Нищо не може да убегне от погледа на любимите ни

...
Нищо не може да убегне от погледа на любимите ни
Коментари Харесай

Съветите за почистване от баба, които никога не остаряват

Нищо не може да убегне от погледа на обичаните ни баби. Без да подценяваме усилието на майките, несъмнено бабите имат по-голям опит в почистването и ползват изпитани неща. В идващите редове ще споделим някои известни и не толкоз известни способи за разчистване, които се ползват от обичаните ни баби.

Не отлагайте почистването

Изкушаваме се да оставим съдовете и по-точно чашите за по-късно, когато музата ни ще ни пристигна. По-добре не правете тази неточност, ами ги почистете незабавно. Така ще си спестите нервите, които бихте вложили в това да измиете засъхналата нечистотия и кухнята да се трансформира място на престъпление. Пък и яденето несъмнено ще бъде по-приятно, без да мислите, че ви чакат огромни купища чинии.

Сода и оцет

Те в действителност са съкровища в кухнята, що се отнася до почистването на разнообразни места. С оцета можете да минете всички железни повърхности и банята. Содата е потребна при разграждането на мазнини и загорели сектори. ¼ сода и още толкоз вода + 2 чаши оцет са идеални за почистването на пералнята на празен цикъл. По този метод махате отлаганията и съхранявате уреда.

Резенчета лимон

С тях можете да почистите хладилника, дъската за рязане на артикули и микровълновата печка. За нея сложете чаша вода и в нея лимон. Така ще почистите и ароматизирате уреда бързо и елементарно, без да употребявате мощни препарати и относително икономично.
Kак да почистим дома си бързо и дейно?
Вярно е, че никой не обича да чисти. Няма по какъв начин да живеем в кочина обаче. Заради това се постанова един път седмично да се активизираме и да п...
Прочети повече
Прахосмукачка преди праха

Логиката на множеството е, че първо бършат прахуляк, а по-късно пускат прахосмукачка. Идеята е да се уловят падналите прашинки. Бабите обаче поучават да размените двете неща, тъй като при стартирането на прахосмукачката още веднъж се подвига прахуляк и предходните старания се обезсмислят.

Самозалепваща хартия

Може да се употребява освен за шкафове и дрешници, само че и за ободряване на мебелите извън. Тя е подобаваща за маси, бюра и други мебели, които използваме интензивно, с цел да ги запазим за по-дълго време.

Домакински ръкавици

Да, не са изключително комфортни и естетични, само че можете да ги употребявате за миенето на съдове, с цел да не станат ръцете ви като на шкурка, както най-вероятно би споделила баба ви. Да усещате ръцете си непрекъснато сухи е много по-неприятно, нали? Също по този начин, ще можете да си спестите непрекъснатото мазане с крем и чуденето по какъв начин да не съсипете красивия си маникюр.

Използване на вестници за прозорци

Миенето на прозорци може да бъде същински смут и изтезание за всяка една стопанка. Можете да си спестите чертите, като употребявате вестници. Това обаче става, единствено в случай че са изцяло черно-бели. В противоположен случай още веднъж ще има размазване и няма да е изключително прелестно.

 

Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР