Ако има нещо наистина кошмарно за всяка домакиня, то това

...
Ако има нещо наистина кошмарно за всяка домакиня, то това
Коментари Харесай

Как да почистим щорите, без да ги сваляме?

Ако има нещо в действителност кошмарно за всяка стопанка, то това е почистването на щорите. Нещата стават още по-ужасни, когато би трябвало да ги свалите и монтирате още веднъж. Щорите не се почистват толкоз елементарно, колкото завесите. Да, те също се смъкват, само че по-късно непосредствено отиват в пералнята. Добрата вест е, че можете да извършите изцяло разчистване на щорите вкъщи, без да се постанова да ги сваляте.

Стъпки за разчистване на щорите без събаряне

Като първа стъпка отворете щорите и ги почистете от прахуляк с огромна четка или микрофибърна забрадка. След това вземете прахосмукачката и използвайте тънкия ѝ накрайник, с цел да премахнете прахта, която се е наслоила по останалите компонентни на щорите.
Щорите ви ще заблестят от чистотата с тези хитрини за разчистване
Щорите за прозорци са домакинско обзавеждане, което, наподобява, се почиства единствено когато ви завладее неочакван прилив на сила или когат...
Прочети повече
Следващата ви стъпка е да измиете щорите. Почистващата примес зависи от какъв материал са направени. Ако са от винил, алуминий или дърво, то можете да употребявате примес от гальовен антибактериален сапун или вода. Използвайте комфортен и мек парцал за задачата, като запомнете от горната страна надолу. Избършете лента по лента, а не всички заедно.

Ако имате щори от плат или сенници, те не би трябвало да се пускат в пералнята. Можете да ги почистите с препарат срещу петна единствено на местата, където се постанова. Ако щорите са ви от естествено дърво, то не използвайте вода. Почистването при тях става със суха забрадка или прахосмукачка.

Последната стъпка е да почистите самите струни. Те са нежни и се въздействат от всичко. За задачата вземете бяла забрадка и подобаващ разтвор. Минете задачите струни, като придвижването ви е надолу.

Как да измиете прозорците си елементарно?
Бързо и елементарно разчистване на щорите с този трик!
Чистенето на щорите евентуално е едно от най-досадните занимания при подреждането на дома, тъй като е пъклен дребнаво, труднодостъпно и лиши...
Прочети повече
За едно с щорите идват и прозорците. Знаем, че те също са същински призрачен сън за множеството домакини. На първо място би трябвало да вземете подобаващ инструмент за чистенето. Най-лесно става с вестници, тъй като са евтини, не драскат повърхността и слагат предпазен филм върху нея. Това пречи на прозорците да се замърсят бързо.

Обикновената гъба също е комфортна за измиване. С нейна помощ елементарно ще можете да премахнете останалия почистващ препарат. Друга алтернатива са ви филтрите за кафе, те са толкоз универсални и подобаващи, колкото и вестниците.

Почиствайте прозорците в заоблачен ден. Тайната е, че по време на безоблачен ден водата ще изсъхне по-бързо и ще останат петна. Също по този начин, външната страна на прозореца се мие отвесно, а вътрешната хоризонтално.

Ако прозорците са мощно нечисти, то можете да минете първо с влажна пореста гъба. Така ще премахнете горния пласт замърсяване. След това можете да почистите главно повърхността с забрадка от микрофибър. Хубаво е тя да няма мъх, с цел да не остават следи.

Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР