Грижата за дома трябва да е ежедневна, а задачките никога

...
Грижата за дома трябва да е ежедневна, а задачките никога
Коментари Харесай

Най-честите грешки, които всяка домакиня ДОПУСКА

Грижата за дома би трябвало да е ежедневна, а задачките в никакъв случай не свършват. И в устрема си да приключим по-бързо и да си почиваме, ние претупваме част от тях и позволяваме неточности, които по-късно могат да ни забавят или затруднят. Нека забележим някои от грешките, които домакините позволяват най-често:

Чистите през по-голям интервал от време
Всяка стопанка би трябвало да знае: Как се почистват тези съдове
Използваме кухненски принадлежности всеки ден и не обръщаме доста внимание на положението им. Въпреки постоянното миене, те стартират да наподобява...
Прочети повече
Мжеду две почиствания има повече дни, в сравнение с е целесъобразно. Да, от време на време в действителност сме изморени и не ни е до почистване, само че натрупването на прахуляк и нечистотия може да окаже отрицателно въздействие върху здравето ни. Съветваме ви да не пренебрегвате най-малко кухнята и банята и да ги поддържате постоянно чисти и подредени. Ако отлагате прекомерно дълго, натрупалите се замърсявания по-късно ще ви лишават доста повече време, в сравнение с в случай че поддържате непрекъсната непорочност. Ако неглижирате почистването, в банята може да се образува влага, плесен, лой и други

Изпирате щорите и пердетата единствено 2 пъти в годината

Още една груба неточност, която доста хора позволяват. По прозорците също се натрупват замърсявания, които не е редно да бъдат почиствани през толкоз дълъг интервал от време. А пердетата пък събират толкоз бързо прахуляк, че просто по никакъв метод не трябва да ги подценяваме. Съветваме ви да ги перете най-малко 4 пъти годишно, а в случай че имате опция, даже и по-често.

Не употребявате препарати срещу котлен камък

Тези препарати ще защитят уредите ви от възможната поява на котлен камък, ще удължат експлоатационния им интервал и ще подобрят работата им. Всяка уважаваща себе си стопанка би трябвало да употребява сходен вид препарати.
Идеи по какъв начин да сме по-организирани в домакинската работа
Вие сте стопанка неотдавна или просто се пробвате да станете по-добра в това, което вършиме от дълго време? Независимо от повода, ще ви е пол...
Прочети повече
Предпочитате по-евтините препарати

Понякога цената оказва въздействие и не всеки може да отдели средства за най-скъпите препарати, само че ние ви съветваме да не неглижирате напълно това какъв препарат закупувате. Евитните препарати постоянно не са склонни да свършат обещаната на стикера работа, а единствено способстват за малко по-свеж мирис вкъщи. 

Използвате доста остарели съдове за готвене

Грешка, която свързваме с тефлоновите и керамичните съдове. Ако те към този момент за доста изхабени, надраскани, съвсем без покритие – просто ги изхвърлете. Инвестирайте в първокласен съд, който ще ви служи години наред.

Цапате, само че не почиствате незабавно по-късно
Добавете този плод към задушеното месо и сосът ще е несравним
Всяка една стопанка се старае да бъде неповторима в кухнята, само че от време на време напъните й не са задоволителни. Нужно е да знае не малко тънкости...
Прочети повече
По-добре е да почистите незабавно откакто сте изцапали, тъй като ще ви отнеме доста по-малко време, в сравнение с когато петната към този момент за попили или засъхнали. Не бъдете мързеливи и обръщайте внимание на дома си.

Не сортирате незабавно облеклата си след пералня или сушилня

Просто захвърляте изпраните облекла някъде в дома и стартирате да се занимавате с нещо друго – а облеклата стоят и ви чакат, като основават усещане за хаос в къщата. Променете този табиет.

Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР