Управление И Бизнес


"Булгаргаз" предлага цената на природния газ от 1 юли да ...

... 30 юни за цените на пазарните индекси на европейските газови хъбове, както и информация за средномесечния обменен курс за конвертиране на евро в щатски долари за юни.Припомняме, че КЕВР утвърди цена на природния газ от 1 юни в размер на 45,27 лв./MWh (без цени за достъп, пренос, акциз и ДДС).


България е известна дестинация за практикуване на здравен туризъм и

България е известна дестинация за практикуване на здравен туризъм и ...

... геотерапия, представители на големи спа центрове и туроператорски фирми и други, поставиха страната ни като конкурент на западноевропейските държави по отношение на медицинските услуги и рехабилитационни терапии. Като основен позитив на българското здравеопазване тези експерти очертават лесния достъп до медицински услуги, както и високото професионално ниво на специалистите у нас.


Инспектираме АМ „Хемус“, търсим дадените за нея пари и искаме

Инспектираме АМ „Хемус“, търсим дадените за нея пари и искаме ...

... с това ръководство на дружеството, докато смяната не се реализира. Министърът подчерта, че това не пречи на изпълнението на проекта за изграждане на магистрала „Хемус“. Арх. Комитова бе категорична, че МРРБ няма да спира нито един строеж и тя, като човек от бранша, дори не би помислила за подобно решение.Изпълнителният директор на ЗАД „Армеец“ Константин Велев беше преизбран за

Изпълнителният директор на ЗАД „Армеец“ Константин Велев беше преизбран за ...

... ИНШУРЪНС ГРУП", „Групама застраховане“ ЕАД, ЗAД Aлиaнц Бългapия, Kиpил Бoшoв, изпълнитeлeн диpeĸтop нa "Eвpoинc Иншypънc Гpyп" AД и пpeдceдaтeл нa УC нa "Eвpoxoлд Бългapия" AД, Юpи Koпaч, изпълнитeлeн диpeĸтop Tъpгoвcĸa мpeжa и пpoдaжби, члeн нa УC нa "Джeнepaли Зacтpaxoвaнe" AД, Борис Паличев, изпълнителен директор и генерален мениджър на УНИКА България.


Ремонтът на входа на Северния парк в Сохия от страната

Ремонтът на входа на Северния парк в Сохия от страната ...

... е лесно проверима информация.Според гражданската инициатива при подготвянето на обществената поръчка самата Община е посочила прогнозна стойност от 348000 лева. Спечелилият от двамата участници е дал оферта с едва 3% по-малко от заложената от администрацията цена. Това показва, че самото ръководство на общината е посочило цени, надвишаващи два, три, четири пъти пазарните.


Изпълнителната агенция „Автомобилна администрация“ разработи система за предоставяне на електронни

Изпълнителната агенция „Автомобилна администрация“ разработи система за предоставяне на електронни ...

... бази данни. Става въпрос за изграждане на нов модел на контролната дейност, основан на оценка на риска“. Финансирането е извършено със средства по проект “Оценки и анализи по ОПДУ” по Приоритетна ос 1 “Административно обслужване и е-управление” на Оперативна програма “Добро управление”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.Забавихме се с подготовката на летния сезон у нас. От

Забавихме се с подготовката на летния сезон у нас. От ...

... още не обръщат голямо внимание на уикенд туризма. Още повече, че той може да се провежда  през цялата година.  И може да поддържа живеца на част от местата за настаняване , особено при малките семейни хотели и къщи за гости в малките градчета – и по морето, и в планината.


Служебното правителството прие решение за освобождаването на Атанас Темелков от

Служебното правителството прие решение за освобождаването на Атанас Темелков от ...

... В периода 2007 г. – 2009 г. е бил заместник-председател на Държавната агенция за информационни технологии и съобщения с ресор „Информационни технологии“. От началото на 2013 г. е изпълнителен директор на Изпълнителна агенция „Електронни съобщителни мрежи и информационни системи“ до назначаването му за заместник-председател на новосъздадената Държавна агенция „Електронно управление“.


Само до 30 юни избрани смартфони и смарт аксесоари с

Само до 30 юни избрани смартфони и смарт аксесоари с ...

... активности в промоцията е включен и смарт часовникът . Устройството има над 100 вградени спортни режима, а батерията му издържа до 2 седмици. Смарт часовникът има елегантен дизайн и е удобен за носене.Всички устройства Huawei, част от настоящата онлайн промоция във Vivacom до 30 юни, могат да бъдат открити .


Майката на бившия депутат от ДПС Делян Пеевски Ирeнa Кръcтeвa е

Майката на бившия депутат от ДПС Делян Пеевски Ирeнa Кръcтeвa е ...

... в отпуск, който е изтекъл. Затова той, освен че е депозирал молбата си за освобождаване, която ще може да бъде разгледана след конституирането на 46-ото Народно събрание, е удължил отпуска си до 23 юли. В официалното съобщение, съпътстващо санкциите, от Вашингтон посочиха, че Илко Желязков е подставено лице на Делян Пеевски.


Европейският инвестиционен фонд  и Академия Телерик подписаха гаранционно споразумение, обхващащо

Европейският инвестиционен фонд  и Академия Телерик подписаха гаранционно споразумение, обхващащо ...

... първото споразумение в рамките Пилотния гаранционен механизъм за умения и образование на ЕФСИ в България, което ще подкрепи учениците в цяла България в тяхното образование и кариерно развитие. Тази важна инициатива ще допринесе за превръщането на нашата визия за възстановяването на Европа и за цифровия и екологичния преход в реалност." Ремонтът на отсечката от близо 23 км от автомагистрала „Тракия“

Ремонтът на отсечката от близо 23 км от автомагистрала „Тракия“ ...

... АМ „Тракия“ по път II-66. От там по второкласния път продължават до пътен възел „Стара Загора – Кольо Ганчев“, който е на път II-66 и път I-5 Стара Загора - Димитровград. След това движението е по път I-5 до пътен възел „Стара Загора“, където шофьорите ще продължават по АМ „Тракия“. 


Гражданска петиция набира подписи за премахване на подлезите в София,

Гражданска петиция набира подписи за премахване на подлезите в София, ...

... и нека останат, тъй като там няма алтернатива или се намират до магистрален или скоростен път, но настояваме да бъдат поддържани и охранявани от хора в активна работна възраст, а не пенсионирани служители на МО или МВР, за да има полза от присъствието им там“, се казва още в петицията.


Близо 7100 загинали и над 93 000 ранени. Това не

Близо 7100 загинали и над 93 000 ранени. Това не ...

... на работа.Дали хора като Иво Кръстев и Кънчо Димитров ще продължат да се борят с корупцията в България с успеха на Дон Кихот срещу вятърните мелници зависи както от работата на новосформираната Европейска прокуратура, така и,  много бихме искали да се надяваме -  и от наследника на Иван Гешев.Белчо Цанев


Централната избирателна комисия прие процедура за купуването на още 1637

Централната избирателна комисия прие процедура за купуването на още 1637 ...

... парламентарния вот на 11 юли. Договорът е на стойност 4.35 млн. лв. и предвижда различни дейности, включително модифициране на софтуера за двата вида избори.Допълнително напрежение внесе и обстоятелството, че ЦИК дължи 43,2 млн. лв. на „Сиела Норма“ по договора от първата поръчка - за машини за изборите през април, сключен няколко месеца по-рано. 


Най-големите германски туроператори са на посещение в България, за да

Най-големите германски туроператори са на посещение в България, за да ...

... на туризма.Представителите на бизнеса отправиха питане и за възможността за директно подпомагане чрез държавна субсидия на авиосектора. Според тях възможността за подкрепата на авиацията ще има пряка връзка за възстановяването на туризма. Министър Тодоров обясни, че този въпрос ще бъде проучен, като ще бъде направен анализ и на международния опит.Един от създателите на инициативния комитет срещу строителството на сградата

Един от създателите на инициативния комитет срещу строителството на сградата ...

... теза, която е удобна за тях, която просто е удобна, за да се успокоят масите, да успокоят политици, за да си направят своите политически кампании. Това е цялата работа. По мотивите на административен съд София град и от становището на правни експерти нашето разрешение е до 2022 година", казва той.


Цената на дневната, седмичната и месечната винетка ще стане по-ниска,

Цената на дневната, седмичната и месечната винетка ще стане по-ниска, ...

... системи за тежкотоварните автомобили и да се откажат от винетките. „Тази стъпка се прави, защото Европейският съюз смята, че тол системата е по-справедлива“, каза още Витанов и добави, че цените на пътните такси ще зависят от два компонента – от изминатото разстояние и от въглеродния отпечатък върху околната среда.  


Как час по-скоро да спре войната по пътищата, която отнема

Как час по-скоро да спре войната по пътищата, която отнема ...

... Което звучи и най-логично.Запознати твърдят, че върху служебния транспортен министър са правени опити за оказване на сериозен натиск за приемане на промените в Наредба №37 от т.нар. „лобисти“ (по определението на преподавателите по авто-мото подготовка). Остава да се надяваме, че министър Георги Тодоров няма да се поддаде на натиска!Белчо Цанев


За нас Делян Пеевски е символ на конфликта на интереси и

За нас Делян Пеевски е символ на конфликта на интереси и ...

... че той все още има индиректно влияние върху медиите, и би ни изненадало, ако действително изцяло е излязъл от медийния сектор. Смятам, че е рано да се направи заключение относно това дали бившите му медии са подобрили стандартите си, или дали изобщо работят като свободни медии", казва още Павол Салай от "Репортери без граници".


МВР започва проверка по сигнал за изграждането на междусистемна газова връзка

МВР започва проверка по сигнал за изграждането на междусистемна газова връзка ...

... които основна отговорност следва да се търси от ръководителя на ICGB Теодора Георгиева и тя да бъде отстранена", казват от АБВ.Петков и компания поясняват, че са сезирали Бойко Рашков "поради пълно отсъствие на доверие към Главния прокурор". Според тях трябва незабавно да бъдат информирани европейските институции и на първо място ОЛАФ.Столичният кмет Йорданка Фандъкова е притеснена, че служебният вицепремиер по управление

Столичният кмет Йорданка Фандъкова е притеснена, че служебният вицепремиер по управление ...

... дни. Има готовност да започне монтажа на релсите, което ще стане при сухо време.Тази неделя, 20 юни, ще възстановим движението по локалното платно на бул. „Македония“ и ще започнем работа по северното. Също от неделя започва демонтажа на релсовия път по ул. „Алабин“ между бул. „Христо Ботев“ и ул. „Лавеле“.


Министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Виолета Комитова проведе

Министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Виолета Комитова проведе ...

... намаляване на загубите на вода, както и качеството на питейната вода.В срещата са участвали също заместник-министрите на регионалното развитие и благоустройството Захари Христов и Валентина Върбева, Людмила Петкова – директор на дирекция „Данъчна политика“ във финансовото ведомство, както и съветникът на министъра на регионалното развитие и благоустройството Атанас Паскалев.  


Словесните престрелки между сегашния и бивш министър на икономиката –

Словесните престрелки между сегашния и бивш министър на икономиката – ...

... скандал очевидно не е стигнал до „висините“ на тоталните разобличения, но със сигурност накрая ще завърши с българската констатация "Всички са маскари".И на тази гнила ситуация най й приляга поговорката: "Стани куме, да седне жена ми! " Дано рестартът прехода не бъде отложен за пореден път, защото  смрадта вече е непоносима.


Министърът на културата Велислав Минеков е разпоредил пълен одит на

Министърът на културата Велислав Минеков е разпоредил пълен одит на ...

... на 10 млн. лв.от ББР, с които да стабилизират дейността на дружеството и то да бъде предпазено от фалит."НДК е търговско дружество, което функционира изцяло на пазарен принцип при неравностойни пазарни условия. Погрешно е общественото схващане, че НДК получава средства за своята издръжка, инвестиции или развитие от държавата", обясниха от НДК.


До 3 юли  в българското законодателство трябва да бъдат въведени изискванията

До 3 юли  в българското законодателство трябва да бъдат въведени изискванията ...

... хигиена и битова употреба и дамски превързочни материали.Производителите са длъжни да информират потребителите и да насърчават отговорното им поведение, за да намалят отпадъците от такива продукти. Търговците пък са длъжни да  осведомяват потребителите за алтернативни продукти за многократна употреба и за въздействието на неправилното изхвърляне на пластмасови отпадъци за еднократна употреба.За пета поредна година

За пета поредна година "ЗД Евроинс" АД бе партньор на ...

... сектор в България, в правилата на който е заложено задължително публично представяне на проектите, което гарантира прозрачността на избора.Партньори на конкурса PR Приз 2021: Комуникациите са ни в природата, провел  се на 16 юни  2021 г. Event Space 2020, НДК, бяха  още  А1, Пощенска банка, БНТ, DIR.bg и списание BGLOBAL.


Мярката 60/40, макар и в модифициран вариант, ще продължи. Това

Мярката 60/40, макар и в модифициран вариант, ще продължи. Това ...

... бедни", обясни Пламен Димитров."За да има ръст на доходите, трябва да има ръст на инвестициите. Затова е необходима добра бизнес среда, но и директна подкрепа за предприятията. Ние робуваме на финансовите инструменти като кредитите. Българската икономика не е в такова състояние, за да се разчита само на кредитите", отговори Велев.


Acoциaциятa нa индycтpиaлния ĸaпитaл в Бългapия (AИKБ) oбяви нoминaциитe зa

Acoциaциятa нa индycтpиaлния ĸaпитaл в Бългapия (AИKБ) oбяви нoминaциитe зa ...

... инcтитyции, и мeдиитe. Πoбeдитeлитe щe ce излъчaт чpeз тaйнo глacyвaнe oт гoлямo eĸcпepтнo жypи, ĸoeтo e cъcтaвeнo oт 100 изявeни личнocти: видни иĸoнoмиcти, oбщecтвeници, пpeдcтaвитeли нa мeдиитe, члeнoвe нa Haциoнaлния и Koнтpoлния cъвeт нa AИKБ, нa Oбщecтвeния cъвeт зa Oгpaничaвaнe и пpeвeнция нa нeфopмaлнaтa иĸoнoмиĸa и нeдeĸлapиpaнaтa зaeтocт и дp.


Храните, алкохолът, дрехите и здравеопазването са поскъпнали през май спрямо предходния

Храните, алкохолът, дрехите и здравеопазването са поскъпнали през май спрямо предходния ...

... - с 0.9%, автомобилни гуми - с 1.2%, резервни части за ЛТС - с 0.1%, дизелово гориво - с 0.4%, автомобилен бензин А95Н - с 0.3%, автомобилен бензин А100Н - с 0.4%, метан за ЛТС - с 4.6%, моторни и смазочни масла - с 0.1%, пътнически таксита - с 2.9%. 


Министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Виолета Комитова се

Министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Виолета Комитова се ...

... Комитова се е срещнала днес с изпълнителния директор на „Автомагистрали“ЕАД по негова молба.На срещата са били обсъдени въпроси относно дейността на дружеството и смяната на ръководството му.Министър Комитова е уверила, че всички разплащания от страна на държавата ще продължат без проблем и в срок, а Беличев е обещал приемственост.  


Националната агенция за приходите запорира сметките на ВиК - Перник,

Националната агенция за приходите запорира сметките на ВиК - Перник, ...

... абонати. В присъствието на полиция със скоба и спирателен кран се прекъсва водоснабдяването и на живущи в апартаменти, които не са изплатили задълженията си", посочи Иванов.Управителят подчерта, че е договорено намаляване на размера на ежемесечната вноска на ВиК - Перник към НАП, за да може дружеството да продължи да работи. 


Голяма част от работата на Министерството на икономиката е насочена

Голяма част от работата на Министерството на икономиката е насочена ...

... големи компании като Amazon и Google, и за това представителите на бизнеса да поканят свои партньори от страните от инициативата. Резултатно е и състезанието на българските търговски представители в чужбина за привличане на чуждестранни инвеститори в страната и за осигуряване на потенциални сделки за експорт на български фирми, добави министърът.


Директорката на Агенцията по вписванията Габриела Козарева ще бъде сменена.

Директорката на Агенцията по вписванията Габриела Козарева ще бъде сменена. ...

... спорта от май 2015 г. до май 2017 г., както и заместник-министър на младежта и спорта от май 2017 г. до февруари 2018 година.В края на 2018 г. започва проверка в Агенцията по вписванията заради разпределени 600 000 лева бонуси между служителите, въпреки срива на Търговския регистър, която не доведе до отстраняването на Козарева. 


По повод световния  ден на доброволния кръводарител  – 14 юни, 

По повод световния  ден на доброволния кръводарител  – 14 юни,  ...

... дружеството.Световният  ден на кръводарителя има за цел да насочи общественото внимание към изключителната значимост на даряването на кръв от доброволни и безвъзмездни кръводарители, да благодари на тези дарители, които специалистите определят като най-безопасната група донори и да  повиши осведомеността на обществото по отношение на необходимостта от редовно даряване на кръв.


Служебният министър на икономиката Кирил Петков е имал намерение да смени ръководството

Служебният министър на икономиката Кирил Петков е имал намерение да смени ръководството ...

... най-ефикасния начин“, каза още икономическият министър.„Платени от ДКК тези язовири са празни, по закон се водят в ремонт и не могат да се завирят. 400 язовира и 630 милиона вкарани в тази дейност,3 са празни и затревени и без право да събират вода“, коментира Петков и обърна внимание на ДКК.


"Офисът" на малоимотния Данаил Николов, който е купил фирмата на ...

... това се е случвало, сега пак може да бъде пусната. Сигурен съм, че най-различни органи могат да се самосезират, ако решат. Аз лично нямам притеснения в професионализма и почтеността на Спецов", посочи Асен Василев.Министърът обясни "атаките" срещу Румен Спецов с промяната на начините на работа на НАП след смяната на ръководството. 


В единадесетото поредно издание на Vivacom Техническа академия, успешно завършиха

В единадесетото поредно издание на Vivacom Техническа академия, успешно завършиха ...

... за кариерно развитие. Освен специфични технически познания, участниците придобиват и полезни умения за комуникация и поведение в реална бизнес среда.Друго много важно предимство за студентите завършили успешно Vivacom Техническа академия е получаването на допълнителни точки при формирането на състезателния бал за магистратура във Факултета по телекомуникации в Техническия университет, София.


Българският офис на глобалната мрежа избра предприемачи от 10 български

Българският офис на глобалната мрежа избра предприемачи от 10 български ...

... световно ниво. В България Endeavor започва своята дейност през юли 2015 г. с цел да разшири присъствието на организацията в Европа. Към момента българският офис е подкрепил 70+ предприемачи от 40+ компании, които са създали над 1700 работни места и са генерирали приходи от 320 млн. лева за 2020 г.


Българският футболен съюз и онлайн букмейкърът efbet подписаха четиригодишен спонсорски договор.

Българският футболен съюз и онлайн букмейкърът efbet подписаха четиригодишен спонсорски договор. "Компанията ...

... органа тълкуват и прилагат превратно нормата, като предоставяща избор на хазартния оператор да организира игрите със залагания върху резултати от спортни състезания и надбягвания с коне и кучета така, че да събира или залозите на участниците или такси и комисионни за участието им в играта", бе записано в съдебното решение.


Както обикновено, компанията, която може би е номер 1 в

Както обикновено, компанията, която може би е номер 1 в ...

... на първенството. Офертата важи само за български граждани и лица пребиваващи на територията на Република България, които са направили регистрация в промоционалния период – от 00:00ч. на 07.06.2021г. до 23:59 ч. на 11.07.2021. – тръпката сега е в Европейското - 11 града, 11 държави, от 11 юни до 11 юли.


Основен ефект върху дейността на куриерските фирми в началото на

Основен ефект върху дейността на куриерските фирми в началото на ...

... не са засегнати съществено до момента, но продължаващите ограничителни мерки в Европа поставят риск от негативен ефект в средносрочен план. Бавно икономическо възстановяване или нова свиване на икономиките в Европа след оттегляне на огромните фискални и бюджетни стимули би имало съществен ефект върху крайното потребление и съответно, приходите и печалбата.


Vivacom Art Hall има нов дом - Vivacom и галерия

Vivacom Art Hall има нов дом - Vivacom и галерия ...

... „Галерия Оборище 5“. Галерията, вече под името Vivacom Art Hall Оборище 5, ще продължи да бъде домакин на вълнуващи събития и изложби на българското и световното изкуство и ще продължи досегашната си традиция на модерно, градско място за култура, представящо различни форми на изкуство.Календар на предстоящите събитията можете да следите тук: 


След месеци на задълбочени изследвания и тестове в лабораториите на

След месеци на задълбочени изследвания и тестове в лабораториите на ...

... Proway на Ел Би Булгарикум се предлага в стандартна разфасовка от 400 гр. и е подходящ за редовна и продължителна консумация от цялото семейство.Mоже да го откриете във всичките ни фирмени магазини в София и Видин, както и в част от големите вериги в страната.Повече информация прочетете на сайта ни


„Загряването“ при старта на предизборната кампания премина в…„прегряване“.  Искрата за пореден

„Загряването“ при старта на предизборната кампания премина в…„прегряване“.  Искрата за пореден ...

... е трябвало да пусне тази заповед. А както сочи законът – това е министърът на околната среда и водите или пък негов заместник.Както знаем заповедите на началниците се изпълняват, още повече, че именно в текстовете на този член от Закона за водите, ясно и категорично са посочени и сериозни санкции… 


Служебният министър на икономиката Кирил Петков обяви, че ще подаде

Служебният министър на икономиката Кирил Петков обяви, че ще подаде ...

... нивото на корупцията от моментното ниво до това на Словения, веднага ще станем по-богати с 50%. Ако започнем да работим като топ 10-те компании в експортния сектор, икономиката ни ще се удвои“, коментира Петков.По думите му това са постижими цели в близко бъдеще, които ще повишат стандарта ни на живот.


За да се гарантира биосигурността във фермите ще се изготви

За да се гарантира биосигурността във фермите ще се изготви ...

... явления и катастрофични събития“. Те са предложили да се предвиди подпомагане за сектора и в Националния план за възстановяване и устойчивост.  По време на срещата е бил обсъден и въпросът за отваряне на пазара в сектора към трети страни, като затова предстои да започнат съвместни действия на държавата и бизнеса.


Във връзка с действащите мерки за пътуване на гражданите на

Във връзка с действащите мерки за пътуване на гражданите на ...

... на миналата година по предварителните данни те са 10.8 млн. евро, а през второто тримесечие - са 10.7 млн. евро.Министър Стоев е изразил задоволство от разговорите с чешкия си колега. Той припомня, че България и Чехия през 2020 г. отбелязаха значим юбилей - 100 години от установяването на дипломатическите отношения.


В Министерския съвет в понеделник, 14 юни, от 13 часа ще

В Министерския съвет в понеделник, 14 юни, от 13 часа ще ...

... май президентът Румен Радев представи служебните министри и приоритетите им. С указ 129 държавният глава назначи ново служебно правителство с премиер Стефан Янев. Министрите положиха клетва.45-ия парламент е първият парламент в най-новата ни история, който не успя да излъчи кабинет. Румен Радев насрочи избори за нов парламент на 11 юли. 


Камарата на строителите (КСБ) изпрати остра декларация до президента Румен

Камарата на строителите (КСБ) изпрати остра декларация до президента Румен ...

... финансов сектор. При необходимост сме готови да предоставим допълнителна информация относно нашите искания. В случай че не бъдат предприети мерки, ще бъдем принудени да защитим правата на членовете на КСБ и заетите в сектора по всички допустими от закона начини", завършва позиция, подписана от председателя на камарата инж. Илиян Терзиев.


Специално за европейското футболно първенство EURO2020 и почитателите на спорта,

Специално за европейското футболно първенство EURO2020 и почитателите на спорта, ...

... при EON LIGHT или първите 4 месеца при FULL и PREMIUM правят пакетите още по-привлекателни.Добавянето на EON SPORTS MODE в платформата е поредната стъпка на Vivacom за предоставяне на изключително клиентско изживяване по време на най-голямото футболно събитие на годината.Повече информация за новата функционалност и EON пакетите можете да откриете


Инцидентите, свързани с пресичането на жп прелези, заслужават специално внимание.

Инцидентите, свързани с пресичането на жп прелези, заслужават специално внимание. ...

... активното участие на НКЖИ с различни кампании през годините в Международния ден за безопасно преминаване през жп прелези (ILCAD), от началото на 2021 г. до 6 юни 2021 г. са се случили 10 произшествия на жп прелези, причинени от нарушаване на правилата за безопасност от водачите на пътни превозни средства. 


Скандалните разкрития за финансовите злоупотреби на предишните управляващи могат да

Скандалните разкрития за финансовите злоупотреби на предишните управляващи могат да ...

... насочвани парите за „популяризиране“ на антихазартната активност на  сдруженията, ще трябва да издадем двутомник. Изводът обаче е, че в годината на сполетялата ни пандемия, когато целият народ беше призоваван да „затегне колана“, началникът на младежта и спорта в Кабинета "Борисов 3" - Красен Кралев, го е разхлабвал, очевидно с по-далечна цел.


Българският суперкомпютър Discoverer, част от европейската мрежа на високопроизводителните машини EuroHPC JU, оперативно

Българският суперкомпютър Discoverer, част от европейската мрежа на високопроизводителните машини EuroHPC JU, оперативно ...

... интелект, персонализирана медицина, биоинженерство, прогнозиране на времето, борбата с климатичните промени и др.Капацитетът на компютърната система в България ще бъде допълнен от още 4 петаскейл суперкомпютъра, част от мрежата EuroHPC JU, които ще бъдат позиционирани в Люксембург, Словения, Чехия, Португалия, както и от 3 pre-exascale суперкомпютъра във Финландия, Италия и Испания. 


Туристическите обекти, в които 100 процента от персонала е ваксиниран,

Туристическите обекти, в които 100 процента от персонала е ваксиниран, ...

... гостите. Като добър пример в това отношение е комплекс "Св.св. Контантин и Елена", в чиито хотели, освен ваксинация, има възможност тези, които отпътуват да си направят PSR-тестове. Добри практики има и по Южното Черноморие и те трябва да бъдат максимално популяризирани, за да заработи секторът още по-добре, обобщи министър Балтова.


България е изправена пред необходимостта спешно да търси устойчиви решения

България е изправена пред необходимостта спешно да търси устойчиви решения ...

... служебният министър на енергетиката да предложи краткосрочни решения, така че централата ТЕЦ „Марица-Изток 2“ да продължи да работи след 1 юли, в комбинация с дългосрочни мерки. В Плана за възстановяване и устойчивост, по който работи служебният кабинет, също ще бъдат включени проекти, които да подкрепят автономността в областта на енергетиката.


Министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Виолета Комитова откри

Министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Виолета Комитова откри ...

... превеждане на средства в голям размер за обекти, чието строителство ще започне след 4-5 години, е причината за смяната на ръководството на държавната компания, обясни регионалният министър.За пореден път ще бъде искано съдействие от НАП, която да направи проверка за наличността на парите, стана ясно също по време на инспекцията.


Агенцията по вписванията излезе с позиция във връзка с призива

Агенцията по вписванията излезе с позиция във връзка с призива ...

... рамките на законовите си правомощия и с цел еднакво и правилно прилагане на закона, по отношение на регистърното производство, настоящото ръководство на Агенция по вписванията е първото, което въвежда методически указания за работата на длъжностните лица по регистрация, с цел стриктно и в интерес на гражданите и бизнеса правно обслужване.


От 8 до 11 юни в китайския град Нинбо се

От 8 до 11 юни в китайския град Нинбо се ...

... или близо 1,5 милиарда долара годишно.Към ноември 2020 г. вторият по значимост износ е на царевица за около 22 милиона долара. От 2019 след посещението на президента Румен Радев в Китай отношенията ни бяха издигнати на ниво стратегическо партньорство.  Общият износ  е с около 14% повече в сравнение с 2019 година. 


Акценти: - Проформа приходите се увеличават значително до близо 2

Акценти: - Проформа приходите се увеличават значително до близо 2 ...

... региона и предлага на потребителите най-привлекателната селекция от телевизионно съдържание от цял свят. Значителните инвестиции в дигитална инфраструктура, съдържание и технологии гарантират качеството на предлаганите продукти и услуги. От март 2019г. мажоритарен собственик на United Group е BC Patners, една от най-големите глобални инвестиционни компании.За повече информация посетете  https://united.group/  и


Икономическият и социален съвет (ИСС) настоя годишният растеж на БВП трябва

Икономическият и социален съвет (ИСС) настоя годишният растеж на БВП трябва ...

... Сливен, Ямбол и Хасково към районите, които имат право на подкрепа в прехода към зелена икономика", съобщава още Икономическият и социален съвет.Председател на съвета, който според закона е консултативен орган, е Зорница Русинова, която се издигна до зам.-министър и до министър на труда и социалната политика при управлението на Бойко Борисов. 


Служебният министър на здравеопазването Стойчо Кацаров и представители на пациентски организации

Служебният министър на здравеопазването Стойчо Кацаров и представители на пациентски организации ...

... за експертна работа по нормативната и поднормативната уредба, касаеща сектор „Здравеопазване“. От пациентските организации предложиха бъдещата дирекция да се занимава и с медиация при възникнали спорове между засегнатите страни в сектора.В рамките на срещата акцент беше поставен и върху темата за навременната обратна връзка по постъпили в министерството пациентски сигнали.


е сред 100-те най-добри работодатели в България за 2021 година

е сред 100-те най-добри работодатели в България за 2021 година ...

... марка и човешкия капитал са демонстрация на добрата адаптация на компанията към динамичните обстоятелства в сферата на човешките ресурси.Индексът сумира отличията на победителите в следните конкурси: Career Show Awards 2020, Career Show Awards 2019, Forbes Business Awards 2020, Forbes Business Awards 2021, Top Employer Institute и b2b Media Awards 2020.


Vivacom вече предлага новия достъпен смартфон от серията Xiaomi Redmi

Vivacom вече предлага новия достъпен смартфон от серията Xiaomi Redmi ...

... 10S се отключва с помощта на сензор за пръстови отпечатъци намиращ се на страничната рамка на устройството. Моделът има двойни високоговорители, които правят звука по-завладяващ и потапящ, за по-вълнуващо аудио изживяване. А стилният и нежен дизайн и 3D извитият стъклен гръб създават триизмерно и заоблено усещане при използване на смартфона.


Служебният министър на икономиката Кирил Петков е имал среща с

Служебният министър на икономиката Кирил Петков е имал среща с ...

... здравни документи, доказващи липса на зараза от коронавирус.Cлeд oтпaдaнeтo нa вcичĸи oгpaничeния зa пътyвaнe дo Бългapия зa pyмънските граждани, очакванията са вce пoвeчe туристи нa ceвepнaтa ни cъceдĸa да избepaт дa пoчивaт y нac. От години с нaй-гoлям интepec се ползват черноморските ни ĸypopти "Злaтни пяcъци", "Aлбeнa" и "Cлънчeв бpяг". 


Пандемията ускори дигитализацията на нашия живот. Това пък естествено засилва

Пандемията ускори дигитализацията на нашия живот. Това пък естествено засилва ...

... Privacy, Authenticity, Security) на данните, приложенията и системите на дадена организация. По същия начин облачните дейта центрове на Acronis са проектирани да предоставят най-високите нива на наличност, сигурност и безопасност на данните - като всяко съоръжение разполага с най-съвременно оборудване, както и с най-добрите оперативни и контролни системи за сигурност.


Развитието на индустриални зони в България - независимо дали са

Развитието на индустриални зони в България - независимо дали са ...

... фирма да промотира терените и при проявен интерес към терен в съответната община, да реализира съответния "ад хок“ проект с местната власт за бързо развитие на терена с необходимата инфраструктура за целите на проекта на конкретния инвеститор. Целта е съвместната работа да доведе до развитие на регионите чрез нови проекти.


Работна група под ръководството на заместник-министъра на регионалното развитие и

Работна група под ръководството на заместник-министъра на регионалното развитие и ...

... от АПИ средства към фирми, изпълнили строително-монтажни работи по републиканските пътища, при бюджет на агенцията за тази година от 874 млн. лв.В допълнение АПИ е възложила строителни дейности за още над 2 млрд. лв.След приключване на проверката всичко, което е извършено качествено и в срок, ще бъде разплатено на фирмите.


Търговско-промишлената палата на Молдова организира виртуална изложба за малки и

Търговско-промишлената палата на Молдова организира виртуална изложба за малки и ...

... някое от събитията, включени в Бизнес програмата, или да разшири собствената си мрежа чрез достъп до B2B зоната.Регистрацията за срещи е безплатна и започна още на 1 юни.B2B срещите ще се провеждат между 15-18 юни 2021 г.От търговската камара приветстват представителите на българския бизнес на SMExpo 2021.Желаещите могат да се регистрират


Със заповеди на министър-председателя Стефан Янев са назначени нови четирима

Със заповеди на министър-председателя Стефан Янев са назначени нови четирима ...

... ВИЗВМ – гр. Стара Загора.Андрей Кадишев е назначен за заместник областен управител на Област Смолян. В периода 2017 г. – 2019 г. е заемал поста общински съветник в Община Баните. Работил е също в НЕК ЕАД „Предприятие ВЕЦ“ – гр. София. Висшето си образование е завършил в Техническия университет във Варна.