Дори и да бъдем много внимателни, нашата микровълнова бива замърсявана

...
Дори и да бъдем много внимателни, нашата микровълнова бива замърсявана
Коментари Харесай

Как да накараме микровълновата да заблести от чистота?

Дори и да бъдем доста деликатни, нашата микровълнова бива замърсявана постоянно, а нейното разчистване е много досадно обвързване. Може да се отървете от неприятното триене единствено с някои тествани с времето хитри трикове. Нужни са ви единствено вода, лимонен сок, сода и оцет.

Оцет и сода
6 метода за потребление на микровълновата, за които множеството домакини даже не допускат
Много домакини употребяват микровълновата фурна единствено за стопляне на храна и даже не допускат, че тя има куп други практични функ...
Прочети повече
В купичка с вода може да сложите към две-три супени лъжици оцет, да я поставите в микровълновата и да оставите да се нагрее до най-вече петнайсет минути на най-много мощ. Преди отваряне на вратата, изчакайте към двайсет минути или половин час. И преди нейното отваряне би трябвало да отворите вратата на кухнята, с цел да влезе чист въздух извън, тъй като оцетът има мощни изпарения, които нервират дихателните пътища и очите. След отварянето може да отстраните с гъбичка мазнините от фурната.

Содата пък може да размени оцета. В купичка се смесват три чаени лъжички сода с половин литър вода. Тази примес може да бъде загрята в микровълновата за десетина минути. След това се изчаква до петнайсет-двайсет мин. Едва по-късно вратата на фурната може да бъде отворена и почистена с гъба.

Сок от лимон

Сокът от лимон е подобаващ в случай че желаете да извършите освен разчистване, само че и унищожаване на неприятна миризма от микровълновата. В 400 - 500 мл вода се поставят две чаени лъжици лимонена киселина и четири чаени лъжици сок от лимон. Могат да бъдат прибавени и  резенчета от лимона, както и от портокал, мандарина или грейпфрут. Тази примес може да бъде нагрята за петнайсетина минути, след което фурната може да се почисти с гъба.

Как да поддържаме микровълновата чиста?
Хитри способи да почистим микровълновата печка
Как да употребявате вашата микровълнова печка, с цел да я поддържате чиста за дълго време, и по какъв начин бързо да почиствате вашата микровълнова фур...
Прочети повече
1. Размразявайте  храна в бездънен съд.

 2. Ако нагрявате питателните артикули, покривайте ги от горната страна със специфичен похлупак от пластмаса, хартия за печене или фолио.

3. Не бива в микровълновата да слагате артикули, които могат да гръмнат,  като да вземем за пример яйца.

 4. След като я изключите, изтрийте фурната със салфетка и оставете отворена вратата и за малко време.

Нагревателят на кварцовата скара няма потребност да бъде почистван, защото интензивната топлота отстранява остатъците от всички пръски, само че нагревателният детайл на скарата е редно постоянно да се почиства  с топла вода, препарат и гъба. Включете микровълновата след разчистване на скарата, като се уверите, че е суха. Много от аксесоарите за микровълнова могат да бъдат измивани  в съдомиялната.
Храните, които НЕ бива да поставяш в микровълновата
Микровълновата печка е незаместим инструмент в кухнята в наши дни, тъй като оказва помощ за бързо и елементарно затопляне и топене на храната....
Прочети повече
 Не забравяйте, че препарати за разчистване с абразивни детайли, стоманена вата, шкурка и други груби почистващи предмети могат да повредят контролния панел и вътрешната и външна част на фурната. Използвайте гъба и мек препарат или спрей, както и хартиени кърпи, с цел да почистите стъклото. Препаратът за разчистване не трябва да бъде нанасян непосредствено върху фурната, а по-добре на забрадка преди този момент.

Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР