В Кипър се забранява използването на фойерверки, след като през

...
В Кипър се забранява използването на фойерверки, след като през
Коментари Харесай

Забраниха фойерверки в Кипър заради пожари

В Кипър се не разрешава потреблението на фойерверки, откакто през тази седмица избухнаха два огромни пожара, породени от погрешно боравене с пиротехнически средства, осведоми БНР.

Глоба до 50 000 евро се постанова за палене на огън в горски региони.

Всички фойерверки без изключение са строго неразрешени във всички региони на страната за неопределен срок, настоящите лицензи за тяхното потребление се лишават, прекратява се издаването на нови разрешителни, оповестиха от способния Отдел по минно дело към Министерството на земеделието и околната среда.

Решението е взето заради рисковите условия - продължителна суша и високи температури, както и поради зародилите пожари.

Близо 24 часа продължи преодоляването на огъня в държавна гора в региона на Лимасол, който избухна в сряда. Той бе породен при заличаване на избухливи субстанции и сигнални ракети в намиращата се наоколо кариера, което се е правило без позволение от горското ръководство и без предприемане на всички защитни ограничения.

Силни наземни и въздушни противопожарни екипи участваха в гасенето му. Започна административно следствие за позволените нарушавания.

В сряда вечерта се развихри втори огромен пожар - в туристическа зона покрай Пафос, от паднали в растителност фойерверки. Те са били изстреляни по време на развлекателна стратегия от хотел от оператор, притежаващ лиценз за тяхното потребление на разнообразни събития.

Отделът по горите към земеделското министерство подсети и за възбраната за палене на огън в селските региони за изгаряне на растителност и други предмети, а също в региони на държавни гори. Той прикани и за повече внимание при потреблението на селскостопански или други машини, които могат да провокират запалване.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР