Ако имаше награда за VIP домакински уред, тя трябваше да

...
Ако имаше награда за VIP домакински уред, тя трябваше да
Коментари Харесай

За какво още можем да полазваме прахосмукачката в домакинството

Ако имаше премия за VIP домашен апарат, тя трябваше да отиде при надеждната прахосмукачка – от боравенето с прахуляк върху вентилаторите на тавана до изсмукването на трохи и косми от домашни любимци от колата, тя прави неверооятно добра работа. Но следните необикновени приложения на потребен за семейството апарат ще ви накарат да се замислите дали има нещо, за което не може да се употребява.

1.            Да намерите дребен предмет, който сте изпуснали някъде на пода

Поставете остарял чорапогащник върху отвора на маркуча на прахосмукачката, закрепете го с гумена лента и го прокарайте сред възглавниците на дивана и зад леглата, с цел да намерите елементарно згубените предмети, като обеци, да вземем за пример. Можете също да употребявате този способ, с цел да „ избършете праха “ от дребни детски играчки като блокчета Лего или други дребни детайли.

2.            Можете да оправите останалите вдлъбнати следи по килима с лед

Премахнете досадните вдлъбнатини от килима, като поставите кубчета лед върху тях. Тъй като ледът се топи, влакната на килима ще станат по-податливи. Пуснете прахосмукачка върху мястото, с цел да накарате килима да се изправи още веднъж без ненужно изпитание.

3.            Надуйте надуваемия матрак

Ако вашата електрическа или акумулаторна помпа е счупена или изгубена, използвайте прахосмукачка. Ще свърши същата работа доста бързо.

4.            Използвайте тръба от тоалетна хартия за удължител

Вкарайте тръбата на прахосмукачката в тесни пространства (като улея на за плъзгащата се врата!), като употребявате картонена тръба като елементарно оформящ се удължител за маркуча на прахосмукачката.

5.            Успокойте плачещото бебе

Прахосмукачките са най-хубавите машини за бял звук. Има нещо толкоз успокояващо в това електрическо бумтене – работи като сексапил, споделя консуматор на YouTube. Пуснете прахосмукачката да работи, когато вашето бебе плаче и няма никакво желание да спре. Ще видите по какъв начин бързо ще се успокои и ще заспи.

6.            Използвайте ножичка за рязане на шевове, с цел да почистите роторната четка

За да поддържате ролковата четка на прахосмукачката, с която събирате по-лесно космите от домашните си любимци, тряба по-често да режете събралите се по нея косми и власинки с машинка за разсичане на шевове, която имат всички шивачки, без значение дали са професионалистки или любителки.

7.            Избегнете надраскванията на стените на четката с тиксо

За да спрете надрасквания, когато инцидентно ударите дъска или врата, до момента в който почиствате с прахосмукачка, покрийте предния борд на главата на машината с бяла маскираща лента. Така ще запазите целистта и на четката и на предметите, в които се удря най-често.

8.            Да изчеткате котката си

Можете да употребявате меката приствка за прахосмукачка и да минете деликатно по цялата четина на котката, в случай че тя няма нищо ротив. Така ще съберете всички косми, които има възможност да падната по килима и мебелите ви.

Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР