР