Вероятно банята е едно от любимите места в дома ви,

...
Вероятно банята е едно от любимите места в дома ви,
Коментари Харесай

Топ тайни съвети за чисти фуги и чиста баня

Вероятно банята е едно от обичаните места в дома ви, където да се отпуснете в гореща ароматна вана и да се разкрасите с домашни СПА процедури. Но тя е и най-трудното за поддържане и разчистване помещение. Парата, влагата, предпоставките за развиване на мухъл и плесен, съчетани с доста фуги на плочките и голям брой труднодостъпни места, вършат почистването на банята и поддържането ѝ в съвършен тип предизвикателство за доста домакини.

Като прибавим и острата неприятна миризма на препаратите, с които нормално чистим мокрите пространства, както и алергичните реакции на хора и животни към тях, почистването на банята става все по-неприятно. Разкриваме ви няколко секрети препоръки, които ще ви оказват помощ и ще улеснят деня ви. Следвайки тези препоръки може да забравите за неприятните препарати и да имате, чиста, безвредна и прелестно ароматизирана баня.
Черният чай е освен сгряваща напитка за студените дни. Пакетчетата от него имат следваща задача – да ви оказват помощ да почистите душ кабината. Пакетче прясно употребен черен чай идеално почиства стъклените стени на душ кабината – без следи и изтривайки безусловно мръсотията и пяната от тях. Ваната ще свети като нова, в случай че я почистите с грейпфрут. Потопете нарязан на две плод в сол и започнете да разтърквате ваната непосредствено с плода. Комбинацията от частички сол, които работят като ексфолиант за мръсотията, и съставките на грейпфрута подсигурява искра и непорочност. Бонус резултат е прелестно ароматизираната на цитруси баня вместо миризмата на тежки и токсични препарати. Фугите на плочките са изключително сложни за поддържане и разчистване. Големият им брой и съществуването на релеф усложняват обстановката. Вместо с абразивни и тежки препарати може да изпробвате тази домашна рецепта за разчистване на фуги с подръчни средства от кухнята ви. Необходим ви е оцет и сода за самун. Не се тормозете от аромата на оцета. Той ще изчезне бързо и банята ви няма да мирише на марината. Наръсете фугите със содата, а при тежки замърсявания я натъркайте в тях. Напръскайте върху содата оцет. Може да употребявате шише с разпръсквач, с цел да улесните работата си. Оставете да престои. Ще видите по какъв начин шупти и безусловно мръсотията излиза от фугите и са разтваря. Няма потребност от триене, само че при мощно замърсяване може да помогнете на процеса с триене на фугите със остаряла четка за зъби, откакто пресои сместа. Изплакнете плочките с вода и се насладете на блясъка и чистотата им. Душът ще светне, в случай че го почистите с бял оцет. Оцетът би трябвало да загреете леко на микровълновата фурна, преди да намажете или напръскате душа с него. Може да добавите към оцета и мъничко течен сапун за мирис. Премахнете неприятната миризма от канала със сода. Смесете лъжица сода с чаша бял оцет и изсипете в канала. След половин час просто сипете вода. Ще премахнете неприятните миризми и ще имате чиста решетка. Петна, наслойка и упорити замърсявания в тоалетната паница ще изчезнат елементарно и бързо с таблетки за разчистване на протези. Поставете 2 таблетки в тоалетната и оставете да престоят половин-един час, след което просто пуснете водата. Резултатът ще ви изненада прелестно. Огледалото може да изчистите до искра и без следи с запарка от черен чай. Потопете подобаваща забрадка и просто минете повърхността. Не се нуждае от изплакване или изсъхнало забърсване. Как да почистим дейно фугите на плочките в банята
Плочките са наложителен детайл от оборудването за баня, кухни, коридори, сервизни пространства и даже дневни и трапезарии. Повърхността...
Прочети повече
С тези препоръки ще спестите време, средства и старания и ще може по-бързо да се отпуснете в ароматната вана, открадвайки време за себе си.

Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР