Банята е едно от помещенията у дома, на които трябва

...
Банята е едно от помещенията у дома, на които трябва
Коментари Харесай

6 лесни хитринки за ИДЕАЛНО и лесно ПОЧИСТВАНЕ на всяка баня

Банята е едно от пространствата вкъщи, на които би трябвало да се обръща доста внимание. Трябва да се поддържа чиста непрекъснато, тъй като натрупването на замърсявания може да е причина за образуването на влага и плесен. Дори и да си мислим, че нямаме време всеки ден за нейното поддържане, през днешния ден ще ви представим няколко хитри метода, които не ви лишават доста време, а почистват дейно банята. Нека забележим:

Огледалото в банята
Как да предотвратим повторната поява на плесен и мухъл в банята
Черната мухъл е доста неприятно събитие, което в предишното даже е карало хората да горят тези елементи от вкъщи си. Трябва да се радваме об...
Прочети повече
Знаете ли, че превъзходен препарат за огедалото е пяната за бръснене? Нанесете дребна част от нея и разпръснете по цялото огледало благодарение на кухненска забрадка, а по-късно отстранете със суха такава. По този метод полирате огледалото и то няма да се запотява най-малко седмица, в случай че не го напръсквате с вода.

Параваните и преградите за баня

Тях може да полирате благодарение на черен чай. Как? Вземете микрофибърна забрадка и я накиснете в чая, като по-късно започнете да търкате по стъклото. Подсушете със суха забрадка и ще получите чисти и полирани паравани.

За прозорци и огледала

Още една хитринка, която включва изработката на примес от 1 част оцет, половин част алкохол и 2 елементи вода. Добавете сместа в бутилка с разпръсквач и получавате домакински препарат за огледала и прозорци.
Лъскави плочки в банята - на какво би трябвало да обърнете внимание при избора им? Ние съветваме!
Сред всички типове керамични плочки (включително матови, сатенени, структурни, полуполирани и полирани плочки), тези с лъскава повърхно...
Прочети повече
За предотвратяване на завесата от плесен

Душ завесата може да мухляса, в случай че не изсъхва добре след всяко потребление на бяната. Но в случай че вентилацията не е добра, помощението е малко, няма прозорец и така нататък, това се оказва сложна задача. Тук на помощ идва нашият остроумен съвет – душ завесата би трябвало да се изпира всяка седмица, а в допълнение към това, в барабана поставяйте половин чаша сода и същото количество оцет преди пране. Ако завесата ви към този момент е почнала да се захабява в краищата, потопете ги в съд със посочената примес или с някоя от нейните други възможности – сода с вода или белина с вода.

За тоалетната

Тоалетната по опция е добре да почиствате всеки ден с влажна забрадка срещу захабяването й. Нашият съвет е да добавяте и сода и оцет в нея, с цел да е постоянно блестяща и да придава пресен тип.

За крановете
Грешките, които евентуално допускате при почистването на банята
Банята е едно от най-трудните за разчистване пространства. Постоянната мокрота предизвиква появяването на плесен и други гъби, а също по този начин е идеа...
Прочети повече
Ако по крановете ви се образуват петна, елементарно може да ги изчистите благодарение на лимонен сок или половин лимон. Просто разрежете на половина и изтъркайте всички хромирани повърхности. Ефектите са моментални, а блясъкът може да се задържи по-дълго от предстоящото. Ако замърсяванията са повече, върху лимона поставете и малко сода и разтърквайте по този начин.

Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР