Ако вече сте щастлив собственик на перяща прахосмукачка, няма какво

...
Ако вече сте щастлив собственик на перяща прахосмукачка, няма какво
Коментари Харесай

Стъпки за правилно почистване с перяща прахосмукачка

Ако към този момент сте благополучен притежател на перяща прахосмукачка, няма какво друго да извършите, с изключение на да ревизирате опциите й на процедура. Можете да избирате от доста разнообразни варианти, да вземем за пример: пране на тапицерия вкъщи или в колата, пране на килими и така нататък Ключът към вашия триумф - приемането на чиста повърхнина, е вярната подготовка на повърхността преди пране и избора на техника. Черешката на тортата обаче ще бъде съчетаването на препаратите за измиване съгласно предназначението им и типа на повърхността, която желаете да изперете. Готови? Да започваме!

Първата и една от най-важните стъпки, които би трябвало да извършите, преди да измиете каквато и да е повърхнина, било то домашна тапицерия, офис килим или килим във вашата къща за посетители, е сухото разчистване на повърхността с прахосмукачка. Премахването на насипната нечистотия и прахуляк ще ви разреши да измиете доста по-лесно, а самият краен резултат ще бъде очевидно по-добър. Прахосмукачката за пране незабавно ще може да се „ погрижи “ за премахването на мръсотията от дълбините на материала или повърхностните петна. Не подценявайте предварителното почистване! Това няма да отнеме доста време и ще способства доста за крайния резултат, който ви интересува най-вече.
За какво още можем да полазваме прахосмукачката в семейството
Ако имаше премия за VIP домашен апарат, тя трябваше да отиде при надеждната прахосмукачка – от боравенето с прахуляк върху вентилат...
Прочети повече
В взаимозависимост от модела, който имате, извадете сухия филтърен плик от прахосмукачката и поставете мокрия филтър. Свържете съответните удължители и изсмукващи дюзи към смукателния маркуч на прахосмукачката.

Когато машината е вярно оборудвана, пригответе разтвора за измиване, като употребявате инструкциите на производителя (можете да прочетете за избора на перилни препарати по-късно в статията) и изсипете подобаващото количество от разтвора в контейнера на прахосмукачката. В този миг се уверете, че сместа се излива в резервоара за чиста вода. Именно от този контейнер прахосмукачката засмуква сместа, с цел да я разнесе върху измитата повърхнина. Всичко е готово, можете да започнете да миете.

Най-популярният и най-бърз способ за изпиране е измиването с едно прекосяване. Принципът е доста елементарен: поставете смукателната дюза върху повърхността, която ще се пере, стартирайте смукателната турбина и помпата, измийте повърхността посредством напръскване и изсмукване на водата с разредения препарат по едно и също време, като вършиме не прекомерно бързи придвижвания с чистачката в една посока - към вас (издърпайте чистачката във вашата посока). Не забравяйте да извършите процеса на измиване точно, като почиствате повърхностите с равномерни, не доста огромни сектори.

Трябва да изберете тази техника, в случай че задачата ви е бързо да освежите текстилна повърхнина и да подобрите външния тип на тапицерия или килим. Също по този начин ще бъде уместно, когато би трябвало да премахнете новообразувано прясно леке, както и при миене на не прекомерно мощно нечисти повърхности. Можете да повторите процеса, в случай че е належащо.
Със сигурност допускате тези неточности, когато чистите с прахосмукачката!
Не чистите торбичката преди или след употреба Да оставите торбичката на прахосмукачката непочистена е най-често срещаната и рискова гре...
Прочети повече
Друг употребен способ е " авансово изпръскване ". В случай на тази техника първото нещо, което би трябвало да извършите (след първичното разчистване на повърхността, схваща се), е да нанесете разредения почистващ препарат отмерено по цялата повърхнина. Използвайте аспиратора за тази цел.

 

Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР