Световната купа по спортна гимнастика ще се проведе в периода

...
Световната купа по спортна гимнастика ще се проведе в периода
Коментари Харесай

Световната купа по спортна гимнастика 2024 ще се проведе във Варна

Световната купа по спортна гимнастика ще се организира в интервала 23-26 май в Двореца на културата и спорта във Варна .

130 състезатели от общо 37 страни , ще дойдат в морския град за 8-та Световна купа , която се провежда от Българска федерация по спортна гимнастика и Община Варна.

На 23-24 май ще се проведат квалификациите . Финалите на обособени уреди ще бъдат на 25 и 26 май.

Входът е свободен . В тазгодишното издание на конкуренцията, България ще се показа с оптимален брой състезатели , както при дамите, по този начин и при мъжете. Любителите на спортната гимнастика ще имат опцията да се насладят на осъществяванията на европейския вицешампон Валентина Георгиева , както и на представянето на други национални състезатели .

Родните спортисти ще се борят за призови места в конкуренция с редица изявени и потвърдени гимнастици, измежду които Артур Давтян от Армения – бронзов медалист от олимпийските игри в Токио 2020 , международен и европейски първенец на прескок. Участие ще вземат и европейският вицешампион от Римини’24 Олег Верняев /Украйна/, носителят на бронзов орден от шампионата на Европа на земя Кристофър Мезерош /Унгария/, неговият съотечественик – европейският първенец за младежи в многобоя Ботонд Молнар /Унгария/, както и носителят на бронзово отличие от Римини – Назар Чепруни /Украйна/.

Тройната златна медалистка от Световната купа във Варна 2021 – французойката Алин Фрийс /Франция/, също се завръща тази година в търсене на нови оценки. Сред останалите мощни състезатели се откроява и Елизабет Сеитз /Германия/, която е притежател на бронзов орден от европейския шампионат в Анталия.

Математическият тим на Тракийския университет-Стара Загора със златни медали на влиятелно съревнование

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР