В процеса на изпълнението на проект за създаване на хъб

...
В процеса на изпълнението на проект за създаване на хъб
Коментари Харесай

Специализиран софтуер проследява събрани количества текстилни отпадъци

В процеса на осъществяването на план за основаване на хъб за разделно събиране и обработка на използван текстил, българска компания е внедрила профилиран програмен продукт, който ръководи системата по събиране на текстил. Той е създаден за потребностите на сортиращата и рециклиращата промишленост и е неповторимо решение за сектора.

Проектът се извършва от компанията „ Текс Тийм “ ЕАД с утвърдено финансиране от Европейския съюз през Оперативна програма „ Околна среда 2014 - 2020 година “, по предпочитана ос 2 „ Отпадъци “. Общата му стойност е 432 148 лева, от които 312 501 се обезпечават от Европейския фонд за районно развиване, а 55 147 лева са национално съфинансиране от държавния бюджет на България. Остатъкът от сумата, в размер на 64 500 лева, е от „ Текс Тийм “.
Компанията се занимава с импорт, подбиране и продажба на облекла за повторна приложимост. Компанията внася използван текстил от Западна Европа и Съединени американски щати, който след нужната обработка се осъществя на пазари в България, Балкански страни, Азия, Африка и Близкия Изток.

С помощта на софтуерното приложение могат да се наблюдават генерираните количества в профилираните контейнери за текстил и се обезпечава информация за събраното и балирано количество. Решението се грижи да бъдат усъвършенствани транспортните действия, като предлага ефикасни направления и графици за събиране.
Дейностите се извършват в София и Варна като се употребяват потвърдено положителни и работещи практики в ръководството на текстилни боклуци. Създаването на подобаваща и налична система за събиране на използван текстил от семействата е нужна причина за ускорение на прехода към „ кръгова стопанска система “, както и за ефикасната подготовка за повторна приложимост и преработване на текстилните артикули.
Като част от плана, на територията на търговски парк „ Джъмбо Плаза “ в София са ситуирани осем броя профилирани контейнери за текстил, а събраният материал се обработва в индустриалната база на компанията " Текс Тийм " във Варна, с цел да се обезпечи повторна приложимост или преработване. От началото на 2021 година в хъба за разделно събиране на използван текстил в София са постъпили над 55 000 кг текстилни произведения.

 

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР