Последните събития развиващи се в ляво, най- видимата част на

...
Последните събития развиващи се в ляво, най- видимата част на
Коментари Харесай

Маските на остриетата срещу Нинова паднаха

Последните събития разрастващи се в ляво, най- забележимата част на които е номинирането на Елена Йончева за евродепутат от Движение за права и свободи и независимото явяване отвън Левицата на Ваня Григорова, е завършека на един интервал от нескончаем развой на битка за завладяване на лявото, посредством отстраняването на Нинова от Българска социалистическа партия и преодоляване на Българска социалистическа партия от задкулисието.
Процес, който вероятно е почнал още когато под управлението на Корнелия Нинова БСП стартира да отстранява локалните феодали,които гледаха на локалните структури като на принадлежащи им, когато стартира да се освобождава от милионерите социалисти, които използваха Българска социалистическа партия за персоналните си бизнес ползи и да води независима политика на единствена и действителна опция на ГЕРБ.
Този интервал от процеса приключи след неуспеха на Президента със основаването на вътрешна съпротива, на Левицата, на Трети март, Бузлуджанци, на Ваня Григорова да овладеят Българска социалистическа партия.
Явяването на идните избори на най -малко три обединения в ляво – Българска социалистическа партия, Левицата и Ваня Григорова е идващия интервал от целият този развой, който ще приключи на идните избори за Председател на Българска социалистическа партия.
За това в идващите избори в ляво ще се явят три обединения, за резултата на Българска социалистическа партия да е невисок и за този резултат да бъде упрекната главно Нинова,защото е попречила за обединяване в ляво,Че тя е отговорна за слабия резултат на Българска социалистическа партия и би трябвало да понесе отговорността, да си подаде оставка и да не се кандидатира за нов мандат и БСП да избере нов Председател.
А истината е,че Корнелия Нинова -председател на БСП не е отговорна за ниските резултати на Българска социалистическа партия!
Ниските резултати на Българска социалистическа партия в последните години са разследване от политиките на Първанов и Станишев!
Политики, които създадоха местните феодали, които създадоха милионерите социалисти, които създадоха аферата Братко и батко и доста сходни,  които сътвориха изискването, присъединяване в политиката да е печелившо занятие, а не работа на обществото. Поставиха основите на корупцията, задкулисието и паралелната страна в България.
Но най-големият удар на фрагментите и структурата на Българска социалистическа партия нанесе най -вече наложената тяхна по този начин наречена съдружна политика. Същата беше за коалиране с партии, без електорална тежест, с по един файтон хора. Чрез тези партии, хора на гърба на Българска социалистическа партия да заемат публични длъжности, народни представители доста постоянно в региони от които не са и нямат никаква социална тежест там, както и общински съветници, ръководители в държавни и общински компании, държавни и общински чиновници, нямащи нищо общо с Българска социалистическа партия. Те надлежно работят не за публичния интерес,под контрола на Българска социалистическа партия,а за собствен персонален или корпоративен подобен. Тази процедура години наред биеше по престижа на Партията, унищожи престижа на Българска социалистическа партия и демотивира доста от почтените същински социалисти.
Пряк очевидец съм по какъв начин над 20 години тази по този начин наречена съдружна политика нанесе най- тежкия удар на структурите и фрагментите на Българска социалистическа партия. Българска социалистическа партия стартира да губи своята електорална тежест и публичен престиж тъй като честните, почтените членове на Партията се отвратиха да гледат по какъв начин години на ред на база на престижа и на гърба на Българска социалистическа партия, всевъзможни пришълци посредством съдружни партньорства, заемат публични позиции в персонална полза и разрушават партийния престиж.
Отдавна не сме в 90 -те години, когато Българска социалистическа партия беше най- огромната и безусловно единствена партия, която трябваше да демонстрира плурализъм като позволява в себе си идейни течения, вътрешна съпротива и да е донор на други нови партии.
Пораженията върху Българска социалистическа партия най- към този момент от политиката на Първанов и Станишев са големи и е време за консолидация в Партията,с цел превъзмогване на слабостите и лечение на нанесените рани. Не посредством нездравословни и безсмислени обединения с фрагменти напуснали Българска социалистическа партия и партии от едни файтон хора. А посредством работа за създаване на ефикасни структури от авторитетни и честни членове на Българска социалистическа партия,приемащи убеждението че работейки за Българска социалистическа партия, работят за обществото и България, а не за себе си. Развивайки в партийна дълготрайна политика апела на Нинова, всички в миналото членували в Българска социалистическа партия в случай че имат предпочитание, да си причислят към Българска социалистическа партия, а не посредством съдружни сътрудници да се качват на гърба на Партията.
Политическата рецесия сега в България, развалянето на сглобката сред ГЕРБ и Политическа партия, идните изключителни парламентарни избори са и опция за Българска социалистическа партия.
– Българска социалистическа партия да се показа доста по- добре от Левицата и Ваня Григорова и да покаже,че е без конкуренция в ляво.
– Българска социалистическа партия да стартира работа по укрепване на структурите си, стъпвайки и на огромните преимущества,които дава директното избиране на Председател на Българска социалистическа партия.
– Нинова да се кандидатира за Председател на Българска социалистическа партия за да приключи започнатите промени в Българска социалистическа партия.
– Българска социалистическа партия да построи стратегия и цели,с което да стане единствената мощна лява партия,която подсигурява европейското бъдеще на България.
При едно положително показване на идните парламентарни избори и избори за европарламент, както и на последващи избори, при основаната политическа обстановка в България, след краха на ПП/ДБ, най- естественото развиване на политическата обстановка в България е Българска социалистическа партия, като единствена партия не взела участие в обединения с ГЕРБ, да се трансформира във водещ фактор за битка със статуквото, корупцията и паралелната страна.
Всичко е в ръцете на ръководителите, членовете, симпатизантите и гласоподавателите на Българска социалистическа партия, бъдещето на Българска социалистическа партия, развиването на България, бъдещето на децата ни.
 
Д-р Събина Петканска Вълева
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР