Над 30 са постъпилите сигнали на горещия телефон на Община

...
Над 30 са постъпилите сигнали на горещия телефон на Община
Коментари Харесай

Потърпевши ли сте заради поройния дъжд в Плевен? Вижте къде можете да потърсите помощ

Над 30 са постъпилите сигнали на горещия телефон на Община Плевен 064 881 323 за проблеми вследствие на. Сигналите са за наводнени приземни етажи , изби и срутване на земна маса . Всички сигнали се препращат към противопожарната работа , с цел да се предприеме отводняване.

Сигнали за закъсали коли има от региона на ниските точки на града – в региона на Кооперативния пазар, посока ж.к. „ Сторгозия “, региона на цех „ Мизия “.

По време на бурята е спряно придвижването на тролейбусите поради сигурността на пасажерите и водачите. Няма нанесени вреди по контактната мрежа.

По информация от шефа на общинското сдружение „ Тролейбусен превоз “ инж. Ангел Несторов , има голямо проваляне в региона на пицария „ Дежа Вю “ , което постанова тролейбуси с номера 31, 1 и 19 да се движат по краткотраен обходен маршрут. Движението в идващите часове в тази част на града, до премахване на казуса, ще става, както следва: Втора клинична база – ул. „ Хаджи Димитър “ – ул. „ Дойран “ /при кръстовището на ДНА/, след което тролейбусите ще не престават по нормалния маршрут в посока Община Плевен.

Заради наводненията при Кооперативния пазар и хипермаркет „ Билла “ в този регион – секторът там е затворен за придвижване. Това прави невероятно придвижването на тролеите в посака ж.к. „ Сторгозия “. Тролейбусите с номера 5 и 9 в посока ж.к. „ Дружба “ се движат обикновено към този миг, осведоми още инж. Несторов.

Кметът на Община Плевен доктор Валентин Христов издаде заповед всички почистващите компании да стартират незабавно в утринните часове на утрешния ден почистването на града откакто водата се оттече.

По информация от плевенския филиал на Национален институт по метеорология и хидрология в Плевен преваляванията, падналите над града, са към 38 литра на кв.м за близо 40 минути, което по данни на синоптиците е доста натоварен дъжд.

Предстои гръмотевична стихия: Как да защитим дома си от мълнии, а в случай че се намираме на открито – да бъдем в сигурност?

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР