Черната плесен е много неприятно явление, което в миналото дори

...
Черната плесен е много неприятно явление, което в миналото дори
Коментари Харесай

Как да предотвратим повторната поява на мухъл и плесен в банята

Черната мухъл е доста неприятно събитие, което в предишното даже е карало хората да горят тези елементи от вкъщи си. Трябва да се радваме обаче, че с нововъведенията в нашия свят са се създали и няколко ефикасни метода за оправянето с черната мухъл. Продължете до края на текста, с цел да разберете по какъв начин да премахнете този плесен. Той не съставлява единствено насъбрана нечистотия и плака, само че и гъбички, които могат да навредят на човешкото здраве. Възможно е отключването на алергии, дихателни проблеми и кожни раздразнения. Последиците от мухъла може да не са по никакъв начин малко, а някои от тях са много рискови както за дома ни, по този начин и за здравето на цялото семейство. Ето няколко метода, по които може да се справите и да предотвратите повторната поява на мухъл и плесен:

Меден сулфат
Ще забравите за мухъла с тези национални и химически средства
Тъмните линии и петна по повърхностите в дома ви могат да са знак, че мухълът е в деяние. Това освен скапва гледката, само че и визира...
Прочети повече
Разредете 100 грама от медния сулфат в 10 литра вода. Поставете върху засегнатите сектори и оставете да престои за към 3 часа, след което изплакнете добре и оставете да се проветри за известно време. Този е един от най-ефективните способи да премахнете черната мухъл и мухъла от вкъщи ви, като може да го употребявате през избран интервал от време или при възможна повторна поява на тази злина. 

Натриев хипохлорит

Това вещество е измежду най-хубавите антисептици и може елементарно да пребори появилите се микроорганизми и гъбички. Нанесете благодарение на четка или гъба, по-късно изчакайте, до момента в който не изсъхне, след което изплакнете щедро с вода и изсушете секторите. Внимавайте с натриевия хипохлорит, тъй като има мощно деяние и може да аргументи неспокойствие. Задължително използвайте ръкавици при работа с него и пазете кожата си.

Боракс
Кога ПЛЕСЕНИТЕ са токсични и могат да УВРЕДЯТ здравето ни
Мухълът може да се развие на всички места из дома, а от време на време даже не индикираме съществуването му, в случай че се укрива ловко. Но е реалност, че при съществуване...
Прочети повече
Бораксът е натурален екологичен артикул и няма никаква миризма, която да раздразни. Смесете една чаша от него с 2,5 л вода, като може да добавите и оцет за по-добър и бърз резултат. Използвайте с четка и нанесете от разтвора върху секторите. Опитайте се и да премахнете мухъла. Тук не е наложително да изплаквате с вода, тъй като бораксът ще служи като отбрана против следваща поява на плесен или мухъл. Ако сте склонни към лесното отключване на алергии, бораксът е най-хубавата опция.

Водороден пероксид

Водородният пероксид е по-познат измежду нас под наименованието перхидрол. С него може да обработвате всички повърхности, тъй като това вещество е безвредно, няма аромат и не е рисков за здравето ни – не провокира раздразнения. Използвайте 3-процентов разтвор и напръсквайте с разпръсквач засегнатите области. Изчакайте 10 минути, почистете мухъла, след което избършете със изсъхнал парцал. 

Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР