НАСА наскоро използва своя космически телескоп Джеймс Уеб, за да

...
НАСА наскоро използва своя космически телескоп Джеймс Уеб, за да
Коментари Харесай

Нови изображения на НАСА показват емблематична мъглявина с форма на кон с безпрецедентни детайли

НАСА неотдавна употребява своя галактически телескоп Джеймс Уеб, с цел да снима ефирни, детайлни изображения на мъглявината Конска глава.

Мъглявината, която НАСА назова " един от най-отличителните обекти в нашето небе ", се намира в съзвездието Орион. НАСА сподели в известие за вести, че мъглявината е осветена от близка гореща звезда и е формирана от „ колабиращ междузвезден облак от материал “. В мъглявината също се образуват нови звезди, което я прави скъпо място за проучване.

Въпреки поразителното си наличие в небето, мъглявината е краткотрайна: в миналото е била заобиколена от газови облаци, само че те са се разсеяли, сподели НАСА, и астрономите пресмятат, че цялата мъгливост ще се разпадне след към 5 милиона години.

Изображенията, снимани от галактическия телескоп Джеймс Уеб, демонстрират " гривата " на мъглявината Конска глава с " невиждани " елементи, сподели НАСА.

Едно изображение, обработено от НАСА, демонстрира деликатна синя конструкция, подчертаваща формата на гривата на тази ча...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР