Баба знае най-добре“ е една доста срещана фраза и доказана

...
Баба знае най-добре“ е една доста срещана фраза и доказана
Коментари Харесай

От баба знам как да почистя вкъщи и да блести от чистота

„ Баба знае най-добре “ е една много срещана фраза и потвърдена истина.  Баба  знае, умее и вижда всичко и това е неоспорим факт, в който се убеждаваме постоянно, когато ни пристигна на посетители. Тя няма да пропуснат да огледа дали сме полели цветята и дали добре сме избърсали прозорците и повърхността на мебелите до искра.  Тя ще ни научи по какъв начин да се гримираме, да съвместим неостаряващите бижута с обичаната си рокля, ще ни научи на разнообразни трикове и хитринки в кулинарията и на още  доста разнообразни неща. Затова през днешния ден ще надникнем в тайното ковчеже на баба, с цел да открием всички тези скъпи препоръки, които в никакъв случай не остаряват.

Оцетът и содата са измежду най-хубавите помощници на една стопанка. С тях можем бързо и елементарно да почистим, без да се постанова да даваме доста пари за разнообразни препарата. Оцетът е антитоксичен и биоразтворим и ще ни помогне с лекост да почистим  до искра плочките в банята, кафемашината или ютията. Содата пък е идеалното средство за разчистване на петна и на загорялата лой от тигана.  В композиция от двете,  с добавена вода можете да почистите даже пералнята си.
3 от най-мръсните места в дома ви
В идващите няколко реда, ще ви изброим три от най-мръсните места във вашия дом, където, колкото и да не ви се има вяра, ще откриете най-...
Прочети повече
Баба поучава в никакъв случай да не отлагаме измиването на мръсните чинии,  след вечеря.  В противоположен случай ще ни бъде доста мъчно и ще ни отнеме доста време да изстържем остатъците от храна и лой, залепнали по тях. Ето за какво е добре да създадем това в точния момент, с цел да си спестим нерви, а по този начин и кухнята ни ще бъде чиста и приветлива на идната заран.

Друг значим съвет, в който би трябвало да се вслушаме е, че когато чистим е добре първо да минем с прахосмукачка и по-късно да избършем праха. Причината е в това, че от прахосмукачката се подвига в допълнение прахуляк, която полепва по мебелите. Ето за какво е добре да съблюдаваме вярната поредност.

Лимонът е един подобаващ артикул, с чиято помощ можем да почистим до искра вътрешността на микровълновата фурна.  Достатъчно е да сложим в нея чаша с вода и няколко капки лимон и да я загреем. От  парата, мазните и лепкави петна ще омекнат и ще можем да ги отстраним по-лесно.

Що се отнася до миенето на прозорците, то може да бъде доста мъчно, в случай че не го създадем по верния метод.  За да са идеално измити и с искра е добре да ги изтъркаме благодарение на вестник.
Нещата, които всеки не помни да почисти в дома си
Места, за които забравяме при разчистване. Експертите предизвестяват: там ще намерите доста бактерии. Какво убягва на " съвършените " дам...
Прочети повече
И още един съвет – постоянно, когато миете чинии, използвайте ръкавици, тъй като по този начин ще предпазите кожата на ръцете си от изсушаване  и тя ще се резервира мека.

Това са препоръките на баба, с които можем да създадем домашната работа не толкоз досадна.

 

Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР