В Софийски градски съд се проведе разпоредително заседание по делото

...
В Софийски градски съд се проведе разпоредително заседание по делото
Коментари Харесай

Съдът прекрати делото срещу прокурор Константин Сулев

В Софийски градски съд се организира разпоредително съвещание по делото против прокурора от Софийска районна прокуратура Константин Сулев. Той е упрекнат за това, че в качеството си на длъжностно лице е нарушил и не е извършил служебните си отговорности за да набави полза за някогашния основен прокурор Иван Гешев.

Съдът постанови, че цялото наказателно произвеждане би трябвало да бъде прекъснато. Според съда държанието на Сулев, разказано в обвиняването, е несъставомерно и липсва незаконно посягане по работа. Съдът приема, че при дейностите си Константин Сулев е прокурор, орган на власт, а не длъжностно лице. Описаното държание от страна на Сулев не съставлява закононарушение, съобщи правосъдният състав.

" Съдът подложи на деликатна преценка всички обстоятелства, разказани в обвинителния акт и свързани с осъществено от Сулев обвиняване, те не сочат, съгласно съда, на осъществено закононарушение, а единствено и само на осъществени господарски пълномощия в границите на формирана и висяща прокурорска кореспонденция ", съобщи съставът.

Определението на съда не е дефинитивно и предстои на митинг.

Според юрист Костадин Костадинов има съображение за преустановяване на наказателното произвеждане, защото действията разказани в обвинителния акт не съставляват закононарушение. По думите му, при реализиране на служебните си отговорности магистратите не носят отговорност за дейностите си и техните актове, в случай че осъщественото не е закононарушение от общ темперамент, те имат функционален имунитет. 

Придържам се към казаното от моя бранител, съобщи Сулев пред съда по време на съвещанието.

Прокурор Йордан Петров уточни, че не са позволени основни процесуални нарушавания, които да доведат до връщане на делото. Той добави, че няма учредения да се постанова някаква мярка за неотклонение на Сулев. Според прокурора, в случай че има нещо, което не е правилно разказано в обвинителния акт, то делото следва да се върне на прокуратурата.

Припомняме, че прокурор Константин Сулев е упрекнат поради това, че за времето от 30 май м.г. до 1 юни м.г. в София, при изискванията на продължавано закононарушение, в качеството си на длъжностно лице, е нарушил и не е извършил служебните си отговорности за да набави полза за Иван Гешев, като не допусне да бъде изнесена информация против него в медийното пространство, както и за да аргументи щета на Петьо Петров - Еврото и Кристиян Христов. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР