Агресивните почистващи препарати имат своите последици върху нас. Техните миризми

...
Агресивните почистващи препарати имат своите последици върху нас. Техните миризми
Коментари Харесай

Оцет и сода за хляб срещу ръжда, чай за чисто огледало

Агресивните почистващи препарати имат своите последствия върху нас. Техните миризми са доста мощни, съдържат нездравословни химикали и повреждат маникюра на дамите. Но не е наложително домът ви да свети единствено посредством тяхната приложимост. Има някои домашни способи и хитринки, които посредством подръчни средства можете да превърнете в новите си обичани препарати. Днес ще ви разкрием част от тях.

Пакетчета чай за чисто огледало

Имаме възприятието, че огледалото ни се замърсява даже незабавно откакто е почистено. По него полепват дребни прахови частици, означават се и леките докосвания и така нататък Но бързо можете да се справите с мръсните огледала единствено благодарение на към този момент употребявани пакетчета чай или кафе. Накиснете ги още веднъж в топла вода, оставете известно време, вземете мек парцал, накиснете го във водата и почистете огледалото. След това минете със суха микрофибърна забрадка наново.
Ако този способ не ви подхожда, може да употребявате и още една опция – парче обелен недопечен картоф. Натрийте нечистите сектори с картофа, измийте с вода и посдушете с забрадка. Тази хитринка е подобаваща и за разчистване на прозорци.

Тебешир и оцет против варовик

Ако инцидентно по вашите огледала или прозорци след ремонт забележите засъхнал варовик, елементарно може да го премахнете с домашна примес от 1 см тебешир, и супена лъжица оцет, както и същото количество вода. Добавете тебешира в сместа от оцет и вода, разбъркайте и нанесете кашата върху засегнатите сектори посредством гъба или велурен парцал.

Оцет и сода за самун против наслойка

Ръждата най-често срещаме в банята, а тя е извънредно неприятно и досадно за почистване събитие. Трудно се отстранява, в случай че не включим нападателни препарати, само че по тази причина през днешния ден ще ви представим и ефикасна домашна хитринка – разтвор от оцет и хлебна сода. Разбиракйте двете съставки в съответствие 1:1 и нанесете върху ръждясалите сектори. Оставете за известно време, след което изплакнете с чиста вода и избършете със суха забрадка.

По този метод може да се справите и със нечистата фурна. Това е апарат, който използваме съвсем всекидневно и по който полепват разнообразни мазнини, изгоряла храна и така нататък Затова е значимо и постоянното му разчистване. За задачата си набавете 1 чаша сода за самун и половин чаша вода. Кашата нанесете деликатно върху стъклото и вътрешността на фурната, най-много по замърсяванията и изчакайте 10-15 мин., изплакнете деликатно с хладка вода и подсушете добре всички сектори. Така ще имате чиста фурна без да се е наложило да употребявате нападателни почистващи препарати за задачата.

Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР