Не е необходимо да купувате скъпи почистващи препарати, за да

...
Не е необходимо да купувате скъпи почистващи препарати, за да
Коментари Харесай

6 начина да почистите кухненския плот за секунди

Не е належащо да купувате скъпи почистващи препарати, с цел да почистите плота от дърво, ПДЧ, неестествен или натурален камък. Има няколко изпитани метода за елементарно справяне с казуса благодарение на сода за самун, оцет или сол.

1.       Сол и лимон

Плотовете от солидна дървесина не би трябвало да се почистват с нападателни средства. Петното може да се в профил по по-нежни способи, да вземем за пример като се поръси дребна щипка сол върху него и се изстиска сока на половин лимон. Със сместа би трябвало да разтриете повърхността с мека гъба и да оставите за една нощ. Ако петното е изсветляло, само че не е изчезнало, можете да повторите процедурата.

2.       Водороден пероксид
Как да почистим кухнята за броени минути?
Всяка стопанка знае, че почистването на кухнята е съществено начинание. В това отношение съществуват някои универсални рекомендации и съвет...
Прочети повече
Подходящ е за дървени плотове. С помощта на пероксид можете да премахнете прекомерно тъмни петна, в това число и от вино. За да приготвите разтвора, би трябвало да добавите супена лъжица 3% пероксид към чаша топла вода и да навлажнете памучен тампон с разтвора. След това покрийте замърсяването. Оставете диска за 15-20 минути, след което избършете повърхността с влажна гъба.

3.       Ябълков оцет

Оцетът е подобаващ за унищожаване на дребни и не доста остарели петна по плотове от ПДЧ. Необходимо е да навлажнете памучен тампон с течността и деликатно да натъркате мръсотията. Ако петното може да се почисти, поставете диска върху него и го оставете за няколко минути. Когато петното е изцяло ярко, разтрийте го с гъба и изцяло изплакнете оцета от плота.

4.       Спирт и ацетон

Можете също да премахнете настойчиво леке ​​от плота от ПДЧ със алкохол или ацетон, нанесен върху памучен тампон. След процедурата повърхността на плота би трябвало да се избърше с влажна забрадка, с цел да се отстранят остатъците от продукта.
Можем ли да почистим кухнята, без да използваме химикали?
Няма нищо по-възнаграждаващо от това да влезете в чиста кухня в края на дълъг ден. И въпреки всичко, коства ли си чистата къща високата цена н...
Прочети повече
5.       Сода

Содата за самун е чудесна за разчистване на повърхности от неестествен камък, които образуват жълти петна с течение на времето. За да се отървете от тях, би трябвало да изсипете две или три супени лъжици сода в купа, да добавите малко топла вода и да разбъркате всичко до положение на каша. Разнесете получения артикул върху петното и проверявайте на всеки 15-20 минути по какъв начин протича процесът. Когато петното изчезне, почистете содата за самун с влажна гъба.

6.       Гел паста за зъби

Това ще помогне да се отървете от петна по плота от неестествен камък, в случай че содата за самун не се е справила с тях. Пастата би трябвало да се изстиска върху петното и да се разтрие с мека четка за зъби или гъба за миене на съдове.

 

Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР