Българският фонд 3p1, част от най-големия холдинг в сферата на

...
Българският фонд 3p1, част от най-големия холдинг в сферата на
Коментари Харесай

Българският фонд 3p1 стана партньор в европейския PropTech1 Ventures

Българският фонд 3p1, част от най-големия холдинг в областта на недвижимите парцели у нас – AG Capital, към този момент е партньор-инвеститор в европейския фонд за нововъведения в недвижимите парцели Proptech1 Ventures. Така българската компания става първият участник от района на Югоизточна Европа в европейския фонд и се подрежда до вложители като JLL Spark и немските банки Aareal и Berlin Hyp, оповестяват от 3p1. По-рано през днешния ден, фондът разгласи и първите си вложители от Северна Европа, измежду които и създателят и някогашният основен изпълнителен шеф на Cobblestone, сегашен ръководител на борда на ПропТех Дания, Rasmus Juul-Nyholm.

Пазарът на недвижими парцели освен у нас, само че и по света, от години усеща сериозна нужда от рационализация. „ Трансформацията е неизбежна, а Коронавирус изостри тази потребност в допълнение. През последните две години инвестирахме непосредствено в стартъпи, работещи върху забавни решения, само че сферата на технологиите се развива извънредно бързо и ние желаеме освен да подпомогнем най-хубавите в района, само че и да знаем кои са най-хубавите в света ”, споделя Георги Павлов, създател на 3p1 и член на борда на шефовете в AG Capital.

В сферата на технологиите, за разлика от недвижимите парцели, процесите са доста динамични и измененията не чакат. „ С присъединяване си в Proptech1 Ventures изпълняваме две основни цели – отваряме опция за поддръжка за локалните стартъпи и имаме взор върху промишлеността в цяла Европа. Така ще можем да вкарваме новите решения в бизнеса не със забавяне, а дружно с водачите ”, добавя Павлов.

Интересът на 3р1 са вложения в проптех компании, които създават разнообразни платформи, програмен продукт и работещи цифрови решения, целящи да подкрепят пазара на недвижими парцели и участниците в него.

Proptech1 Ventures  е един от първите напълно ESG compliant фондове с фокус проптех промишлеността на Стария континент. Обединява разнообразни вложители в рисков капитал, специалисти в недвижими парцели и серийни бизнесмени в цифрови решения, а портфолиото му се състои от над 10 сполучливи компании. Функционира в района на DACH /Германия, Австрия, Швейцария/, Англия, Скандинавските страни, Белгия, Нидерландия и Люксембург.

„ С тази инвестиция приветстваме първите LP-та (limited partners) от SEE/CEE района и сме извънредно щастливи, че идва от по този начин познати и изявени участници в екосистемата “, споделя Цвете Дончева, шеф Платформа и Връзки с вложителите в PropTech1 Ventures. „ Това партньорство ще спомогне в допълнение за разширението на нашия обхват на Балканите и прилежащите страни. Нашата цел е да създадем в действителност паневропейска venture captial платформа за проптех и виждаме огромен капацитет в Югоизточна Европа, бизнесмените в района и новаторските решения, които се основават в областта на недвижимите парцели. “

Proptech1 Ventures e вложител в разнородни планове – от програмен продукт, през който строителните служащи могат да виждат на кой обект има потребност от спомагателен човешки запас, до приложение, благодарение на което всеки, работещ на компютър, може да открие свободно бюро в най-удобния и непосредствен до себе си офис

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР