Заведенията в България, които работят с напълно ваксиниран персонал, са

...
Заведенията в България, които работят с напълно ваксиниран персонал, са
Коментари Харесай

Ресторантьорите твърдят, че работят със 100% ваксиниран персонал

Заведенията в България, които работят с изцяло имунизиран личен състав, са 42 %. Това демонстрира национално изследване, извършено от Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България.

Служителите на 13,8% са имунизирани на 80%, на 13,5% – на 50%, а на 30,5% от заведенията личният състав е имунизиран под 30%.

На въпрос " Как " Зеленият документ " се отрази на оборота на заведението/заведенията, които управлявате ", 33,9% от интервюираните декларират, че не биха могли да устоят повече от месец при сегашните условия за работа, наложените рестрикции и понижените обороти. 24,5% могат да оцелеят в продължение на 2 месеца, 22,7% споделят, че ще затворят до 2 седмици, а 12,6% към този момент са затворили бизнеса си, като част от тях са го създали вечно.



" Колко време още може да издържите, в случай че изискванията за работа не се трансформират ", е идващият въпрос от анкетата. А отговорите са стряскащи:

43,8% от притежателите афишират, че са записали спад над 80% от оборота си, 33% декларират понижение на приходите сред 50 и 80%, а 19,5% - спад до 50%. 

На отворен въпрос какво би трябвало да се предприеме при създалата се обстановка, доминират мненията за митинги, безвъзмездни проби, " зелен документ " за държавната администрация, локдаун за всички с обезщетения и др. 



" БАЗ и СЗБ упорстват служебното държавно управление да спре геноцида над бранша, да предприеме съответни ограничения за битка с Ковид-19 и да обезпечи поддръжка за най-засегнатите от дейностите му бизнеси ", се споделя в позиция на двете организации.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР