Книга на фамилния бизнес Историята на семейство Събеви е част

...
Книга на фамилния бизнес Историята на семейство Събеви е част
Коментари Харесай

Голямото семейство на Еконт - Бъдещето има пратка

Книга на фамилния бизнес Историята на семейство Събеви е част от петото издание на " Книга на фамилния бизнес в България ". Проектът се осъществя от EY Bulgaria в партньорство с вестник " Капитал " и е част от световната самодейност на EY за фамилните компании и приемствеността сред поколенията.
България през 2023 година е толкоз друга от тази през 1993. Различна е, тъй като самодейността и трудолюбието се възнаграждават. Различна е, тъй като сега в българската стопанска система се води съществено и интензивно диалогът за " идващото потомство " - диалог, който стъпва върху научените уроци и върху съграденото през последните 30 години.

България обаче е същата, тъй като в нея има хора като Николай Събев, притежател на куриерската компания " Еконт " и фамилията му - работливи, решителни и щастливи, че могат да потвърдят пословичното българско усърдие от първо лице.
Наследство и наследници
Дискусията за " идващото потомство " не е нова в свободния свят. Там бъдещето се построява въз основата на дребни и междинни предприятия, които са постоянно благосъстоятелност на фамилен капитал и които градят развиването си върху силата и качествата на наследниците. Според данни на Федералното обединяване на немските бизнес консултанти BDU в Германия към половината бизнеси минават във второто, а към една трета от бизнесите се трансферират и към третото потомство (внуците на основателя). Делтата сред поколенията се получава поради липса на проект, на тактика и най-много поради на реакция на изменящите се условия в обществото и бизнес климата.
Реклама
В български подтекст създателят на " Еконт " Николай Събев е образец за ясна подготовка и осъзнаване на всеки от описаните нагоре опасности. Цялата история на основаването на " Еконт " е поредност от разбор на събитията и оценка на средата. " Винаги съм мислел, че положителното обучение е най-важното, и учех непрекъснато ", стартира описа си той. И продължава: " Първо приключих Военноморско учебно заведение с отличен триумф, по-късно - стопанска система, ръководство на превоза - също с отличен триумф - и по-късно всички вероятни следдипломни курсове, квалификации. Когато взех решение да стартира бизнеса в областта на превоза и ръководството му, бях в действителност доста квалифициран. "

Страстта към познанието проличава в разнообразни дребни и значими елементи в активността на компанията " Еконт " с над 310 млн. лева доходи за 2022 година (по данни на изданието К100).
Бизнесът ни е извънредно здрав. Той е самостоятелен от страна и от стопанска система, тъй като превозът има инерция даже при спад. Ако добре управляваш, можеш да спечелиш доста от тази работа. Защо да отнемам от опцията хората да продължат да практикуват един добър бизнес в България?
Някои от тях излизат на пръв взор отвън сферата на пратките и логистиката. Например концепцията за общество на свободните хора, за която ни споделя Донка Илиева, един от тримата шефове на " Еконт " сега.

" В основата на нашия бранд има една доста огромна фантазия и това е да живеем в богато, добре уредено общество от свободни българи. И всяко нещо, което вършим, и фокусът, който си слагаме, постоянно минават през тази огромна фантазия ", споделя още тя.
Реклама Прочетете останалите истории от " Книга на фамилния бизнес в България 2022 "
Малко хора знаят, само че всяка, даже и дребна смяна в услуга или развой на " Еконт " стартира с въпроса: " Как това въздейства на хората и на клиентите. Каква е тяхната изгода? " И чак по-късно идват към този момент прототипите и подробните бизнес разбори.

В началото обаче няма brand book (наръчник на бранда), а единствено един млад Николай Събев, с обучение, хъс, предпочитание и математически изчислен модел за триумф в пазарна ниша, която никой към оня миг не вижда.

" Когато си изпращач или морски брокер, потребността от финанси не е чак толкоз огромна. Трябва да наемеш офис, да имаш кола. Тогава имахме факс и всичко останало бяха знанията, които притежавах. Те са основата, с цел да можеш да предложиш транспортна договорка, която да е взаимноизгодна за всички ", споделя Николай Събев.
създателят на " Еконт " Николай Събев
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР