Фирма, ангажирана със строителството на магистрала Хемус, обвини вътрешното министерство,

...
Фирма, ангажирана със строителството на магистрала Хемус, обвини вътрешното министерство,
Коментари Харесай

Ангажирана с Хемус фирма обвини МВР в активни мероприятия

Фирма, ангажирана със строителството на автомагистрала " Хемус ", упрекна вътрешното министерство, че организира  " дейни мероприятия с предизборни цели ". 

Ръководството на компанията " Водно строителство " АД възразява с изнесената от Министерство на вътрешните работи информация за злоупотреби при градежа на автомагистралата. 

" От всички данни, изнесени на конференцията, правилен е само фактът, че “Водно строителство ” АД има законно подписан контракт с държавното сдружение " Автомагистрали " ЕАД за доставка на материали/наем на машинизация за сектор от автомагистрала " Хемус ", се споделя в позиция на компанията. 

 

От " Водно строителство " декларират, че днешните разкрития са " погрешни внушения и репресии " и ги свързват с обстоятелството, че са взели участие в митингите на пътните строители. Подчертават, че оказват цялостно подпомагане на органите на реда в хода на осъществяваните инспекции. " Ако тази политическа принуда продължи, управлението на " Водно строителство ” АД няма да се поколебае да потърси правата си пред съответните български и европейски институции ", се споделя още в позицията.

От близо 84 млн. лв. авансово преведени средства за построяването на лот 5 от магистрала  " Хемус " – 60 млн. лв. са изнесени кеш в сакове и чували, оповестиха по-рано от Главна дирекция " Национална полиция ". Според Министерство на вътрешните работи превежданите предплатено суми за строителството на аутобана са се движили сред разнообразни компании.

" Водно строителство Благоевград АД " е получила предплатено за доставка на материали и наем на машинизация 84 108 000 лева за лот 5 от автомагистрала. 

Главният секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров уточни, че по лот 5 няма осъществяване, защото няма издадено позволение за градеж, а при инспекция е открито „ единствено леко престъргване на земни маси и то единствено в първите няколко километра ". Но буферното дружество е получило.

" Тази буферна компания има за цел да прекъсне връзката сред комерсиалното сдружение, подписало контракта и крайните реализатори на строително-монтажни работи. Буферната компания превежда парите към основани за задачата кухи компании, регистрирани на обществено слаби и ниско грамотни лица, огромна част – престъпно проявени за закононарушения от общ темперамент ", обясни  Петър Тодоров
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР