От 27 май стартира рехабилитация на уличната инфраструктура в петте

...
От 27 май стартира рехабилитация на уличната инфраструктура в петте
Коментари Харесай

Предстои масово възстановяване на пътните настилки във Варна

От 27 май започва рехабилитация на уличната инфраструктура в петте региона на Варна. Това станало ясно на изключителна среща с присъединяване на кмета Благомир Коцев , заместител кметовете по инфраструктура Пламен Китипов и по публичния ред Илия Коев , както и представители на компаниите за пътна поддръжка. Заседанието бе свикано по искане на кмета часове след обичайна оперативка на общинската администрация по-рано през днешния ден.

Възлагателното писмо с разказани всички улици и квадратни метри за рехабилитация ще бъде готово до края на работния ден, изясни Китипов. До края на седмицата следва да бъдат издадени останалите документи – уверение за ориентиране на боклуци, както и направления за техниката. Междувременно представители на Община Варна, районните кметства и компаниите ще създадат обход , с цел да обозначат местата, където ще се извърши рехабилитацията.

По подрежда на кмета Коцев, възобновяване на пътната настилка би трябвало да стартира от най-критичните сектори . Целта е заложените в бюджета средства да се изразходват точно и то за най-належащите места.

Списъците с улици за рехабилитация са направени от районните кметства . По техни данни, те се избират след инспекции на място, както и по сигнали на жители. Няма да се запълват дупки в уличната инфраструктура, където има ВиК повреди и асфалтовата настилка сляга. За тези сектори взаимно с ВиК ще се търсят по-дългосрочни решения , стана ясно на срещата.

По-рано през днешния ден по време на постоянната оперативка, кметът Коцев изиска да бъдат регламентирани местата , където ще се слагат електрически колела и тротинетки , които се дават чартърен от разнообразни компании. Предстои да се създаде карта с съответни точки, където могат да се слагат стоянки за паркирането им.

Продължава косенето във всички региони на общината, рапортуваха от районните кметства. Тревните площи в Морската градина се косят към този момент за трети път. Приключва зацветяването до Слънчевия часовник и централната алея в Морската градина, обясниха от общинското дружество, което поддържа парка. След косенето, публичните площи наложително да се обработват срещу кърлежи, подсети кметът.

Община Варна приготвя и осведомителна акция за отговорно изхвърляне на боклуци. Тя ще бъде придружена от нови регламенти за сметосъбиране и сметоизвозване, посочи кметът Коцев. Той напомни, че би трябвало да има засилен надзор към съдовете за събиране на боклуци както за компании, по този начин и за жители.

Международният углавен съд изиска ареста на Нетаняху и водачите на „ Хамас “

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР