Газираната вода e не само напитка, може да се използва

...
Газираната вода e не само напитка, може да се използва
Коментари Харесай

Какво можем да изчистим с газирана вода?

Газираната вода e освен напитка, може да се употребява и в кухнята за някои ястия, също и за разчистване в семейството. В бездънен съд сипваме газирана вода като сложим към нея и  малко  препарат за измиване на съдове. В тази примес може да оставим бижутата си които желаеме да почистим да престоят. После  ги измиваме със сапун, изплакваме и подсушаваме.

Газираната вода оказва помощ за унищожаване и на наслойка. В нея се може да потопите всичко, което желаете да почистите от ръждата и накиснете за известно време. Ако забележите, че върху произведения от метал се е появила наслойка, използвайте газирана вода. В наличието си има въглероден диоксид, спиращ и и обезвреждащ окисляването на желязото. За да почистите железни предмети, накиснете ги в газирана вода за няколко часа. След като изтече това време, извадете предметите и ги подсушете с забрадка или ги оставете на масата да изсъхнат естествено.
Жена стартира да мие всеки ден лицето си с ГАЗИРАНА вода и няма да повярвате какво се случи
Кой да допусна, че газираната вода може да има такова позитивно деяние върху кожата на лицето?! Свикнали сме да използваме напит...
Прочети повече
Може да бъде употребена за измиване на стъкло и огледала вкъщи. Камъкът на кухненската мивка и плот може да се почисти идеално с газирана вода. Съдовете със загоряло дъно, биха върнали своя предходен искра, в случай че до момента в който са още топли се изсипе в тях газирана вода и се остави за час-два. С газирана вода може да се върне предходния искра на приборите за хранене и съдове от стъкло и кристал съдове също.

Ако накиснете за 10 или петнадесет мин. и полирате по-късно със специфична микрофибърна забрадка, те ще станат като нови. Също по този начин газираната вода може да в профил петна от алено вино и мазно, само че единствено в случай че са пресни. Възможно е да обезврежда и миризма на котешка урина, в случай че подсушите мястото и посипете с газирана вода. Това би предотвратило образуването на петна след това. Ако напръскате с газирана вода петна от котлен камък върху смесителите и стъклото на душ кабината в банята, след което изтриете с груба забрадка, те ще блеснат.

Газираната вода е и дейно средство за битка с мръсотията, праха и петна по предните стъкла на колите, огледалата и прозорците на жилищата. Основното преимущество на потреблението и е, че след газирана вода няма да има линии след почистването, като при останалите препарати. Затова в случай че нямате вкъщи препарати за измиване на стъкло, изсипете газирана вода в леген, намокрете парцал и започнете да миете нужните повърхности.

Ако облеклата или кърпите ви са изцапани с лой или вино, не бързайте в магазина за препарат за премахване на петна. Спокойно използвайте и елементарна газирана вода. Премахва замърсяванията за малко време и не визира тъканта и цвета на облеклата.
Газирана вода или сода? Ето каква е разликата сред двете питиета
Чудили ли сте се в миналото дали има някаква разлика сред содата и газираната вода?  Всъщност, и двете са разнообразни типове газирани на...
Прочети повече
Много постоянно забравяме да измием чашите си, откакто пием чай или кафе. В резултат на това върху съдовете остава мъчно измиваща се плака, даже и с твърда гъба. На помощ ще пристигна газираната вода. Това което би трябвало да се направи е да изсипете содата в мръсна чаша и да я оставите за през нощта. На сутринта изплакнете чашата с елементарна вода и се насладете на резултата - съдовете ще са още веднъж със същият си искра.

Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР