Препаратите за почистване и пране на дрехи, предлагани от пазара,

...
Препаратите за почистване и пране на дрехи, предлагани от пазара,
Коментари Харесай

С тези средства дрехите ви ще са още по-бели и ухаещи на свежест

Препаратите за разчистване и пране на облекла, предлагани от пазара, са в основата си два типа: избелващи и почистващи (петноотстраняващи).

По какво се разграничават избелващите препарати от тези за отстраняване на петна? 

Избелващите средства (избелители, избелватели) нормално се прибавят към прах, който е предопределен за пране на бели облекла и долни дрехи (спално или за носене). Такива препарати съдържат субстанции за изсветляване на тъканите, унищожаване на сивотата и пожълтяването на съответното долни дрехи. Но в случай че добавите избелители в прахуляк за цветно пране, то по всяка възможност ще избледнее.    

Препаратът за премахване на петна (почистващият препарат) въздейства ай-вече върху тези елементи от дрехата, където има петна – а върху останалата част работи както елементарен прахуляк за пране. Той е подобаващ както за бяло, по този начин и за цветно пране, като помага да се справите с съответните замърсявания.     

Какви типове избелители има на пазара през днешния ден? 

Избелващите средства могат да бъдат разграничени на три съществени групи: кислородосъдържащи (кислородни), хлоросъдържащи (хлорни), оптични (с луминисцентно багрило).
Избели прането без белина – ето по какъв начин
Освен че отстранява миризмите, содата за самун може да отстрани петна и да направи прането ви меко. Просто изперете прането си с перилен п...
Прочети повече
Кислородните избелители са най-безопасни. Те действат по-ефикасно, в случай че облеклата се накиснат предварително в разтвор на подобен избелител с топла вода поне за 20 минути. Всеки производител показва целесъобразното време на опаковката. Ако накиснете нещата в разтвор на кислороден избелител даже за цяла нощ, това няма да причини никаква щета на здравето и облеклото (но въпреки всичко се съобразявайте с рекомендацията на производителя).

Хлорните избелващи средства работят по-бързо от кислородните. Дори при мощно замърсяване е задоволително да накиснете прането във вода с хлорен избелител за 30-60 минути при температура на водата +20 - и бельото ще стане доста по-бяло. Тези артикули са най-достъпни по цена и имат отлични дезинфекционни свойства.

Големият им минус е, че са много нападателни: хлорът е нездравословен както за облеклата (те се износват по-бързо), по този начин и за здравето и околната среда.

Оптичните избелители вършат нещата по-светли и свежи, а бельото след изпиране даже просветва в ултравиолетовия диапазон. Тези артикули не се нуждаят от авансово накисване, не са подходящи за цветни тъкани и съдържат субстанции, рискови за здравето. Оптичните избелители постоянно се срещат в перилните препарати за бяло пране. Това избелващо средство покрива тъканта като багра и се натрупва върху нея с всяко ново пране . Проблемът е, че оптичните избелители мъчно може да се нарекат безопасни - те съдържат хлор, който не се отмива с изплакване. При чест контакт с тялото той може да аргументи сърбеж, раздразнение, алергични реакции и други неразположения.

Въобще, като най-препоръчителни се обрисуват кислородните избелители. Те са подобаващи за всички типове тъкани, не ги разрушават и се оправят доста добре със застарялата нечистотия. Основното им предимства са екологичност и безопасност. Те не изискват висока температура, ускоряват резултата на праха за пране, изплакват се изцяло и не са алергенни.        
Как се пере вярно пухеното яке?
Якетата от пух са много постоянно срещана част от дрешника на съвсем всяка дама. Те топлят много, комфортни са за носене, както и елементарно се нам...
Прочети повече
Домашни избелители и почистващи препарати

Какво да кажем за избелители и почистващи средства, приготвени в домашни условия?

Днес съществуват стотици, в случай че не и хиляди предписания за домашно правене на избелители и почистващи препарати. Най-често се употребяват лимонена киселина, водороден прекис (кислородна вода, перхидрол), сода, сол и други подръчни средства. Голям плюс на по този начин направените препарати е, че не съдържат нападателни химически детайли.     

Но въпреки всичко националните средства не могат да заменят изцяло професионално създадените средства за премахване на петна, изключително когато става въпрос за унищожаване на следи от трева, кръв, масла, сажди, сок и петна от плодове и други

Сега на пазара има достатъчно екологични и естествени препарати. Кислородните и универсалните избелващи средства нормално не съдържат химикали и се справят добре с различни замърсители.

Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР