Да имате растения в дома си, е повече от прекрасно.

...
Да имате растения в дома си, е повече от прекрасно.
Коментари Харесай

Кои стайни растения могат да бъдат опасни?

Да имате растения в дома си, е повече от прелестно. Някои са огромни и обилни, което основава спомагателна наслада за очите. Но има и такива, които могат да бъдат рискови за вас, здравето на околните ви и даже за домашните ви любимци. На първо място би трябвало да се означи, че развъждането на отровни растения не е директно обвързвано с заплаха. 

Ако спазвате всички правила за безвредното им развъждане и не страдате от алергия към полени, то тогава всичко ще е наред. Главното е да внимавате при пресаждането и подрязването им. Задължително би трябвало да ползвате ръкавици, изключително в случай че имате порязване по ръцете. Не пробвайте и на усет плодчетата им, даже те да ви наподобяват привлекателни на външен тип.

Ако имате дребни деца или домашни любимци, които са любопитни към всичко, което видят, то поставете саксиите на високо или въобще не ги дръжте в дома си.

Кои са част от отровните растения?

Най-красивите растения, които по всяка възможност сте чували пое един път, са и най-опасните. Ето кои са тях:

·         Аглаонема – може да засегне централната нервна система или да аргументи разстройства. Ако имате алергични реакции – предизвиква обрив.

·         Пустинна роза или аденимум – предизвиква отравяне или раздразнения

·         Коледна звезда – дерматологични проблеми

·         Акалифа или котешка опашка – свързва се със стомашни разстройства
Подходящите стайни растения за заети хора
Дом без растения е някак си запустял и празен. В актуалното общество обаче хората са заети с работа, семейство и какво ли още не. Често д...
Прочети повече
·         Алое – вътрешни кръвоизливи

·         Алоказия – проблеми с дихателните пътища

·         Бровалия – повръщане

·         Гардения -диария

·         Брунфелсия – дихателни проблеми
Ако желаете сънят и здравето ви да се подобрят, ТЕЗИ 6 растения са идеални за задачата
Растенията като се изключи че са превъзходен аксесоар към всеки интериор и пречистват въздуха, могат да привлекат и позитивна сила в дома ви. Ня...
Прочети повече
·         Хемантус – раздразнение на лигавицата

·         Нар – единствено плодовете не са отровни, само че всички останали елементи са и предизвикват внезапно рухване на кръвното, прилошаване и гадене

·         Дискорея – разстройства в дишането и може да докара до летален излаз

·         Фикус – алергични реакции и повръщане

·         Пасифлора – повръщане, халюцинации и даже паралич
6 стайни растения, които цъфтят като луди през зимата
В студената и мрачна зима няма нищо по-добро от ярка цъфтяща градина непосредствено във вашия апартамент. Ярките цветя, които не се опасяват...
Прочети повече
Енергийни вампири

Освен физическо влияние, някои растения могат да се отразят на атмосферата вкъщи. Те изсмукват позитивната сила и спокойствието, вършат ви по-нервни и раздразнителни. Дори да не се карате, просто усещате някакво напрежение и не можете да си обясните за какво.

Тези растения е добре де на се слагат в спалнята, детската стая или пък местата, където се събирате с цялото си семейство – като всекидневната или кухнята. Смята се, че в случай че се сложат в антрето или преходните стаи, няма да нанесат щета.

Сред растенията „ вампири “ са орхидеята, туя, кипарис, филодендрон, аспарагус, декоративни чушки, монстера, папрат, стайно грозде, хлорофитум (зелена лилия).

Разбира се, не постоянно растенията са отговорни за дадени проблеми. От първостепенно значение е връзката, която имате със своите зелени домашни любимци. Специалистите поучават, че в случай че желаете да си вземете сходни растения, е добре да го извършите с млади, а не възрастни екземпляри. По този метод ще можете да си осигурите успокоение и да им се радвате, а и да ги заредите с вашата позитивна сила.

Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР