Когато почистват къщата, много домакини забравят да измият вътрешностите на

...
Когато почистват къщата, много домакини забравят да измият вътрешностите на
Коментари Харесай

7 най-често срещани кухненски предмета, които се замърсяват

Когато почистват къщата, доста домакини не помнят да измият вътрешностите на дребните домашен уреди, фризера и филтрите за вода. Някои предмети в кухнята могат да наподобяват чисти, само че са нужни обилни старания, с цел да ги почистите изцяло. Несъвършеното разчистване в кухнята заплашва освен с неприятен външен тип на интериора, само че в доста случаи е и извънредно нехигиенично.

Ето 7-те предмета в кухнята, които постоянно остават мръсни:
Хитрите помощници в кухянта, които могат да създадат живота ни по-лесен
Да готви в добре оборудвана кухня, е наслаждение за всеки хазаин, и в случай че за всяко кулинарно ядене имаме по един малък асистент, всичко...
Прочети повече
Малки домашен уреди

Отвън тостерът, микровълновата печка, кафемашината, сандвич машината и другите уреди могат да наподобяват чисти. Не забравяйте обаче за почистването от вътрешната страна. Важно е да изтръскате трохите, да изплакнете преносимите детайли, да избършете стените. Оставянето на нечистотия вътре в тези уреди е нехигиенично. Ако всякога почиствате както от вътрешната страна, по този начин и извън, нападателните препарати ще са непотребни. Достатъчни са парцал и сода за самун.

Воден филтър или кана

Пиете вода от тези артикули всеки ден. Те би трябвало да се мият постоянно най-малко с елементарен препарат за съдове. Освен това, не забравяйте да сменяте филтрите.

Пластмасови кутии
6 метода да почистите кухненския плот за секунди
Не е належащо да купувате скъпи почистващи препарати, с цел да почистите плота от дърво, ПДЧ, неестествен или натурален камък. Има няколко...
Прочети повече
Ако се употребяват постоянно, тогава постоянното миене дружно с други принадлежности няма да е задоволително. Кутиите е нужно от време на време да се плакнат. Това може да стане по време на планувано разчистване. По-добре е да не употребявате тежки почистващи препарати.

Стъклени чаши

За да наподобяват красиви чашите на отворен рафт, е нужно да ги миете с хлебна сода и вода на няколко месеца. Така ще са оптимално блестящи.

Кутии и буркани за насипни артикули

Красивите кутии с макаронени произведения, зърнени храни, брашно би трябвало освен да се попълнят, само че и да се измиват. Без постоянно разчистване капаците на кутиите се покриват със пласт прахуляк, който не постоянно се вижда, а стените могат да потъмнеят и от вътрешната страна да се покрият с тъничък пласт прахуляк от артикули (например от брашно). Препоръчително е да ги почистите, преди да ги заредите още веднъж.
Как да почистим кухнята за броени минути?
Всяка стопанка знае, че почистването на кухнята е съществено начинание. В това отношение съществуват някои универсални рекомендации и съвет...
Прочети повече
Фризер

Съвременните фризери не се нуждаят от от време на време топене, те въпреки всичко би трябвало да се мият. Веднъж на няколко месеца би трябвало да извадите храната от кутиите, да избършете отделенията от вътрешната страна и извън.

Дъски за рязане

Най-често дъските се избърсват с влажна забрадка или се измиват с елементарен препарат за съдове след приложимост. Те обаче би трябвало да се почистват по-щателно на всеки една до три седмици. Части от сурово месо или риба се забиват в пукнатините на дъските и не се измиват с елементарен гел, а това е нездравословно. Препоръчва се дъските по-често да се дезинфекцират. За стъклени дъски можете да употребявате по-агресивни артикули.

Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР