Your browser does not support the audio element. В началото

...
Your browser does not support the audio element. В началото
Коментари Харесай

Подкаст | Компаниите, които капитализират възможностите на AI ще бъдат лидери на пазарите си

Your browser does not support the audio element.
В началото на 2024 година няма никакво подозрение, че един от най-важните трендове, които ще оформят годината ще бъде развиването на AI и навлизането му в разнообразни браншове от стопанската система. Технологията е в положение да провокира съвсем апокалиптични разбърквания на разнообразни места и това ще се случи доста бързо. Както споделя създателят на OpenAI Сам Олтман " AI може да провокира края на света, само че в това време ще има доста огромни нови компании ". Той евентуално (или най-малко се надяваме) се майтапи, само че това изявление добре разказва големите благоприятни условия и опасности, които носи тази технология.

През ноември " Капитал " провежда мастър клас за AI, в който един от главните участници беше Иво Зимбилев от българската софтуерна компания Cloud Office. Тя към този момент ползва AI решения за своите клиенти и в подкаста може да чуете неговите истории за това какво към този момент се трансформира и какво може да се чака през идващите години.

Това е вторият подкаст от тази мини поредност. В предходния епизод говорихме със Зоран Арсовски от Verto Digital за това по какъв начин AI ще промени маркетинга и комерсиалните връзки. Чуйте го тук:
Реклама

Използвахме и два инструмента, основани на AI технология (Azure на Microsoft и ChatGPT на OpenAI) с цел да се направи резюме на диалога в 10 точки:

Cloud Office към този момент употребява AI и облачни решения в своята работа. Компанията, водещ сътрудник на Гугъл Cloud, интегрира разнообразни ефикасни и генеративни решения за клиентите. Обсъждане на въздействието на AI и огромните софтуерни модели като Gemini на Гугъл върху бизнес практиките. Влиянието на AI върху обслужването на клиенти и евентуалната промяна на работните функции. Значението на AI и автоматизацията за повишение на бизнес успеваемостта и продуктивността. Разликите сред простата автоматизация и AI при решаването на комплицирани проблеми. Притеснения по отношение на публичното и икономическото влияние на AI и ролята на огромните софтуерни компании. Необходимостта от регулация в промишлеността на AI за обезпечаване на етично и отговорно потребление. Потенциалът на AI да трансформира аутсорсинг промишлеността и други бизнес браншове. Идеи по какъв начин фирмите да останат осведомени и да се приспособяват към софтуерните промени и нововъведенията в AI.
Свързани публикации Добре пристигнали в ерата на AI национализма 5 януари 2024, 06:37 20-те прогнози на " Капитал " за България и света 5 януари 2024, 06:29
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР