Мехатрониката, биотехнологиите и информационните технологии са важни в Плевен, за

...
Мехатрониката, биотехнологиите и информационните технологии са важни в Плевен, за
Коментари Харесай

Индустриални зони трябва да се създават на конкурентен принцип

Мехатрониката, биотехнологиите и осведомителните технологии са значими в Плевен, с цел да се сътвори резистентен бизнес, който е обвързван с кръговата стопанска система. Това сподели министърът на стопанската система Даниела Везиева на среща сред представители на плевенския бизнес и локалната власт.

Според икономическия министър бизнесът и локалната власт в Плевен би трябвало да се обединят към две тематични области по Иновационната тактика за умна специализация в идващите пет години. Това би довело до развиване на региона през средствата по Плана за възобновяване и до превъзмогване на районния дисбаланс. Концентрацията върху две области, които имат капацитет и запас за развиване, ще подсигурява съответна интервенция на страната и по-ефективно асимилиране на средствата. Още повече, че финансовият запас по Плана за възобновяване през националните ограничения има за цел да надгражда и основава резистентен бизнес.

Сред останалите благоприятни условия за развиване в Плевен са зелената стопанска система, производството на машинно съоръжение, на електрически произведения, железни произведения, дрехи, хранителни артикули. Хуманната медицина, строителството на здания и  ресторантьорството са спомагателни фактори за подкрепяне на локалната стопанска система.

" Това, което вършим по Плана за възобновяване и плановите фишове, които към този момент са признати по обособените области, е да разработим критериите дружно с бизнеса, тъй че който и да пристигна като постоянно държавно управление да продължи към този момент достигнатите резултати и да ги доразвие ", разяснява служебният стопански министър.

Министър Везиева е разискала с представители на бизнеса в Плевен и развиването на индустриална зона край града. Кметът Георг Спартански е показал концепцията на Община Плевен като главен приоритет за развиване.

Везиева е отбелязала, че през Програмата за обществена поддръжка за развиване на индустриални зони в Плана за възобновяване, където има близо 400 млн.лв, заделени единствено за индустриални паркове, ще могат да се финансират зони в цялата страна на конкурентен принцип. А положителната вест е, че процедурите за кандидатстване са облекчени.

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР