Идеалната баня трябва не само да бъде дизайнерска и практична,

...
Идеалната баня трябва не само да бъде дизайнерска и практична,
Коментари Харесай

Как лесно и бързо да почистим банята с някои кулинарни съставки?

Идеалната баня би трябвало освен да бъде дизайнерска и практична, само че и безупречно чиста. Ефикасното й разчистване може да стане освен със скъпоструващи химически препарати – само че и със напълно обикновени домашни средства, които всеки ден са на разположение. Няма значение, че главното им предопределение е напълно друго - да вземем за пример, кулинарно. 

1. Текущо систематично разчистване на банята   

По принцип, на пазара има доста артикули за разчистване на бани. Специалните миещи лосиони и пасти може да са ефикасни – само че би трябвало да внимавате с тези, в чийто състав са включени твърди микрогранули. Макар този съставен елемент да е ефикасен при унищожаване на застояли покрития, той може да оцвети и да остави грозни драскотини по стените и плочките.

Същото важи и за почистващите материали. Избягвайте потреблението на груби гъби, а по-скоро се насочете към към кърпи от микрофибър и гумени четки.

Въобще, най-хубавият метод да поддържате банята си чиста е да я изплаквате с вода след всяко къпане, с цел да предотвратите образуването на непрекъснати налепи и утайки. Тогава меките почистващи средства сигурно ще се оправят с почистването.

Да забележим обаче кои са по-простичките, само че извънредно ефикасни домашни средства за почистване на банята.

2. Оцет

Днес от ден на ден хора се отхвърлят от химикалите в търсене на по-натурални средства за почистване на лъскави повърхности. Едно от тези средства е елементарният готварски оцет. За да създадете идеалния препарат за измиване на вашата баня кабина, не се желае нещо комплицирано – а просто да извършите примес от равни елементи оцет и вода. Оцетът в комбиниране с топла вода, чудесно отстранява варовика и сапунените налепи. За да блестят стените на банята, най-добре е да налеете сместа в бутилка със спрей и да напръскате щедро почистваните повърхности.
6 лесни хитринки за ИДЕАЛНО и елементарно ПОЧИСТВАНЕ на всяка баня
Банята е едно от пространствата вкъщи, на които би трябвало да се обръща доста внимание. Трябва да се поддържа чиста непрекъснато, тъй като натрупв...
Прочети повече
След десетина минути избършете мръсотията с парцал и наплискайте почистените повърхности с топла вода. Оцетът се употребява и за разчистване на сместа във фугите сред плочките, никелирани повърхности и кранчета. Между другото, няма значение какъв е оцетът – винен или ябълков. А за какво пък не и балсамов, в случай че финансовите благоприятни условия ви разрешават? Между другото, има и кокосов оцет – харесвате ли уханието на кокос?

3. Лимонтозу

При разчистване на банята от останки на сапун, оцетът сполучливо може да се размени с лимонена киселина – добре познатото на всички ни лимонтозу. Две супени лъжици от него се прибавят в 200 мл топла вода. След подробно разбъркване на съставките, налейте разтвора в бутилка със спрей. Действа по същия метод, както сместа от оцет и вода. Тази концепция евентуално ще се хареса на всички хора, които не обичат присъщата миризма на оцет. Но при положение, че банята ви има мраморни детайли, внимавайте с лимонтозуто - то почиства доста добре замърсяванията, но може да остави петна и да обезцвети повърхността на сензитивния мрамор!

4. Сода бикарбонат

Банята е идеалното място за развиване на плесени. Това не е изненадващо - гъбичните бактерии обичат закрити и влажни пространства. Затова е добре след всеки душ банята да се проветрява.
Как да създадем плочките в банята като нови?
Ако влезем в банята, може да не успеем да разпознаем цвета на някои от плочките от фаянс, тъй като се е изсветлил с времето. Някои са пот...
Прочети повече
За страдание, това постоянно не води до предстоящите резултати и стартират последователно да се появяват неприятни черни петънца. В тази обстановка предлагаме да вземете сода бикарбонат и водороден прекис. Отначало нанесете содата върху мухлясалата повърхнина и я оставете по този начин десетина минути. После пламенно изтъркайте и избършете измитите фрагменти с 3%-ов водороден прекис. Така дейно ще се избавите от гъбичните микроби.

5. Хидрофобно покритие

Това не е кулинарна съставна част, само че също прави работа. Много хора от ден на ден изобщо не помнят за чистенето на банята, тъй като избират хидрофобно покритие. Ако желаете да станете едни от тях, се снабдете със специфичен препарат, който ще резервира стените.

Какво съставлява хидрофобното покритие? То е формирано от разнообразни субстанции - измежду тях, апропо, и нишесте. Задачата на покритието е да „ отблъсква " водата и мръсотията.

По водоотблъскващите сектори изобщо не се задържат нито вода, нито мокри петна. Покритието основава слой, който „ бронира " предпазената повърхнина. Благодарение на това, вместо да остава на капчици, водата на потоци се стича надолу, без да оставя следи. Не по-малко значимо е, че хидрофобното покритие защищава интериора на банята от сапунени налепи.

Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР