Украйна съобщи за нова вълна руски ракетни атаки през изминалата

...
Украйна съобщи за нова вълна руски ракетни атаки през изминалата
Коментари Харесай

Нова вълна руски ракетни атаки в Украйна



Украйна заяви за нова вълна съветски ракетни офанзиви през миналата нощ, откакто американският министър на защитата Лойд Остин разгласи поръчки за оръжие за Киев към американската военна промишленост в размер на 6 милиарда $.

Няколко групи крилати ракети са били регисктрирани в източните и южните области на Украйна. Друга ракетна офанзива е минала през северната част на Киевска област в западна посока. Украинските военновъздушни сили оповестиха за ракети над Житомирска област в посока към Хмелницка област. Последва известие за отекнали гърмежи в Лвовска област. В 6:00 часа бе обявено за анулация на въздушната паника.

Една пациентка е потърпевша след въздушен удар с две ракети С-300 на територията на болница в квартал на Харков. Засегнати са няколко здания в медицинския комплекс, като се е наложило пренасяне на пациенти в различен корпус.

През идващите години Украйна ще получи муниции за зенитните системи " Пейтриът " и НАСАМС, системи за противопоставяне на дронове, снаряди с точно ориентиране и бронирани машини, съобщи американският министър на защитата Лойд Остин.

" Радвам се, че мога да разглася спомагателен ангажимент по линия на Инициатива за подкрепяне на сигурността на Украйна, който ще ни разреши да осигурим нови благоприятни условия за украинската войска от американската промишленост. Това е най-големият пакет в региона на сигурността, който сме поели досега ", добави той.

Белгия ще достави на Украйна изтребители F-16 още през тази година, а не през 2025-та, както бе дала обещание, твърди белгийска медия. Десетки изтребители за Киев дадоха обещание също Нидерландия, Дания и Норвегия. Испания ще изпрати ракети за противовъздушни системи " Пейтриът ".

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР