Пекин обвини британската служба за външно разузнаване MI6 във вербуване

...
Пекин обвини британската служба за външно разузнаване MI6 във вербуване
Коментари Харесай

Китай обвини Великобритания в шпиониране

Пекин упрекна английската работа за външно разузнаване MI6 във рекрутиране на двама държавни китайски чиновници от неназовани институции за шпиони, написа Reuters.

Китайското министерство на държавната сигурност заяви, че сега тече в допълнение следствие на двамата хипотетични английски шпиони, които са фамилна двойка.
Китай и Обединеното кралство си разменят обвинявания от месеци за шпионска активност, която заплашва националната им сигурност.

През януари Пекин разкри шпионска спекулация, в която се твърди, че MI6 е употребила задграничен жител в Китай за събиране на конфиденциална информация.

През април във Англия бяха повдигнати обвинявания против две лица за даване на сензитивна информация на Китай, а предишния месец трима души бяха упрекнати в оказване на подпомагане на външното разузнаване на Хонконг в Обединеното кралство.

В известието на китайското министерство на държавната сигурност се споделя, че хипотетичният английски разузнавач с фамилия Ван е пристигнал в Обединеното кралство през 2015 година по стратегия за научен продан и е бил канен на вечери и пътувания, скрито проведени от MI6.

Твърди се, че Ван е имал „ мощна мотивация за пари “ и е бил подмамен с високоплатена консултантска работа на ненапълно работно време, преди чиновници на MI6 да влязат в контакт с него с предложение да работи за държавното управление против още по-голямо възнаграждение, което той приел.

След образование MI6 разпоредило на Ван да се върне в Китай, с цел да събира значима информация, обвързвана с китайското държавно управление.

Според известието MI6 убедило против двойно заплащане Ван да вербува и брачната половинка си, която работела в „ основна държавна работа “.

Жената с фамилия Джоу в края на краищата се съгласила.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР