Технологичната компания Redis, която разработва софтуер с отворен код в

...
Технологичната компания Redis, която разработва софтуер с отворен код в
Коментари Харесай

Еднорогът Redis отваря офис в България

Технологичната компания Redis, която създава програмен продукт с отворен код в областта на бази с данни, отваря офис в София. Първоначално компанията ще назначи 75 души, а в бъдеще проектът е броя да нараства. Redis е избрала София пред пет други местоположения, които е обмисляла за собствен идващ развоен център. Българският офис ще работи по всички артикули на компанията.

Redis е учредена като комерсиално сдружение през 2011 година, две години след началото на едноименния план за бази данни с отворен код. Тя разрешава на бизнес клиентите си да ръководят и достъпват данни в действително време. Това е от особена значимост за бизнеси, които създават свои лични мобилни приложения.

Redis е основана в Калифорния и е учредена от израелските жители Офер Бенгал и Ифтах Шулман. Компанията е набрала общо 356 млн. $ външно финансиране от началото на съществуването си, като последната оценка, от април 2021 година, е за над 2 милиарда $. Въпреки че Redis не е толкоз млада компания, с цел да бъде наречена еднопосочно " стартъп ", оценката ѝ я прави " еднорог " - компания, която не е на борсата, само че има над 1 милиарда $ оценка.

Бизнес моделът на Redis е да продава програмен продукт на абонаментен принцип. Сред клиентите на компанията са Apple, Гугъл, Netflix, Microsoft, BNP Paribas, British Airways, Mastercard като общият им брой над е 10 хиляди. Годишните повтарящи се доходи (Annual Recurring Revenue, или ARR, е измерител за органичния растеж, като се отстраняват едноактни ефекти) на Redis надвишават 100 млн. $. Това, съгласно постоянно изменящата се терминология на Силициевата котловина, я прави " кентавър " - еднорог, който има освен над 1 милиарда $ оценка, само че и над 100 млн. $ доходи.
Реклама Кой ще ръководи офиса - и какво се търси
Българският офис ще бъде за развойна активност и ще търси най-вече софтуерни инженери. Той ще бъде ръководен от Иван Атанасов, който е някогашен управител на офиса на Uber в България, както и някогашен управител в немската SAP, която също има огромен офис в страната. " Започвам построяването на мощен екип в България всред ИТ общността в страната, с който да вземем присъединяване в създаването по безусловно всяко от направленията на изключителните инженерни артикули на Redis, работещи от облака на Amazon, Гугъл или Microsoft върху инфраструктура на клиентите ", разяснява Атанасов.

Според вицепрезидента на Redis Ричард Хари компанията е избрала София поради редица фактори, в това число и предходен негов опит с " извънредно надарени български инженерни екипи " по-рано в кариерата му. Той прибавя, че други фактори са били участието на България в Европейския съюз (ЕС) и " самата столица като град ". Redis има офиси в още 26 страни, в това число Англия, Индия и Израел.
Свързани публикации Българско-американската LucidLink набра още 75 млн. $ 20 ноември 2023, 16:06 Годината на агресия за Payhawk 12 април 2023, 13:27
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР