Не са малко нещата в дома ни, поради които навсякъде

...
Не са малко нещата в дома ни, поради които навсякъде
Коментари Харесай

Няма да повярвате, но това са нещата, заради които домът ни постоянно е в ПРАХ

Не са малко нещата в дома ни, заради които на всички места към нас има прахуляк и се постанова непрестанно да чистим, бършем и пускаме прахосмукачка. Именно те излъчват микрочастици във въздуха, които се трансформират в прахуляк.

Ето ги и предметите, отговорни за всичко това:

Саксии с живи растения

Не е загадка, че точно растенията съумяват да прочистят въздуха, само че и редом с това са отговорни за праха в дома ви. Ако не желаете да се сбогувате с обичаните си зелени красавци, не забравяйте постоянно да почиствате техните листа.

Кутии за обувки и хартии

Във всеки един дом има куп ненужни кутии за обувки, вестници и списания. Малцина знаят, че влакната от хартията се ронят и генерират прахуляк. Това е и една от аргументите да ни се постанова непрестанно да бършем и чистим книгите и пространствата сред тях.

Килими и други пухкави подови настилки

Те са в действителност красиви и с тях съумяваме да декорираме дома си по метод, за който мечтаем. Неприятното обаче е, че подовите настилки притеглят мръсотията и колкото и постоянно да ги почистваме, те не престават да отделят микрочастици и летливи съединения. За предпочитане е да не ги държите в спалното помещение.
7 мързеливи трика за по-ефективно разчистване на прахта у дома
Въпросът по какъв начин да се отървете от прахта вкъщи е един от най-често задаваните въпроси от доста страдащи от алергии, както и от хора, на к...
Прочети повече
Връхни облекла

Дебелите връхни облекла и зимни якета, които държим в специфичен килер или в дрешника, натрупат прахуляк по себе си. Затова е целесъобразно да ги съхранявате опаковани, когато не ги употребявате. Така ще избегнете трупането на прахуляк.

Щори с ламели

Няма да се изненадате като ви кажем, че по-голямата част от праха в дома ви идва от прозорците. Затова и щорите се замърсяват толкоз бързо. Ако сте избрали да обзаведете дома си с щори с ламели, пригответе се за едно непрестанно разчистване. Ако ли обаче желаете да си спестите това, най-добре ги заменете с плисе щори или римски.

Това са предметите, отговорни за натрупването на доста прахуляк в дома ни!

Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР