На 19 май бяха извършени нови проверки за нелоялни практики

...
На 19 май бяха извършени нови проверки за нелоялни практики
Коментари Харесай

Продължават проверките за нелоялни практики при организираните туристически пътувания в Турция

На 19 май бяха осъществени нови инспекции за нелоялни практики при проведените туристически пътувания . Служители на Министерството на туризма взаимно с Комисията за отбрана на потребителите, Изпълнителна организация „ Автомобилна администрация “ /ИААА/, Национална организация по приходите /НАП/ и Икономическа полиция направиха инспекции на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “. Бяха тествани 25 рейса, идващи от Турция. Проверка е осъществена на туроператорите – уредници на пътуванията за законово осъществяване на активността.

ИА “Автомобилна администрация ” откри нарушавания при инспекцията на един от превозвачите. Автобусът беше спрян от придвижване, а на лидера бе формиран Акт за открито административно нарушаване /АУАН/ според член 55, т. 1 от Наредба №11 от 31.10.2002 година за интернационален авто транспорт на пасажери и товари, за това, че няма нужния годен лиценз за извършване на активността.

Внезапните инспекции на контролните органи, взаимно с Министерството на туризма, ще се правят през цялата година и ще бъдат изпълнявани освен на гранично-контролно пропускателните пунктове в страната, само че и на стратегически туристически обекти навътре в страната .

Проект „ Силен старт “: Министерство на образованието финансира детски градини в поддръжка на деца и фамилии

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР