Комисията по ценни книжа и борси (SEC) официално одобри първите

...
Комисията по ценни книжа и борси (SEC) официално одобри първите
Коментари Харесай

Дългото чакане приключи: Рeглаторът в САЩ одобрени са всички биткойн спот ETF-и

Комисията по скъпи бумаги и тържища (SEC) публично утвърди първите в Съединени американски щати с едвам ден след, което провокира безпорядък на пазарите. SEC разгласи, че координира напъните си с Федералното бюро за следствие (ФБР) за следствие на туит, пуснат от нейния акаунт X (бивш Twitter) на 9 януари. Въпреки това, отговорност за случилото се до момента не е поета от никого. Anyone worried that this was a potential fakeout again. NOPE.

The 19b-4 approval order has officially hit the SEC front facing part of the website:

- James Seyffart (@JSeyff)

На процедура SEC одобри заявките на. Това също не мина " по вода " като официалнияТ документ за утвърждението беше наличен за евакуиране от уеб страницата на SEC в продължение на няколко минути, преди да се появи известие " Грешка 404 ". По-късно, само че с различен линк, потребителите още веднъж можеха да се " уверят с очите си ".
Реклама
Не беше ясно дали " Грешка 404 ", показваща утвърдените от SEC 11 поръчки за биткойн ETF, е резултат от изтеглянето на документа от комисията или претоварване на трафика на уеб страницата. Анализаторът на ETF Джеймс Сейфарт разгласява в X (бивш Twitter), че комисията може да не е възнамерявала да разгласява документа за утвърждение сега, в който го е направила.

Историческото утвърждение проправя пътя за първия контролиран борсово търгуван артикул в Съединени американски щати, който дава на вложителите директна експозиция към цената на биткойн, без да се изисква от тях да се тревожат за самопопечителство. Цената на биткойн се повиши до съвсем 48 хиляди $ при потвърждаването на новината, а в този момент се търгува за 45.8 хиляди $. Остават едвам към 95 дни до идващия халвинг на биткойн. Това се счита за катализатор на цената, защото миньорите ще добиват по-малко биткойн и затова натискът за продажба също доста ще намалее.
Графика на Биткойн и растежът на цената сега след новината за приемането на спот ЕТФ.Източник:tradingeconomics
Изключително забавно бе държанието на втората по величина крипто валута - Ethereum, която за последните 24 часа е повишила цената си с 8.5%(повече от тази на BTC) и се търгува за към 2600 $ за етър. Мнозина спекулират, че следват ETH ETF-и и товa влияе на цената. През последните няколко дни, уеб сайтът Polymarket показваше че съгласно потребителите възможностите BTC ETF да бъде утвърден до 15 януари са сред 80 и 90%, а зад тези цифри стояха над 10 млн. $ в потребителски залози.

Одобрението на ETF идва повече от 10 години откакто братята Уинкълвос за първи път аплайват за пускане на Winklevoss Bitcoin Trust през 2013 година SEC поредно отхвърля всички претенции за спот биткойн ETF, базирайки се на опасения по отношение на евентуална пазарна операция и машинация. Въпреки това, SEC бе принудена да преразгледа позицията си, откакто 2023 година, което анулира отхвърли на SEC на неговото заявление за превръщане на неговия Grayscale Bitcoin Trust в спот биткойн ETF.
Реклама
Лари Финк, основен изпълнителен шеф на най-големия управител на активи в света BlackRock, сподели, че компанията е подала документи за листване на биткойн ETF предходната година, особено тъй като е имало ясно търсене на клиенти за нещо сходно. Искаме резултати

Дългоочакваните борсово търгувани фондове за Bitcoin ще създадат своя старт на американските пазари на NYSE, Cboe Global Markets и Nasdaq, с поддръжката на огромни търговски сдружения, които ще обезпечават ликвидност. С съществуването на 11 разнообразни фонда за спот Bitcoin ETF, някои от които към този момент имат милиарди долари в активи за старта, доставчиците на ликвидност и търговците на пазара прекараха последните месеци в подготовка за този миг, като подсигуряват, че пазарът на Bitcoin ще бъде ефикасен и с новата вълна от интерес на четвъртък.

Ръководителят на цифровия отдел на Galaxy Research Алекс Торн разяснява пред Cointelegraph, че притокът на спот биткойн ETF може да доближи 14 милиарда $ през първата година, до момента в който световният фонд управител VanEck пресмята, че почти 2,4 милиарда $ ще се влеят в спот биткойн артикули през първото тримесечие на 2024 година

BlackRock, най-големият управител на активи в света, ще начислява такси от 0.2%. Bitwise следва компактно зад него с 0.24%, до момента в който Ark 21Shares и VanEck изостават леко с 0.25% такси. Ark 21 Shares ще се откаже от всички такси за първите шест месеца. В момента Grayscale е най-високият биткойн ETF артикул, начислявайки такса от 1.5% на бъдещите си вложители.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР