Отборът на ГПЧЕ Симеон Радев в Перник ще участва на

...
Отборът на ГПЧЕ Симеон Радев в Перник ще участва на
Коментари Харесай

Училищният отбор на ГПЧЕ Симеон Радев в Перник събра необходимата сума да участва на световното училищно първенство по футбол

Отборът на ГПЧЕ " Симеон Радев " в Перник ще взе участие на международното учебно състезание по футбол, откакто нужната за това сума от 30 хиляди лв. към този момент е събрана. Тимът на елитното учебно заведение ще пътува през идващия месец за присъединяване си на шампионата, а шампионата за възпитаници ще се организира от 17-ти до 27-ми май в Китай.

Българският футболен съюз също се включи с избрана сума към самодейността, с цел да сбъдне фантазията на момчетата от миньорския град. Над 50 физически и юридически лица се включиха в акцията и тъкмо преди началото на Светлите великденски празници набраната сума е реалност. БФС е един от донорите, а акцията за събиране на финансова поддръжка за тима на учебното заведение започва през февруари.

Перничани станаха първи на Държавните училищен финали, които се организираха през юни 2023-та година в Сливен и по този начин получиха право да показват България на учебния Мондиал. Те съумяха да реализират победи над тимовете на VII СУ „ Йордан Радичков “ (Монтана), ППМГ „ Добри Чинтулов ” (Сливен), Средно учебно заведение с езиково образование " Ал. С. Пушкин " (Варна), ПГАСГ „ Арх. Камен Петков ” (Пловдив) и 91 НЕГ „ Проф. Константин Гълъбов “ (София).

БФС продължава да поддържа детско-юношеския футбол. Новите хрумвания на централата са за увеличение на календара и измежду ученическите тимове – сред учебни заведения и класове. БФС ще показа преди началото на идната образователна година и плановете, които са създадени в тази посока.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР