Капитал


12

12 "Почти няма клиенти, които да не плащат премиите си ...

... 90 на 180 дни (+/- 30 дни)", казват от "Уника". Според условията им удължаването важи само за клиенти, които ще се възползват от отсрочване на ипотечния си кредит по схемата на пълна кредитна ваканция - шестмесечен гратисен период, през който не се дължи плащане на главница и лихва по кредита.


Голяма част от министерствата временно ще спрат поръчките си за

Голяма част от министерствата временно ще спрат поръчките си за ...

... основните стълбове на националната сигурност", пишат от министерството на Красимир Каракачанов. А за да си осигури свеж финансов ресурс, военното ведомство е направило график за продажбата на почти 160 имота с отпаднала необходимост. Което обаче във време на криза и падащи цени на имотите може би не е най-подходящата мярка.


Кандидатстването в университет е едно от най-важните житейски решения. То

Кандидатстването в университет е едно от най-важните житейски решения. То ...

... типични. Любознателни, трудолюбиви, спортисти, оратори, доброволци, математици, литератори, историци, балерини, те пишат поезия, пеят, танцуват, участват в олимпиади, обичат да рискуват и да носят отговорност. Кандидат-студентът в АУБ е амбициозен, с поглед към бъдещето млад човек, който на интервюто си за прием в университета казва: "Аз искам да променя света."За кого е предназначено образованието в програмите Executive MBA? -

За кого е предназначено образованието в програмите Executive MBA? - ...

... завършването си нашите възпитаници ускоряват своята кариерна траектория и отчитат високи нива на професионална удовлетвореност. Гордеем се, че в момента редица от тези възпитаници са част от лидерския екип на университета, и ценим високо техния принос. Знаем, че работодателите, които са промотирали или наели нашите възпитаници, също остават много доволни.


Илюстрация Увеличаване [Академия ``Никола Тесла``] Смаляване Защо създадохте Академия

Илюстрация Увеличаване [Академия ``Никола Тесла``] Смаляване Защо създадохте Академия "Никола ...

... отвъд въображението на всяко предишно поколение. Предизвикателството пред нас, техните родители и учители, е да им помогнем да се справят с трудностите и да се възползват от възможностите на времето, в което са родени. Ние, екипът на Академия "Никола Тесла", сме посветили работата си на тях. www.ANT.bg тел: 0888955097 [email protected]


Д-р Грозева, тази година отбелязвате четвърт век от основаването на

Д-р Грозева, тази година отбелязвате четвърт век от основаването на ...

... е доктор по икономика от ИИИ на БАН, с дългогодишен експертен опит в сферата на регионалното икономическо развитие. През последните 12 години е изпълнителен директор на Агенцията за регионално икономическо развитие. Тя е член на управителния съвет на Индустриална зона "Загоре". Преподавател по регионална политика в СУ "Св. Климент Охридски".Горан Ангелов [IBS] Профил Горан Ангелов е основател и управител

Горан Ангелов [IBS] Профил Горан Ангелов е основател и управител ...

... клиентите, служителите и бизнеса, като същевременно се има предвид по-голямата картина. Това може да помогне на банките да избегнат късогледи и скъпи грешки при криза - като прекомерно намаляване на разходите или ощетяване на ресурса от таланти, културата и репутацията - като същевременно се позиционират за дигитална трансформация и растеж.


Умни светофари, модерна билетна система, както и мобилно приложение

Умни светофари, модерна билетна система, както и мобилно приложение "Градски ...

... ще реализираме във втория. Работим за бърз, удобен градски транспорт, който ще накара много хора да го предпочетат и да се откажат от ползването на автомобилите си в града. Това несъмнено прави Стара Загора по-чист град и решава много други проблеми", смята зам.-кметът по транспорта на Стара Загора Йордан Николов.


През 2019 г. Interpred Partner проведе национално изследване, резултатите от

През 2019 г. Interpred Partner проведе национално изследване, резултатите от ...

... защото новият вид Maliva е с добавено лесно отваряне на опаковката, лилав цвят - в тон с най-предпочитания избор на потребителите, и продукт, отговарящ на трите най-важни характеристики за клиентите - мекота, плътност и аромат. Абонирайте се за Капитал Четете неограничено и подкрепяте усилията ни да пишем по важните теми


От две седмици наемателите в моловете имат само разходи и

От две седмици наемателите в моловете имат само разходи и ...

... върне към обичайния си начин на живот, по нейна информация. На тази база се правят планове и сценарии какво ще се случи в рамките на следващите 6 - 12 месеца. Много е важно обаче какъв ще е отговорът на банките, които са ключ към дългосрочните и краткосрочните решения в ситуацията.


Италия се чувства изоставена от ЕС © Reuters Темата накратко -

Италия се чувства изоставена от ЕС © Reuters Темата накратко - ...

... лабораториите, които работят за създаване на ваксини, създава стратегически запаси, които иначе са задължение на страните членки... Дори в областта, в която ЕС е най-тромав - промяната в правилата, сега европейските институции действат бързо. Проблемът е, че когато пандемията свърши, популистите ще имат нов арсенал от отровни стрели срещу ЕС.Инж. Николай Иванов, регионален мениджър на

Инж. Николай Иванов, регионален мениджър на "Трейс Груп Холд" за ...

... кръгови движения, както и реконструкция на ул."Промишлена". Проф. Николай Михайлов ни казваше: "В живота е важно да не спирате да се учите", спомня си инж. Иванов и коментира: "Работата ми в Стара Загора, буден град, с млади хора и добър стандарт на живеене, е част от обучението в школата "Трейс".


Термоскенер на летище Чанги в Сингапур © Лилия Игнатова В Пукет

Термоскенер на летище Чанги в Сингапур © Лилия Игнатова В Пукет ...

... включително религиозни, затваря границата си за чужди граждани, а всеки малайзиец, който е бил в чужбина, трябва да мине през задължителна карантина 14 дни при завръщането си. Към края на вторник тази седмица броят в Малайзия е 622 активни случая, а в Сингапур и Тайланд - съответно 152 и 135.


Госпожо Шинева, Центърът за изпитване и европейска сертификация (ЦИЕС) е

Госпожо Шинева, Центърът за изпитване и европейска сертификация (ЦИЕС) е ...

... вече клиенти в Египет, Индия, Япония, Израел, Украйна, Грузия, Германия, Холандия и др. Това за нас е доказателство, че ставаме все по-популярни с експертизата си и доверието към нас расте. Наложихме се като лидер в България и на Балканите и излизаме стъпка по стъпка навън с авторитет, компетентност и независимост.


Доц. Ярков, с какви факултети и специалности разполага Тракийският университет

Доц. Ярков, с какви факултети и специалности разполага Тракийският университет ...

... по генетика и развъждане на домашните животни. Има десетки публикации в научния печат и почти 30 години преподавателски опит. Преди пет години придобива и допълнителна квалификация в УНСС - финансов мениджмънт. Дълги години е бил помощник-ректор на Тракийския университет, а през ноември 2019 г. е избран за ректор на университета.


12 12

12 12 "Дамасцена" ЕООД произвежда около 36 козметични натурални продукта, ...

... външни влияния. В самия Етнографски комплекс "Дамасцена" посетителят може да види над 150 вида декоративни рози, които пленяват с цвят и аромат. Тук ще станете свидетели на технологичния процес на розопроизводство и ще разберете защо козметичните продукти, произведени от роза или лавандула, са толкова полезни за вашите лице и тяло.Илия Петров е регионален мениджър

Илия Петров е регионален мениджър "Корпоративни клиенти" на "Виваком" за ...

... устройства, като в бъдеще се предвижда те да станат повече. Планирано е също така в тролейбусния транспорт купуването на билетите да бъде направено като в повечето европейски държави - хората се качват само от първата врата, купуват си билет от водача и в превозното средство не трябва да минават контрольори.


[Shutterstock] От 3 декември 2019 г. гражданите и юридическите лица,

[Shutterstock] От 3 декември 2019 г. гражданите и юридическите лица, ...

... да е достатъчно съществено и да може да бъде установено ясно противоречие или с напълно ясна норма на правото на ЕС, или с предходно решение на СЕС. *Авторът Ива Димитрова е старши адвокат "Данъци" в "Йорданова, Ризова и съдружници". Изразеното в статията мнение е лично и не обвързва адвокатското дружество.


Илюстрация Увеличаване Смаляване 6-8.03 Fette Femme Специално за 8 март

Илюстрация Увеличаване Смаляване 6-8.03 Fette Femme Специално за 8 март ...

... Аткинс. Премиера по Netflix, 6 март В огледалото В памет на режисьорката и университетски преподавател доц. Юлия Кънчева БНТ ще излъчи документалния филм - разказ от обикновен фризьорски салон в София, където като при психоаналитик клиентите споделят натрупани във времето проблеми, страхове и надежди. БНТ, 8 март от 14:00 ч.


Илюстрация Увеличаване Смаляване

Илюстрация Увеличаване Смаляване "Детският влак" Изд. "Обсидиан" превод от италиански ...

... по-рано са били спасявани деца на евреи от окупираните от Германия страни, застрашени от изпращане в концентрационните лагери на смъртта. И Ардоне избира за централен символ на бедността и безизходицата обувките - друг символ, който традиционно се свързва с холокоста - обувките, останали след избиването на над шест милиона души.


Илюстрация Увеличаване Автор: Елена Ненкова Смаляване Характерният глас на Васил

Илюстрация Увеличаване Автор: Елена Ненкова Смаляване Характерният глас на Васил ...

... Кисинджър. Най-интересното място, на което сте били? Ресторант "Лебед", Павликени - 30 април 2017. С безплатен концерт на нашата банда - Tangra Mega Mullets, и специален гост в публиката - Били от Faith No More. Мото или цитат, близък до философията ви за живота? And Now for Something Completely Different...На управителя на БНБ Димитър Радев и финансовия министър Владислав

На управителя на БНБ Димитър Радев и финансовия министър Владислав ...

... да оставят тази тема за финала БНБ и финансовото министерство рискуват да се сблъскат с доста по-солидна съпротива и недоверие по пътя им към еврозоната. А влизането на България в еврото и в единния банков надзор със сигурност има доста повече противници с доста големи и опасни интереси и ресурси.


Валерий Тодоров отпадна от състезанието за генерален директор на БНР

Валерий Тодоров отпадна от състезанието за генерален директор на БНР ...

... в медията и изкара на протест голяма част от журналистите в радиото, които бяха подкрепени от техни колеги, както и от граждани. След намесата на премиера Борисов Великова беше върната като водещ и репортер, а ръководството се оправда за спряното излъчване именно по време на нейно предаване с "техническа профилактика".


Илюстрация Увеличаване Смаляване Премиерата на втория пълнометражен игрален филм на

Илюстрация Увеличаване Смаляване Премиерата на втория пълнометражен игрален филм на ...

... "В първия се страхувах от това, което не зная, а във втория – от това, което вече знам. Когато приключихме "Жажда", си мислех, че най-трудното е минало, а като завършихме "Сестра", вече знам, че най-трудното предстои." Българската премиера на "Сестра" предстои през март, в рамките на международния "София филм фест".


[Shutterstock] Системата ще бъде интегрирана на борда на два модела

[Shutterstock] Системата ще бъде интегрирана на борда на два модела ...

... мениджър на проекта в Garmin, е убеден, че за момента Autoland ще си остане с чисто аварийно предназначение. Въпреки това обаче това като че ли е следващата стъпка по пътя към премахването на позицията на помощник-пилота. И евентуално също така на самия пилот.2019, The Economist Newspaper Limited. All rights reserved


© Юлия Лазарова Общо 70 милиона лева ще е бюджетът на

© Юлия Лазарова Общо 70 милиона лева ще е бюджетът на ...

... за разпространението на сигнала на телевизията. До края на тази година дефицита на телевизията е 41 млн. лв.Народните представители гласуваха 47 млн. лв. бюджет за БНР, малко повече от тазгодишния, който е 44.3 млн. лв. За БТА отиват – 5.8 млн. лв. при бюджет тази година от 5.2 млн. лв.Доналд Тръмп и Бойко Борисов си приличат не само по

Доналд Тръмп и Бойко Борисов си приличат не само по ...

... като Министерството на финансите твърди, че България не дължи никаква компенсация на ContourGlobal и по неофициална информация само 100 млн. евро на AES (въпреки че само непогасените дългове на централата са над 600 млн. евро). Абонирайте се за Капитал Четете неограничено и подкрепяте усилията ни да пишем по важните теми


Новият председател на ЕК Урсула фон дер Лайен ще трябва

Новият председател на ЕК Урсула фон дер Лайен ще трябва ...

... България и Румъния до края на мандата си, това вече няма как да стане. ЕК каза, че ще иска мнението на страните членки, с което отложи решението за новата ЕК. Тоест дори и позицията на Юнкер да е била продиктувана от политически сметки, те не са надделели върху крайния резултат.


Илюстрация Групата Joys!x Увеличаване Групата Joys!x Автор: Цветелина Белутова [Капитал]

Илюстрация Групата Joys!x Увеличаване Групата Joys!x Автор: Цветелина Белутова [Капитал] ...

... включи нейни връстници, родители и една K-pop звезда, надява се на някой от BTS. "Надявам се да направя с тях FaceTime интервю и с видеото да накарам повече млади хора да повярват в себе си – такива, каквито са, без да се опитват да се нагаждат към очаквания или моди."


© Shutterstock Френският президент Еманюел Макрон може да бъде обвиняван в

© Shutterstock Френският президент Еманюел Макрон може да бъде обвиняван в ...

... си в НАТО да отделя 2% от БВП за отбрана през... 2031 г. Колкото и критики да концентрира френският президент, в момента никой друг европейски лидер не показва способност да гледа напред и нашироко. Дотук обаче Макрон показва повече талант да посочва проблемите, отколкото да намира партньори за решаването им.


© Dado Ruvic Водещата дигитална валута поевтиня до 7400 долара, което

© Dado Ruvic Водещата дигитална валута поевтиня до 7400 долара, което ...

... на Google за пробив в квантовите изчисления, който е позволил на една от неговите машини да изпълни задачи, които биха отнели 10 000 години на обикновен суперкомпютър. Това е важно, тъй като добивът на биткойни (mining) се извършва с компютри и подобна мощ може да размести значително позициите в сектора.


© Юлия Лазарова Авторът Теодор Славев е политолог, който работи в

© Юлия Лазарова Авторът Теодор Славев е политолог, който работи в ...

... Подобен акт би бил доказателство доколко той свързва думи и действия. Радев е преполовил мандата си и е крайно време да излезе от сферата на думите и да покаже на така критикуваното от него статукво, че е сериозен играч с решимост да промени системата. Така, че на ход е президентът


© Shutterstock - Обхватът на компаниите, които ще имат задължение за

© Shutterstock - Обхватът на компаниите, които ще имат задължение за ...

... същото време не добавят съществена икономическа стойност. В тази връзка се наблюдават фокусирани разследвания от Европейската комисия срещу позволяването на подобни структури. Примери са делата за държавна помощ, засягащи Apple, Nike, McDonald`s и други.Светлана Стоилова е мениджър "Трансферно ценообразуване" в EY, a Виктор Борисов, АССА, мениджър "Трансферно ценообразуване" в EY


Казусът с Джок Полфрийман все още не е приключил -

Казусът с Джок Полфрийман все още не е приключил - ...

... правило нямат квартири и адресна регистрация тук. Един от тези четирима обаче е осъденият за трафик на наркотици черногорец Будимир Куйович, който в края на август бе хванат край Пловдив да шофира с фалшива книжка, докато бе по време на отпуск. И стана повод шефът на затвора да подаде оставка.


Това постанови Върховният съд на Великобритания, след като британският премиер

Това постанови Върховният съд на Великобритания, след като британският премиер ...

... смята, че депутатите са свободни да се завърнат в него", обобщава анализ на британската ВВС. И допълва, че това е най-драматичният пример досега за независимостта на съдиите чрез механизма за съдебен мониторинг, спиращ правителството. Медията заключава, че ще бъде трудно да се прогнозират конституционните и политическите последици от безпрецедентното решение.


© Анелия Николова След като Мая Манолова подаде оставка като омбудсман

© Анелия Николова След като Мая Манолова подаде оставка като омбудсман ...

... обществен зашитник през следващата година. Мандатът изтича на 20 октомври 2020 г. Ковачева положи клетва днес в Народното събрание. Преди да бъде заместник -омбудсман, Диана Ковачева беше правосъден министър в първия кабинет на Бойко Борисов, а преди това - бе председател на българския клон на неправителствената организация "Прозрачност без граници".


Няма вътрешен министър или главен прокурор, който да не е

Няма вътрешен министър или главен прокурор, който да не е ...

... под ръководството на Цветлин Йовчев сложи в кошницата с битовата престъпност и шофирането след употребата на алкохол и престъпленията, свързани с наркотици. Резултатът беше, че така съвсем скоро МВР отчете ръст на разкриваемостта на битовата престъпност поради простата причина, че тези две престъпления (почти) винаги са разкрити с регистрирането им.


Илюстрация Увеличаване Автор: Цветелина Белутова Смаляване Bug Coffee е най-новото

Илюстрация Увеличаване Автор: Цветелина Белутова Смаляване Bug Coffee е най-новото ...

... намиране на работа за пострадали от трафик на хора. "Може би най-хубавото на това да отвориш собствено място за собствената си марка е, че така стигаш непостредствено до крайния потребител. Виждаме какви са неговите знания, какви асоциации прави и с какво може да допринесем." Повече за дейността им на bugcoffee.com


Илюстрация Увеличаване Смаляване Четиридесет и седем годишната японска артистка Чихару

Илюстрация Увеличаване Смаляване Четиридесет и седем годишната японска артистка Чихару ...

... върнах отново там, откъдето започна всичко за мен като артист – напускането на зоната на комфорт. Сблъсъкът със смъртта прави човека по-честен, а когато се случи с артисти, това се отразява и върху работата му. За мен тази изложба е диалог със самата мен, срещата ми с моята гола душа."


© Russell Boyce Доходността на 2-годишните държавни облигации на САЩ и

© Russell Boyce Доходността на 2-годишните държавни облигации на САЩ и ...

... още един косвен индикатор за икономическите очаквания - инвеститорите продават акции и се запасяват със сигурните краткосрочни държавни облигации, но и с дългосрочни.В края на март тази година имаше подобна ситуация - тогава лихвите по 3-месечните облигации се повишиха над тези по 10-годишните, което натисна и фондовите пазари на акции.


© Цветелина Белутова Транзакцията на сумата от 1,2 милиарда щатски долара

© Цветелина Белутова Транзакцията на сумата от 1,2 милиарда щатски долара ...

... по сметка на Република България. Това е последната формална стъпка, преди да започне производството на 8-те изтребителя F-16 Block 70/72 за нуждите на военно-въздушните сили на страната ни. Очаква се първият самолет да е готов през декември 2022 г., а първите машини да бъдат приети на въоръжение през 2023 г.


© Jason Lee Китай девалвира юана до най-ниското му ниво спрямо

© Jason Lee Китай девалвира юана до най-ниското му ниво спрямо ...

... на финансите през май обвини Пекин във валутни манипулации и заяви, че следи внимателно действията му. Китайските лидери обещаха да избягват обезценяване с цел по-добри конкурентни позиции. Регулаторните органи обаче се опитват да направят контролирания от държавата курс по-податлив на пазарните сили, които в момента оказват натиск върху китайската валута.


Разследващият намесата на Русия в изборите по време на изборите

Разследващият намесата на Русия в изборите по време на изборите ...

... Тръмп главен прокурор Уилям Бар, който оневини президента, но от Демократическата партия не сметнаха въпросът за приключен, а от Републиканската искаха ново разследване, този път по отношение на материалите, на които се базира първоначалното разследване.По-късно в сряда Мълър трябва да участва в още едно изслушване, пред друг комитет в Конгреса.


["Теленор България"] Мобилният оператор представи технологията си чрез медицински преглед.

["Теленор България"] Мобилният оператор представи технологията си чрез медицински преглед. ...

... трябва да доведе до многократно по-висока скорост на интернет връзката, а заедно с това и големи промени от икономическа гледна точка. В България обаче остава проблема, че голяма част от честотите, нужни за развитието на технологията, са заети. За момента от КРС дават на телекомите честоти само за тестово ползване.


Красимир Ципов © Анелия Николова Заместник министърът на вътрешните работи Красимир

Красимир Ципов © Анелия Николова Заместник министърът на вътрешните работи Красимир ...

... 2014 г. до момента е зам. министър на вътрешните работи. Очакванията са, че той ще заеме поста на председател на парламентарната правна комисия, която сега се оглавява от Анна Александрова. Преди това начело на правната комисия, която е особено важна за управлението, бе Данаил Кирилов, който стана министър на правосъдието.


© Цветелина Белутова След като вчера Министерски съвет прие доклада за

© Цветелина Белутова След като вчера Министерски съвет прие доклада за ...

... 60 млн. щатски долара посредством искане от Конгреса на САЩ за допълнително финансиране", съобщават от военното министерство. Парите трябва да бъдат използвани за доизграждане на наземната инфраструктура в авиобаза Граф Игнатиево, където ще бъдат базирани новите изтребители. Абонирайте се за Капитал Получавате пълен достъп до всички статии и целия архив


Сашо Йовков поема новата дирекция

Сашо Йовков поема новата дирекция "Спорт" в БНТ. За поста ...

... свали от ефир именно "Спортисимо", като се аргументира с високия бюджет на предаването и съмнителното качество на съдържанието. По време на конкурса и друг конкурент на Кошлуков даде негативна оценка - Сашо Диков, който е бивш спортен журналист, го нарече "Тъписимо" и го даде като пример за лоша телевизионна продукция.


© ERIC VIDAL

© ERIC VIDAL "Газовият хъб, механизмът [мониторингът на ЕК върху българската ...

... А вече е почти сигурно, че срокът от юли 2019 г., който българските власти сами си бяха поставили за присъединяване на страната към Банковия съюз и ERM II, няма да се спази и вероятно кандидатурата ни ще се измести към есента, т.е. в мандата на новите лица начело на евроинституциите.


© АНЕЛИЯ НИКОЛОВА Едно словосъчетание беляза целия мандат дотук на новия

© АНЕЛИЯ НИКОЛОВА Едно словосъчетание беляза целия мандат дотук на новия ...

... участници изказаха съмнения за възможността в рамките на сегашната конституционна рамка да бъдат предвидени гаранции, съответни на изискванията на практиката на Съда в Страсбург, заместник-ръководителката на Отдела (по изпълнение на решенията - бел. ред.) припомни, че конституционна реформа също може да представлява адекватна мярка за изпълнение на решение на ЕСПЧ".


Емил Кошлуков © Юлия Лазарова Емил Кошлуков ще управлява БНТ, след

Емил Кошлуков © Юлия Лазарова Емил Кошлуков ще управлява БНТ, след ...

... и Розита Еленова (парламентарна квота, предложена от Български демократичен център на Христо Ковачки). Останалите двама членове на регулатора - Иво Атанасов (парламентарна квота БСП) и Ивелина Димитрова (от квотата на президента Румен Радев), подкрепиха Сашо Йовков.Очаквайте подробности Абонирайте се за Капитал Получавате пълен достъп до всички статии и целия архив


Елица Панайотова е координатор на инициативата на Столичната община

Елица Панайотова е координатор на инициативата на Столичната община "Зелена ...

... трябва да са инвестиционен приоритет.Любо Георгиев: Приоритет би трябвало да е вътрешната организация. Бих го нарекъл административна реформа, макар че звучи изтъркано. В общината няма един отдел, който да се занимава с комуникацията на цялата община, а след като огромни корпорации могат да имат успешна комуникация, значи и София може.


© Shutterstock Илюстрация Увеличаване Автор: Капитал Смаляване Темата накратко Мащабното проучване

© Shutterstock Илюстрация Увеличаване Автор: Капитал Смаляване Темата накратко Мащабното проучване ...

... млади/в трудоспособна възраст (77% под 60 г. спрямо 68% за страната), по-образовани (относителният дял на висшистите в столицата е почти двойно по-голям от този за страната) и с по-висок икономически статус хора (средна нетна заплата на човек от 1222 лв. спрямо 908 за страната за четвъртото тримесечие на 2018 г.).


[А1] Мобилният оператор

[А1] Мобилният оператор "А1 България" постави върху покрива на НДК ...

... стъпките на компанията майка - австрийската A1 Group, която е сред пионерите на технологията в Европа и наскоро начерта времева линия, според която 5G мрежата трябва да бъде напълно функционална и разкрила потенциала си до 2025 г. Абонирайте се за Капитал Получавате пълен достъп до всички статии и целия архив


© Капитал Абонамент iTunes RSS feed Всички говорят за подкасти. Аудио

© Капитал Абонамент iTunes RSS feed Всички говорят за подкасти. Аудио ...

... вас подкаст. Например "Капитал подкаст". Кликът ще ви отведе в началната страница на подкаста и ще ви предложи списък с епизоди за слушане. Изберете този, който искате да чуете и натиснете "Play".Ако имате допълнителни въпроси, пишете ни на [email protected] или в познатите ви профили на "Капитал" във Facebook и Twitter.


Обратно на твърденията на Пламен Георгиев, шефът на строителния контрол

Обратно на твърденията на Пламен Георгиев, шефът на строителния контрол ...

... съдружник е бил строителният предприемач Николай Николаев, чието име нашумя покрай скандал и протести заради застрояване на зелени площи в "Младост".* Котката на Шрьодингер, която може едновременно да е жива и мъртва, се отнася за квантовата физика и т.нар. суперпозиция на частиците, при която те съществуват едновременно в две състояния.


[Shutterstock] Увеличаване Преглед на оригинала Автор: Капитал Смаляване Преди 20

[Shutterstock] Увеличаване Преглед на оригинала Автор: Капитал Смаляване Преди 20 ...

... извлича и допълнителна стойност. Например, когато имаш на едно място събрана статистика за извършените плащания по видове разходи, би могъл да видиш назад във времето история на плащанията по видове и по този начин да си оптимизираш разходите. На тази база могат да се предлагат и персонализирани оферти на клиента."


Лейтенантите на Пеевски - Сотир Цацаров и Иван Гешев © Велко

Лейтенантите на Пеевски - Сотир Цацаров и Иван Гешев © Велко ...

... държавно ниво - Върховна касационна прокуратура.Сотир Цацаров никога не е реагирал, още по-малко с такъв замах, на десетките сигнали за посегателство над свободата на словото, както направи в гражданско-правния случай с марката на "Телеграф".Или ако трябва да перифризираме думите на Иван Татарчев - над главния прокурор е само... Делян Пеевски.


Лорна Долан © Jonathan Cole След като завършва Английски език в

Лорна Долан © Jonathan Cole След като завършва Английски език в ...

... ние знаем, че българските родители много ценят образованието и вярваме, че те са от нашия тип семейства.Лорна Долан ще представи училище "Севъмоукс" и ще бъде на разположение за персонални срещи със заинтересовани семейства в София между 22 и 24 юни в хотел Sense . За повече информация - вижте тук.


По отработената схема за апорт на апетитни общински терени в

По отработената схема за апорт на апетитни общински терени в ...

... Гайтански-Вълка "Волф" АД."София ленд" ЕАД е с едноличен собственик офшорното "Лорета Холдингс Лимитед". За краен собственик на офшорната компания е посочен Владимир Бонев, който е бил в ръководството на "Баранко", акционер в пловдивската "Юрий Гагарин" по времето, когато фабриката се контролираше от акционерите в ПИБ.По темата работи и Росен Босев


© Ints Kalnins Страната ни може да плати над 2 милиарда

© Ints Kalnins Страната ни може да плати над 2 милиарда ...

... трябва да влязат в решителната си фаза през следващите 10-тина дни, когато трябва да дойде официалната американска оферта Вчера министърът на отбраната Красимир Каракачанов оцени риска да не се стигне до договор на не повече от 25%. Абонирайте се за Капитал Получавате пълен достъп до всички статии и целия архив


© Надежда Чипева Визитка: Жозе Салойо е управител на българския клон

© Надежда Чипева Визитка: Жозе Салойо е управител на българския клон ...

... се чувствате в България? Имате ли си среда?Родителите ми са португалци и за нас е много важно топлото, човешко отношение, което откриваме тук, в България. Не усещам разлика. Имам приятели тук, намирам прием във франкофонските среди, работя с прекрасни хора и имам свободата да правя това, което ми доставя удоволствие.


© Надежда Чипева Спад на световната търговия с 0.7% очаква компанията

© Надежда Чипева Спад на световната търговия с 0.7% очаква компанията ...

... се развиват нещата, трябва да имаш хора, които говорят местния език, познават хората, които ръководят компаниите. Така че това е нашата философия и вярвам, че тя ни дава конкурентно предимство. Резултатите ни показват, че тази стратегия работи. За първото тримесечие имаме над 6% ръст на приходите до 36 млн. евро.


Галя Йорданова и Боян Бонев планират до шест месеца да

Галя Йорданова и Боян Бонев планират до шест месеца да ...

... тях идват през дигиталния канал. За тези хора агентите трудно събират данни. Купувачите пък нямат време, което да отделят за разговори с агента, а искат директно конкретни предложения. "Няколко стартъпа в САЩ също работят за решаването на тези проблеми, но все още няма готов продукт, приложим за всички", казва Йорданова.


© Георги Кожухаров

© Георги Кожухаров "Мислиме да внесеме проект за свалянето на ДДС-то ...

... появи в парламента за пръв път от официалното откриване на това Народно събрание през април 2017 г. насам. Изказването му бе в отговор на журналистически въпрос от вчера за това какви законопроекти ще внесе, но не отговори дали ще идва на работа занапред. "От всички ще търсиме подкрепа", каза Пеевски.


© Toby Melville Темата накратко - Нито една от двете големи

© Toby Melville Темата накратко - Нито една от двете големи ...

... представени повече интереси, тя по-трудно ще може да формулира политика, с която да лавира между страните членки. Заради очакваната липса на единна позиция това може да засили влиянието на страните членки. Последното може да се окаже неприятно за страна като България, която често разчита Европейската комисия да защитава нейните интереси.


© Цветелина Белутова Темата накратко - Готов е финалният вариант на

© Цветелина Белутова Темата накратко - Готов е финалният вариант на ...

... ще могат да ползват новия паркинг към метростанция "Васил Левски" за 420 автомобила, предвидения нов паркинг под "Капитолия" (100 автомобила). Ще бъде позволено паркирането от двете страни на ул. "Кирил Видински" (от Семинарията към "Драган Цанков"). Събота и неделя ще бъде позволено и паркирането по "Драган Цанков" зад Телевизионната кула.


© Агенция по горите Досегашният директор на регионалната дирекция по горите

© Агенция по горите Досегашният директор на регионалната дирекция по горите ...

... назначен нов заместник- директор във фонд "Земеделие"- Евдокия Кръстева, която смени Иванка Багдатова- Мизова, а в понеделник във ведомството влезе и нов заместник-министър- Чавдар Маринов, който ще отговаря за секторите плодове, зеленчуци, биопроизводство и управление на риска. Абонирайте се за Капитал Получавате пълен достъп до всички статии и целия архив


Посещението на папата показа ясно, че в сегашния си вид

Посещението на папата показа ясно, че в сегашния си вид ...

... си вид БПЦ едва ли е спечелила от сравнението, което обществото неизбежно е направило. И че трябва да се реформира. Но както и при други важни за него системи, това няма да дойде "отгоре". Изисква се личната отговорност на почтените хора - каквито има и сред свещениците, и сред енориашите.


© Надежда Чипева Върховният административен съд отхвърли жалбата на сдружение БОЕЦ

© Надежда Чипева Върховният административен съд отхвърли жалбата на сдружение БОЕЦ ...

... по същността си е охранително производство, при което кандидатите трябва да отговарят формално на изискванията на Изборния кодекс", което е установено с проверка на Главна дирекция ГРАО, се казва в мотивите на съда. Абонирайте се за Капитал Получавате пълен достъп до всички статии и целия архив Решението е окончателно.Очаквайте подробности


Основната опасност за сектора идва покрай

Основната опасност за сектора идва покрай "Плана Макрон" за тежкотоварния ...

... периодично връщане на камионите за почивка в България, има опасност компании да потърсят регистрации в други държави или дори да излязат от бизнеса. За лизинговите компании това би бил сериозен удар, тъй като те няма как да финансират чужди дружества, а международния транспорт допринася с над 35% от бизнеса им.