Общо 22 български компании с оборот от 20.75 млрд. евро

...
Общо 22 български компании с оборот от 20.75 млрд. евро
Коментари Харесай

22 български компании в Топ 500 в Източна Европа

Общо 22 български компании с оборот от 20.75 милиарда евро и 816 милиона евро чиста облага влизат в тринадесетата си годишна класация на Кофас за най-големите 500 компании в Централна и Източна Европа – ЦИЕ Топ 500. Тази година анализът на оборота на най-големите в района е повлиян от икономическата обстановка и приспособяването на бизнеса към новите пандемични условия. 

Българските компании, влизащи в класацията, са заети предимно в химическата, петролната и фармацевтичната индустрия, наред с финансови, осведомителни и телекомуникационни услуги.

" Присъствието на българските компании в класацията ЦИЕ Топ 500 е приемливо и тази година – нареждаме се на 7-мо място в общата ранглиста по страни, а броят предприятия в класациите е по-висок от предходната година (22 против 18). Впечатляващо е представянето на " БиЕй Глас " (BA Glass Bulgaria), водещ производител на стъклен амбалаж. Компанията направи скок от 198 пункта нагоре с 59% повишение на оборота за предходната година. Дори и предприятието да не е с българска благосъстоятелност, вложенията, които прави тук, са значими за развиването на бранша ", разяснява Пламен Димитров, шеф на " Кофас България ".

Икономиките от ЦИЕ съумяват да се приспособяват към спешната обстановка, само че тази наклонност е застрашена от световната и европейската вероятност. Според специалистите по кредитно обезпечаване съществуват голям брой опасности – 500-те най-големи компании в района са изправени пред спад в приходите и още по-рязко намаление на облагите от предходната година. Оборотът им се е намалил с 3.3% до 667 милиарда евро.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР