Приносът само от финансови инструменти, e по-голям от последно отчетения

...
Приносът само от финансови инструменти, e по-голям от последно отчетения
Коментари Харесай

Експертът Лъчезар Борисов пред “Труд news” за резултатите на Фонда на Фондовете: Икономиката след 2021 г. е с почти нулеви евросредства

Приносът единствено от финансови принадлежности, e по-голям от последно регистрирания годишен стопански напредък
В нововъведенията са контрактувани нови 5 милиарда лева

Икономическият напредък единствено от финансови принадлежности, финансирани от Европейски Съюз през предходния интервал по време на държавните управления на ГЕРБ с министър-председател Бойко Борисов, е по-голям от годишния стопански напредък от отчетния напредък на стопанската система сега. Това съобщи пред “Труд news ” специалистът и някогашен министър на стопанската система Лъчезар Борисов във връзка на показаните резултати и макроикономическите резултати от осъществяването на финансовите принадлежности за програмен интервал 2014-2020 на Фонда на фондовете. “За страдание през последните 3 години бяхме очевидци действително на съвсем нулеви години от вложението на евросредства ”, сподели Лъчезар Борисов.

По време на полемика в СУ “Св. Климент Охридски ” шефът на УС на Фонда на фондовете Бисер Петков наблюдава хронологията на развиването на Фонд “Мениджър ” в границите на 8 години от основаването му през 2015 година

“По данни на Фонда на фондовете, приносът от предходния програмен интервал 2014-2020, единствено от дребното перо финансови принадлежности, което е регистрирано в този момент за последните 4 години (2,8%), e по-голям от последно регистрирания годишен стопански напредък (1,8%) през 2023 година и 1,7% през първото тримесечие на 2024 година на годишна база ”, разяснява изнесените индикатори Лъчезар Борисов. През предходния програмен интервал, единствено вложенията посредством финансови принадлежности, финансирани от Европейски Съюз са дали резултат в 2,8 % растеж на Брутният вътрешен продукт.

Активите на Фонда на фондовете през новия програмен интервал ще надвишават 1 милиард евро, а това значи огромна отговорност да структурираме в точния момент финансови принадлежности, които да отговорят на пазарните потребности, сподели Павел Лисев, изпълнителен шеф и член на УС на Фонда на фондовете. Зам.-министърът на нововъведенията и растежа Красимир Якимов съобщи, че с деен разговор с Европейската комисия България е съумяла да контракти запас за Министерството на нововъведенията и растежа в общ размер на 5 милиарда лв..
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР