По искане на Софийска районна прокуратура съдът е задържал под

...
По искане на Софийска районна прокуратура съдът е задържал под
Коментари Харесай

Задържаха под стража жената, откраднала няколко кутии за дарения в София

По искане на Софийска районна прокуратура съдът е задържал под стража 38-годишна жена за обири на 4 кутии за дарения, осъществени в изискванията на продължавано закононарушение. Тя е направила и пети опит за кражба , който заради независещи от нея условия е останал незавършен, прецизират от прокуратурата.

А.М. е упрекната за това, че на 5 май от магазин на столичния площад „ Велчова завера “ е лишила кутия за дарения , в която е имало 80 лв. . На идващия ден от същия магазин обвинената е откраднала още една кутия с 80 лв. .

Около 03:00 часа на 14 май в търговски обект на столичния бул. „ Христо Смирненски “ обвинената се е пробвала да отнеме кутия за дарения с 42,41 лв., като опитът е останал незавършен, заради независещи от нея условия. След 40 минути от магазин на ул. „ Крум Попов “ София , А.М. е откраднала кутия за дарения , в която имало 600 лева . Около 20:00 часа на същия ден обвинената е лишила от магазин на ул. „ Персенк “ в София още една кутия за дарения, съдържаща пари в брой.

Деянията са осъществени в изискванията на рисков рецидив , защото А.М. е осъждана за тежко съзнателно закононарушение на „ отнемане от независимост “.

По случая се води досъдебно произвеждане за закононарушение по чл.196, ал.1, т.1 вр. чл.194, ал.1 вр. чл.29, ал.1, б. „ а) “ вр. чл.26, ал.1 от Наказателен кодекс. С разпореждане на наблюдаващ прокурор А.М. е била арестувана за период до 72 часа.

Състав на Софийски областен съд се съгласи с доводите на дежурен прокурор , че обвинената може да извърши друго закононарушение и наложи на А.М. най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража “.

Мярката предстои на обжалване пред Софийски градски съд .

Опит за кражба на кутия за дарения в столичния ж.к. „ Лозенец “

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР