Ремонтът на 22 км от Прохода на Републиката (Гурково -

...
Ремонтът на 22 км от Прохода на Републиката (Гурково -
Коментари Харесай

Ремонтът на 22 км от Прохода на Републиката завърши

Ремонтът на 22 км от Прохода на Републиката (Гурково - Велико Търново) приключи. От на следващия ден, 11 ноември, придвижването в сектора сред Килифарево и Предела ще бъде обновено, оповестяват от Агенция " Пътна инфраструктура ".

Преминаването на всички моторни транспортни средства беше спряно при започване на октомври, а ремонтът на правата трябваше да завърши до края на предишния месец. Заради неприятното време и проливните дъждове обаче той бе продължен.

От АПИ оповестяват, че правата е с възобновена асфалтова настилка, обрушени и обмрежени скатове, усъвършенствано отводняване, оборудванията са с сменени дилатационни фуги, нова хоризонтална маркировка, ограничаващи системи (мантинели) и други.

При ремонта са положени 2 200 тона асфалтова примес, по алпийски прийом са обрушени 300 куб. м скатове и са положени 50 000 кв. м мрежи, които защищават пътното платно от свличането на камъни. Почистени са 350 куб. м свлачищни и срутищни сектори и са укрепени 60 куб. м пътни откоси.

Със довеждане докрай на строителните работи се покачва сигурността на придвижване през идния зимен сезон, защото трасето е съществена пътна връзка за интензивния тежкотоварен трафик сред Северна и Южна България, както и за пътуващите от Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Дунав мост 1 " през Стара планина към Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево " и Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Маказа ".

Стойността на ремонтните действия е 2.1 млн. лева с Данък добавена стойност. Изпълнител е пътноподдържащата компания „ Пътни строежи-Велико Търново " АД, с която АПИ има контракт по Закон за обществените поръчки за настоящ ремонт и поддържане на републиканските пътища в област Велико Търново.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР