Мнозина са привърженици на ободряващия аромат на кафето, но никой

...
Мнозина са привърженици на ободряващия аромат на кафето, но никой
Коментари Харесай

Как да премахнем петна от кафе по дрехите?

Мнозина са последователи на ободряващия мирис на кафето, само че никой от нас не желае тази течност да попада върху облеклата ни. Петната ни ужасяват, тъй като са същински упорити и могат да съсипят облеклото ни.

Истината е, че съществуват не малко способи, свързани с унищожаване на петна от облеклата. В днешната публикация ще ви споделим за някои от методите, които са тествани неведнъж и са потвърдили действието си.
Как елементарно и бързо можем да почистим петната от кафе по облеклата си? • Почистване със студена вода;
Когато забележите петна по облеклата си, първото, което би трябвало да извършите е да полеете сектора със студена вода. Колкото по-бързо действате, толкоз по-лесно ще може да се справите със замърсяването.

За предпочитане е даже да оставите дрехата под водната бликам за 10 – 15 минути, с цел да може студената вода да почисти остатъците от кофеиновата напитка. От време на време може да потърквате, с цел да улесните процеса по унищожаване на петното.
• Почистване с течен препарат за пране;
Колкото по-бързо действате, толкоз по-лесно ще се справите с премахването на петното. Веднага сложете малко от течния препарат за облекла, който употребявате при пране и разтъркайте петното. Ако сега не ви се намира на разположение, може да ползвате течен сапун или препарат за чинии. Действието им е сходно.

Препаратът се нанася от двете страни на петното и се оставя да работи за към 5 минути. Това предписание важи са пресните петна. Ако обаче приказваме за остарели такива, би трябвало след отнасяне с течния препарат, да накиснете дрехата в студена вода за половин час.

На всеки няколко минути потърквайте дрехата, тъй че да подпомогнете премахването на замърсяването.
• Почистване с оцет и прахуляк за пране; Какво издават домашните облекла за нас?
Вкъщи от време на време си разрешаваме да носим не толкоз добре изглеждащи облекла. Междувременно отношението ни към себе си се демонстрира точно п...
Прочети повече
Споделяме още един способ, който ще ви помогне да спасите обичаната си дреха. Ако петната са по-упорити, пригответе си паста от прахуляк за пране и равни количества оцет и вода.

Ако ще третирате цветни облекла, на първо време е добре да тествате разтвора отвътре на дрехата и едвам по-късно да нанесете от външната. След като престои 5-10 минути, започнете да търкате с четка за зъби и най-после изплакнете със студена вода.
• Почистване с лимон и сол.
Това е последният трик, който ще споделим с вас. Вземете съд, в който да изстискате сока от един лимон и към него прибавете 1 супена лъжица сол. Разбъркайте добре тази примес и по-късно нанесете върху петното от кафе. Разтъркайте и оставете да подейства, след което изперете дрехата както нормално.

Не е желателно обаче този способ да се ползва върху бяло пране, защото лимонът има избелващи свойства и вероятността да съсипе дрехата ви, е огромна.

Следващия път, в който не сте задоволително деликатни и разлеете кафе по себе си, не изпадайте в суматоха, а се възползвайте от някой от триковете, които споделихме с вас!

Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР